Kommandolinjekalendere og noen lite kjente bruksområder for dem

Kommandolinjekalendere leser personlige avtaler og offentlige hendelser fra ren tekstfiler og (minst) viser dem som lister eller tabeller laget av ren tekst, faner og hvite mellomrom i terminalvinduer.

Dette var alt du kunne få når ledetekster var det eneste tilgjengelige brukergrensesnittet. Men hvorfor er disse verktøyene fremdeles tilgjengelige som binære pakker for moderne Gnu / Linux-distribusjoner? En god del av svaret er: fordi de fremdeles er mye mer effektive når du vil spille visse triks, enn sofistikerte grafiske PIM-ledere som Kontact.

Jeg skal nå vise deg hva disse triksene kan være ved å bruke mitt personlige favorittprogram i denne kategorien, venn. La oss først se, hva er hovedfunksjonene og arbeidsmåten.

Når du bare påkaller det ved ledeteksten, viser pal en ren oversikt over (mer eller mindre) gjeldende og neste måned, som vist i figur A. Du kan endre antall linjer som vises (standard er 5) gjennom alternativet -c.

Den nåværende dagen er skrevet ut med @ tegn. Hendelsene som er nevnt i alle kalenderne som er oppført i $ HOME / .pal / pal.conf er lukket med bokstaver eller andre forhåndsdefinerte symboler. Et perfekt eksempel på denne funksjonen er den fjerde uken i februar i figur A. 20. februar er en (U) SA-høytid (presidentens dag), 21. februar en kristen begivenhet (Shrove Tuesday). Når en dag er oppført i mer enn en kalender og kamerat ikke har forhåndsdefinerte prioriteringer, som tilfellet er med 22. februar, vises den dagen mellom stjerner.

Det jeg nettopp har beskrevet, er det statiske pal-grensesnittet, men dette programmet har også en interaktiv modus som kalles med -m-alternativet og ser ut som figur B.

Som venn selv forteller deg i det vinduet, trykk h for å se de tilgjengelige kommandoene, eller q for å avslutte. Du kan flytte fra dag til dag med piltastene. Ved å trykke på a kan du legge til en hendelse til gjeldende dato ved å svare på noen enkle spørsmål. Resultatet blir lagret i kalenderfilen du velger, i et veldig enkelt format. En personlig kalender med bare to bursdager (Ted 7. januar og Alice den 20. mars) ville se slik ut:

 mer ~ / .pal / personlig 
 MM Personlig 
 00000107 Teds fødselsdag 
 00000320 Alice's bursdag 
og modifiser utgangen fra vennen som vist i figur C, med hver av sine datoer omgitt av røde Ms og deres beskrivelser i hendelseslisten for den tilsvarende dagen.

Vær oppmerksom på at dette bare vil skje hvis du har lagt til en linje som denne i pal.conf-filen din:

 fil personlig (rød) 

Så, hva kan du gjøre med kompis?

Kommandolinjeavhengige (vi er fremdeles mye!) Trenger ikke noen særlig begrunnelse for å bruke venn eller lignende programmer på daglig basis. Dette programmet kan imidlertid være veldig nyttig selv om du bruker konsollterminaler veldig lite, eller ikke i det hele tatt.

Den første grunnen til en slik påstand er at kompis kan generere kalendere i LaTex- eller HTML-format.

Slik genererer du PDF-filen i figur D :
 pal -p personlig - lateks> personlig.lateks; pdflatex personal.latex 

Å bytte ut - lateks med --html ville generere en HTML-versjon (veldig stygg som standard, men lett modifiserbar med riktig CSS-stilark).

Jeg vet hva du tenker: hvorfor skal du bry deg med dette når du kan lage fine kalendere med noen få klikk i DigiKam, Gimp og andre gratis programvareverktøy? Lett! Fordi kompis lar deg generere mange forskjellige kalendere, tilpasses hver for en annen venn eller slektning, nesten automatisk. Alt du trenger å gjøre er å kjøre venn i en shell-skriptløyfe, ved å bruke en annen kalenderfil ved hver iterasjon. Å legge til forskjellige bilder i hver kalender krever bare en annen kommando i den samme sløyfen (jeg viser deg i detalj hvordan du gjør dette i et annet innlegg)!

En annen stor grunn til å administrere kalenderen din med et program som pal, er at det gjør det veldig enkelt å alltid ha avtaler foran deg, uansett hvilket Linux-miljø eller vindusansvarlig du bruker. Hvis du legger til en venn tilkalling i skallinitialiseringsfilen (f.eks. ~ / .Bash_profile), vises kalenderen i alle terminalene du vil åpne. Alternativt kan du mate utdataene fra pal til Gkrellm, Conky eller et hvilket som helst annet systemvarslingsverktøy jeg beskrev i dette innlegget i fjor sommer. På den måten trenger du ikke engang å bruke kommandolinjen hele tiden for å bruke pal: kalenderen din vil alltid være foran deg i Linux root-vinduet!

Den tredje og siste lite kjente bruken av venner og venner er en generalisering av den andre. Har du innsett at det overhodet ikke er behov for at forfatteren og leseren (e) av en kalenderfil er den samme personen? Én bruker kan opprettholde kalenderen for en hel gruppe, og alle de andre vil alltid se den siste versjonen i bakgrunnen på sine egne stasjonære datamaskiner (selv om hver av dem bruker en annen distribusjon!), Så lenge alle forekomster av pal henter den samme filen (med alternativet -p).

Er dette ikke nyttig? Lærere kan for eksempel bruke denne funksjonen for aldri å la laboratoriestudentene glemme når alles prosjekter kommer. Foreldre til tenåringer, i stedet, kan bruke det samme trikset for å gjøre alle slags påminnelser og rengjøring blir mye vanskeligere å ignorere. Hvilket er, hvis du vil unnskylde meg, akkurat det jeg skal prøve nå!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com