Cloud, iPad, Facebook? Men hvilket problem bugs alle CIOs?

Til tross for alle buzzwords teknologibransjen vanligvis kaster opp, er temaet som forener IT-ledere ikke så opplagt som du kanskje tror, ​​sier Tim Ferguson.

I løpet av det siste halvåret har jeg intervjuet nesten 20 administrerende direktører, hvor jeg diskuterer de store prosjektene, teknologiprioriteringene og utfordringene de alle har å gjøre med hver dag.

En rekke vanlige tråder om hva CIOs fokuserer på har dukket opp i løpet av disse samtalene, men bare en har vist seg konsekvent på dagsordenen for alle disse IT-lederne.

Hva er årsaken som forener CIOs, uansett virksomhet? Cloud computing, kanskje?

Mange CIOs tenker på hvordan sky kan spille en rolle i virksomheten deres. Noen - som News International Paul Cheesbrough - tar faktisk sky på en stor måte. Cheesbrough planlegger å flytte mye av organisasjonens virksomhet til skyen, omtrent som han gjorde tidligere på Telegraph Media Group.

Men synet på skyen varierer veldig blant CIOs.

CIO-er har vidt forskjellige synspunkter på nettsky, sosiale nettverk og nettbrett, men ser ut til å være forenet om andre problemer

BAE Systems har hatt en intern skyfunksjon for å bygge og teste apper i flere år. Cloud computing er derfor noe CIO Chris Coupland allerede har tatt opp, slik at han kan bruke tid på å takle andre problemer.

Men i motsatt ende av spekteret er det noen CIO-er som rister seg bort fra skyen. Smykkegruppe Signet Trading ser på sky på "en konservativ måte", ifølge leder for IT Alistair Fuller, på grunn av bekymring for datasikkerheten.

I mellomtiden ser andre IT-sjefer ikke bare dataark som har en plass i organisasjonen.

"Jeg tror det er som alt annet i databehandlingsverdenen: det er det som passer din virksomhet. Hvis den passer til forretningsmodellen og det er tydelige fordeler, så er de store. Hvis det bare er dagens buzzword, vel, la oss ikke spille det spillet, " sa Salford University Det sa CIO Derek Drury til silicon.com.

Så hvis det ikke er cloud computing som forener CIO-er, hva med annen teknologi som gjør at teknisk presse blir begeistret. Sosiale nettverk, kanskje?

News International Cheesbrough tester verktøy for virksomhetsnettverk med tanke på å rulle dem videre hvis rettssaken viser seg å være vellykket. Men Cheesbrough er veldig et unntak. De fleste samtaler jeg har hatt med CIOs, antyder at sosiale nettverk ikke er noe som plager dem for mye.

Bortsett fra bedrifter som driver med mye markedsføring eller kundeinteraksjon, fungerer ikke sosiale nettverk for tydelig.

Nettbrett er et annet hett tema, men igjen har CIO-er jeg har snakket med, mens jeg ser på hva iPad og lignende enheter kan tilby sin virksomhet, generelt med nettbrett fra synspunkt til ansatte som bringer dem i arbeid fremfor organisasjonen. aktivt å oppmuntre til bruk.

De fleste IT-sjefer synes nettbrett er bra i seg selv, men ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com