Kompensasjonsundersøkelse avslører konsulentenes optimisme

Women in Consulting (WIC) 's president, Avery Horzewski, informerte meg om at organisasjonen ga ut resultatene av sin årlige kompensasjonsundersøkelse. (Du husker kanskje at jeg snakket med Avery forrige måned om statusen til kvinner i konsulentfeltet.) Årets undersøkelsesresultater indikerer en økende optimisme blant deltakerne angående anslått inntekt. Respondentene tjente ikke bare mer penger det siste året enn tidligere år, det var også generelt mer enn de hadde anslått - og de anslår enda høyere inntekter for det kommende året. Fra pressemeldingen:

 • Gjennomsnittlig (gjennomsnittlig) årlig bruttoinntekt var $ 205 000, opp fra $ 172 000 i 2009.
 • Median brutto inntekt var $ 120 000, opp fra $ 115 000 i 2009.
 • Netto årlig bruttoinntekt etter betaling av underleverandører / ansatte er nede i år, noe som tyder på at konsulenter benytter seg mer av underleverandører for å utvide tjenestetilbudet og holde mer virksomhet innenfor sin praksis.
 • Median bruttoinntekt for de 20 beste prosentene av respondentene er stabile sammenlignet med 2009 ($ 300 000 mot $ 299 000), mens netto årlig brutto for denne gruppen er høyere ($ 392 000 mot $ 336 000 i 2009).
Jeg lurte på hvor godt informert årets optimisme kan være. Avery forsikret meg om at generelt sett var årlige spådommer blant respondentene konservative. Hun tilbød sjenerøst å sammenstille trender fra noen tidligere undersøkelsesdata; Figur A viser resultatene av samlingen hennes. Figur A

Grafikk brukt med tillatelse fra WIC.

Som du kan se, har flere respondenter opplevd en økning i omsetningen enn de har spådd en i hvert av de siste fire årene, bortsett fra i 2009 - noe vi forhåpentligvis kunne betegne som en økonomisk avvik. Dermed er det god grunn til å tro at for denne gruppen konsulenter i det minste er mer penger i vingene.

En rekke respondenter indikerte at de hadde oppnådd overraskende forbedringer i lønnsomheten gjennom mer effektiv bruk av sosiale medier. Jeg fant dette noe forvirrende, spesielt siden ifølge sitatet i pressemeldingen fra Renee Daggett, president for AdminBooks, "Mens bruttoinntektene mine var lik fjoråret, økte overskuddet mitt 250 prosent." Jeg snakket med Renee for å få avklaring på dette punktet, og hun bekreftet at løftet fra sosiale medier ikke var fra å generere mer virksomhet, men fra å generere det til en lavere markedsføringskostnad. Firmaet hennes var i stand til å redusere tradisjonelle markedsføringskostnader og fokusere på Facebook i stedet. Ja, Facebook - LinkedIn ikke så mye. Ifølge Renee gir Facebook et bedre forum for å vise frem kunnskapen din for et bredt publikum, noe som resulterer i mer serendipitøse "møter" som resulterer i engasjementer. Likevel bruker flere respondenter på undersøkelsen LinkedIn enn Facebook (henholdsvis 92% mot 69%).

Jeg har mer enn en gang sørget over det jeg oppfatter som tapet av ekte skriving på nettet i massenes bevegelse fra "tradisjonell" blogging til Facebook, Twitter og andre sosiale mediesider. Avery gjentok dette følelsen og sa at konsulenter fortsatt trenger å holde sine egne blogger gående - det er der du virkelig viser tingene dine, og bruker Facebook og lignende for å koble til din mer detaljerte skriving, samt å diskutere det mer uformelt. Nesten alle er på Facebook, så det er et bra sted å kaste et bredt nett.

Det er vanskelig å si hvor mye av dette som gjelder IT-rådgivning. Respondentene til WIC-undersøkelsen er 89% kvinner, 79% er i San Francisco Bay-området, 94% med 10 eller flere år innen sitt felt, med mer enn halvparten innen markedsføringskonsulent. Overlappingen vår kan være liten.

TechRepublics lønnsundersøkelse fra 2010 indikerer at den gjennomsnittlige økningen i vårt felt økte fra 6% til 10%, men at færre fikk de økningene (fra 70% ned til 43%). Denne undersøkelsen reflekterte også en forsiktig optimisme angående den nærmeste fremtiden, med 55% spådd økt vekst innen utgangen av 2010.

For konsulenter og andre entreprenører, er det hit eller savner selv å prøve å finne ut hva folk gjør i disse dager, sett fra følgende brede spekter av gjeldende priser fra Hot Gigs:

 • Programvarearkitekt
 • Nettverksadministrator
 • Sikkerhetsanalytiker

Antallet du kan få, avhenger mye mer av kunden din og opplevelsen enn på markedet generelt. I mitt tilfelle hadde jeg en uventet økning i omsetningen i fjor på rundt 20% i forhold til året før - men en stor del av denne økningen kom fra et enkelt engasjement. Ble jeg fremdrevet av trenden, eller av hell og relasjonene jeg hadde bygd og kom hjem til roost? Kanskje et sterkere marked fjerner noen hindringer for suksess, men å gjøre det skje for din egen virksomhet kommer fremdeles til å utøve intelligent innsats - selv om den innsatsen ender på Facebook.

Beslektede TechRepublic ressurser

 • Last ned: TechRepublic IT-ferdigheter og lønnsrapport
 • Tjen mer penger uten å få nye kunder
 • Fremme av et IT-konsulent via sosiale medier: Ulempene og fordelene
 • 10 måter å bruke sosiale nettverksverktøy for å markedsføre virksomheten din
 • 10 ting du bør dekke i retningslinjene dine for sosiale nettverk
 • 10 måter å være uten problemer når du legger ut på sosiale nettverk

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com