Cloud-appintegrasjoner utvider Do sosiale plattformens verdi

Den sosiale oppgavehåndteringsplattformen Do har vist potensial for prosjektgrupper siden dens beta, og det er grunnen til at jeg inkluderte den i mitt TechRepublic-innlegg Fire Google Apps-prosjektledere bør vurdere. Jeg håpet å se Salesforce åpne applikasjonen ytterligere, og nå er det med Do More-strategien. Salesforce integrerer Do med skyapplikasjoner som skal hjelpe prosjektledere og uavhengige konsulenter. Her er en sammenstilling av det første settet med Do og sky applikasjonsintegrasjoner.

Desk.com

Desk.com er en cloud helpdesk-løsning fra Salesforce som jeg tok kontakt med i Google Apps og forbrukeravvikling av helpdesk. En integrasjon mellom Do og Desk.com er en naturlig passform fordi help desk agenter kan eskalere oppgaver til Do-oppgavelistene sine for oppfølging og nedleggelse. Denne enkle integrasjonen kan gi en liten helpdeskoperasjon et kommunikasjonsnivå som ikke vil forråde den virkelige størrelsen. Integrasjonen kan også hjelpe pulter med å eskalere oppgaver til feltingeniører som får tilgang til Do ved hjelp av en iOS- eller Android-mobilenhet.

Innhøsting

Harvest er et tidssporings- og faktureringsapplikasjon som er rettet mot frilansere og små prosjektgrupper. Det gir høsttid til oppgaver i Do. Siden mange kunder vurderer entreprenør / frilansertid og fakturaer, spår jeg at Harvest / Do-integrasjonen ( figur A ) får mest mulig trekkraft fra noen av disse integrasjonene. Figur A

Høst / gjør integrasjon (Klikk på bildet for å forstørre.)

Wufoo

Virtuelle team kan dra nytte av online skjemaer, spesielt hvis de har oppgaver som krever innhenting av data fra kunder. Do-integrasjonen med Wufoo er tilgjengelig fra en ny fane. Når du klikker på Wufoo-fanen ( figur B ) og deretter skriver inn Wufoo-kontoen din, kan du spore skjemaoppføringer i Gjør kontakter, prosjekter, avtaler og oppgaver. Figur B

Wufoo-fanen i Do (Klikk på bildet for å forstørre.)

Dropbox

Dropbox er sperret hos mange av en bedriftsbrannmur, selv om virtuelle team kan bruke Dropbox og Do-integrasjonen for å knytte filer som er bosatt i Dropbox til en Do-oppgave; Du kan også knytte filer direkte til en Do-oppgave. Den nye Dropbox-integrasjonen kan hjelpe til med lagring, og lar deg utnytte eksisterende lagring av skyfiler som teamet allerede bruker og er kjent med. Figur C viser Dropbox-filvelgeren som nå er tilgjengelig fra hver Do-oppgave. Figur C

Dropbox-filvelger (Klikk på bildet for å forstørre.)

Salesforce

Salesforce and Do-integrasjonen er et annet naturlig trinn, spesielt for organisasjoner som kan involvere ansatte utenfor salgsorganisasjonen i prosessen for å avslutte salgsavtaler. Med denne integrasjonen kan du opprette prosjekter rett fra en konto eller mulighetspost fra Salesforce.

Jeg kan se denne integrasjonen spille bra i å sette opp forslagsteam, demoer og mange andre planarbeid som er involvert i å avslutte ny virksomhet. Dette er den eneste integrasjonen foruten Desk.com som kan kreve administratorinngrep for å fungere.

Google Disk

Google Drive / Do-integrasjonen lar deg knytte filer fra Google Drive til en Do-oppgave. Bedriftsbrukere kan støte på brannmurbegrensninger, men denne integrasjonen bør appellere til frilansere, virtuelle team og virksomheter standardisert på Google Apps for Business.

Fra et prosjekt- eller prosjektgrupperspektiv tilbyr Google Drive en mulighet til å sentralisere dokumenter ved å hjelpe deg med å bli kvitt den hemmelige stash-tilnærmingen til prosjektdokumenthåndtering som kan slå an til team. Figur D viser integrasjonen Google Drive / Do. Figur D

Google Drive / Do-integrasjon (Klikk på bildet for å forstørre.)

Fancy Hands

Fancy Hands, en virtuell assistenttjeneste, virker malplassert gitt den imponerende appoppstillingen Salesforce samlet til Do More with Do-initiativet. Tjenesten lar deg sette ut kjedelige oppgaver for mindre enn $ 1, 00 per dag. Hvis du er åpen for å outsource enkle og diverse oppgaver til en tredjepart, kan Do komme godt med som et verktøy for å overvåke innsatsen. Det kan også hjelpe med kommunikasjon og gi en revisjonsspor for eventuelle tvister.

Contactually

Kontaktlig er et interessant valg for en Do-integrasjon og utgjør Fancy Hands. Denne skytjenesten hjelper deg med å generere flere henvisninger og lede kunder fra et eksisterende nettverk. Dette kan bli en verdifull Do-integrasjon med tanke på dagens økonomiske tider.

Kontaktpersoner analyserer samtaleloggen på tvers av kontaktene dine, inkludert e-post, sosiale medier og telefonen. For de selgere, frilansere og jobbjegere, kan dette bidra til å benytte deg av de profesjonelle kontaktene som kan ha gått av radaren din (vi har alle dem).

Det fungerer etter skovlprinsippet, der du setter opp en bøtte for hver av kontakttypene dine. Figur E viser hvordan bøtter spiller inn der du vil at kontaktene dine skal ligge. Figur E

Spesifiser bøtter for kontaktene dine (Klikk på bildet for å forstørre.)

Denne integrasjonen sender påminnelser direkte i Do. Da kan du jobbe påminnelsene akkurat som du gjør andre oppgaver i Do. De første testene mine viser at det er noe tuning som må gjøres under oppsettet, men dette kan være verdt det hvis du vil bruke Do for å bedre administrere oppfølginger.

Les mer om skyen

Ta en titt på spesialfunksjonen ZDNet og TechRepublic Cloud: Slik gjør du SaaS riktig og vår nedlastbare Executive's Guide to Best Practices in SaaS and the Cloud.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com