Engasjerte kriminalitetsbekjempere eller bare uten ledelse? Hvorfor Storbritannias lovgivere er den virkelige trusselen mot sikkerheten vår

For all diskusjonen om å takle kriminalitet på nettet på denne ukens London-konferanse om cyberspace, er det britiske politikere virkelig beviste hvor lite de får den digitale verden, sier silicon.coms Nick Heath.

"Den største trusselen mot internett er fra misforstått og overreagere regjeringspolitikk, " sa Jimmy Wales, medgründer av Wikipedia, til en internasjonal konferanse for datakriminalitet i London denne uken.

Heldigvis, da, at britiske politikere under arrangementet - fra statsminister David Cameron til utenrikssekretær William Hague - falt over seg selv for å pantsette deres forpliktelse til å ivareta den frie flyten av informasjon på nettet.

Når det gjelder regulering på nettet, sa Cameron: "Vi kan ikke gå ned på den tunge hånden. Gjør det og vi knuser alt det som er bra med internett." Mens Haag åpnet: "Vi vil alltid fremheve ytringsfriheten på internett".

Dessverre står retorikken ikke opp til granskning. Cameron og Hague kan ha sverget fealty til et ufritt internett, men den britiske regjeringen fortsetter å støtte lover som vil gjøre det lettere for selskaper og stater å overvåke aktivitet på nettet og avbryte internettilgang.

Retorikken til politikere som den britiske statsministeren David Cameron står ikke opp til granskningenCreative Commons: World Economic Forum

En slik lov er Storbritannias Digital Economy Act - lovverk som er utarbeidet under Labour-regjeringen, men støttet av den nåværende koalisjonen. Loven baner vei for at folk kobles fra internett hvis de mistenkes for å laste ned opphavsrettsbeskyttet materiale, og tvinger ISP-er til å samle inn mer data om hvordan abonnenter bruker internett.

Internett-leverandører BT og TalkTalk har montert en juridisk utfordring for lovgivningen, som de sier krenker de "grunnleggende rettighetene og frihetene" for sine kunder og ikke erkjenner den tekniske vanskeligheten med å slå fast at den aktuelle personen eller husholdningen blir avskåret.

Og britisk lov legger ikke bare grunnlaget for at enkeltpersoner skal bli avskåret fra internett. Det brukes også til å blokkere tilgang til et bredere spekter av nettsteder enn noen gang før. En presedens for å blokkere nettsteder som ble beskyldt for ulovlig fildeling ble nylig satt, da High Court ba BT om å forhindre at abonnentene sine får tilgang til fildelingsnettstedet Newzbin2, samt andre nettsteder den peker på.

Den britiske regjeringen kan heller ikke kreve en uskadet post om sensur på internett og snooping på nettet. Gårsdagens tale av Haag kritiserte utenlandske makter "for å innlemme overvåkningsverktøy i internettinfrastrukturen deres".

Likevel fortsetter koalisjonsregjeringen å implementere et arbeidsprogram som tar sikte på å gi politi og sikkerhetsbyråer muligheten til å skaffe og avskjære data som strømmer over internett - i fortsettelse av et multibillion pund arbeidsprogram startet under Labour.

I mellomtiden bruker det britiske politiet allerede teknologi som gir mulighet for storstilt overvåking av mobile internettkommisjoner. I følge The Guardian kjøpte Metropolitan Police nylig teknologi som kan ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com