Skylagring for primærlagring som et alternativ til filservere

Det er ingenting som driver meg galere enn ustrukturerte data på en filserver. Hvis det er en applikasjon som vi kan klandre, hjelper det. Hvis dataene er en smattering av personlige data og arbeidsgruppedata, begynner selvsensur å sparke inn. Selvfølgelig kan vi gjøre alle standardopprydningsforsøk for å konsolidere filservere og sette kortfattet gruppemedlemskap med passende tillatelser.

Et alternativ som eksisterer for administratorer nå, er å utnytte skylagring for den primære forekomsten av filservere. En løsning er Nasuni-fileren for å erstatte NAS-servere som fungerer som filservere i organisasjonen din. Selv om jeg er ganske kjent med en rekke skylagringsløsninger, har jeg lenge tenkt hva som vil gjøre en "sky" -løsning veldig relevant for mainstream-organisasjonen, er en nøkkelferdig løsning.

Nasuni-fileren er veldig enkel på den måten at den distribueres som en åpen virtuell format (OVF) virtuell maskin. Den virtuelle maskinen tildeles deretter en lokal cache på lagringsressurser på stedet. Den lokale hurtigbufferen er en nominell lagringsallokering, for eksempel 500 GB, som er de mest tilgjengelige dataene i filserverens navneområde. Resten av dataene ligger i en lagringssky med inntrengnings- og utgangstrafikken som styres av Nasuni Filer. Nasuni Filer er også smart ved at du kan ha dataene hjemme i skyen Amazon Simple Storage Service (S3), Nirvanix Storage Delivery Network (SDN), Iron Mountain Archive Services Platform (ASP) eller Rackspace Cloud Files.

Nasuni Filer gjør noen få ting som gjør arkitekturen attraktiv. For det første er OVF-distribusjonen attraktiv ettersom enhver administrator med en virtualisert infrastruktur kan gjøre det raskt. Den andre tingen jeg virkelig liker er at fileren dukker opp på ditt lokale nettverk som skal administreres i Microsoft Active Directory for full tillatelse og delingsadministrasjon gjennom kjente grensesnitt. Figur A nedenfor viser Filers arkitektur: Figur A

Click image to enlarge
Nasuni-fileren begynner også å bli smart med dataene før den laster den opp til skyen. Nasuni innser at overføringsbåndbredden er den mest sensitive lenken i en skybasert lagringsløsning, og utfører fire kritiske prosesser på data før den lastes opp til skyen. Dette er: chunking til blokker, de-duplisering, komprimering og deretter kryptering. Dataene er beskyttet med OpenPGP AES-256 bit kryptering. Figur B viser denne prosessen før overføring: Figur B

Click image to enlarge

Nasuni ble introdusert for meg av en av kollegene mine, Greg Knieriemen, som produserer den populære Infosmack-podcasten. Avsnitt 52 inneholder Andres Rodriguez, administrerende direktør og grunnlegger av Nasuni. Jeg anbefaler på det sterkeste at du sjekker ut denne episoden ikke bare for denne løsningen, men hvordan skylagring har utviklet seg av nødvendighet, så vel som hva den kan og ikke kan gjøre.

Jeg prøver alltid å finne innryddelser til en skyløsning når forholdene kan være riktige. Med skylagring så enkelt som å være et CIFS-sluttpunkt i Active Directory-domenet i nettverket ditt, appellerer det til deg? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com