Konfigurer alternativene for integrasjonstjenester for Hyper-V VMer

Nøkkelen til en virtuell maskin som fungerer riktig på enhver hypervisor, er å sikre at alle drivere er på plass. Drivere leveres vanligvis gjennom noe som kalles et opplysningssett for gjester. For Hyper-V er dette inkludert som standard med operativsystemer som er nyere enn Windows 7 og Windows Server 2008 innenfor Microsoft-riket som Integration Services. Eldre operativsystemer har integrasjonstjenester tilgjengelig, og videre har Linux VM-er også integrasjonstjenester.

Gjestopplysningssett gir drivere (om nødvendig) for lagring, nettverk og andre kjernekomponenter på den virtuelle maskinen. De kan også tilby tilleggsfunksjoner som tidssynkronisering med verten, filinteroperabilitet, viktige oppgaver (som å slå av) og hjerteslag.

Windows Server 2012 med Hyper-V har en moden iterasjon av integrasjonstjenester for virtuelle maskiner. Det er fem alternativer som er på som standard for hver virtuelle maskin opprettet i Hyper-V. Disse alternativene er vist nedenfor i figur A:

Figur A

Det er enkelt å konfigurere alternativene for integrasjonstjenester.

Tidsstyring er den som stikker ut for meg. Jeg må innrømme at tidsstyring er enklere i Windows-verdenen der Active Directory eller Group Policy kan hjelpe. Til sammenligning er dette en sentral forskjell fra andre virtualiseringsteknologier. I en verden av mislighold for små miljøer vil det sannsynligvis være bra å administrere tid via Integration Services. Den eneste fangsten er at det ikke er eksplisitt garantert at verten (e) og virtuelle gjesteautomater får samme tidsstyringskonfigurasjon sentralt via Active Directory eller Group Policy. Det er faktisk ganske mulig at virtuelle gjesteautomater og verter befinner seg i separate administrasjonsdomener. Dette kan føre til det tidløse virtualiseringsspørsmålet om beste praksis for tidsstyring, denne gangen spesielt brukt for Hyper-V.

Når det er sagt, er standardkonfigurasjonen for virtuelle Hyper-V-maskiner et godt arrangement for de fleste situasjoner, og det er enkelt nok å endre. Disse alternativene kan til og med endres mens den virtuelle maskinen er slått på.

Bruker du alle alternativene for integrasjonstjenester for Hyper-V VMer? I så fall, hvorfor? Har du endret hvilke som er i bruk? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com