Cleverfiles Disk Drill-filgjenoppretting for Mac

Å være en som skaper mye innhold for publisering, enten på min egen blogg eller på TechRepublic.com, å holde innholdet trygt er noe du skulle tro at jeg ville være ganske god på. I virkeligheten er det en av de siste tingene jeg bekymrer meg for fordi jeg har denne vanen å gjøre antakelser om at jeg alltid vil være i stand til å begynne på nytt, eller få informasjonen tilbake. Jeg begynner å innse at dette kanskje ikke er tilfelle.

For omtrent fire måneder siden fikk jeg en Mac. Jada, det ser bra ut og kjører bra, og de tingene jeg trenger å gjøre, har jeg funnet ut når jeg går, men filgjenoppretting hadde ikke en gang gått opp for meg. Å være en lang tid Windows-bruker og en Microsoft MVP, ting som sikkerhetskopiering og datatilgjengelighet og lagring var alt jeg følte meg ganske bra på på PC-en, men på Mac har jeg vært litt slapp.

Etter anbefaling fra en redaktør, så jeg på Clever Files Disk Drill. Det er ikke vanskelig programvare, og jeg antar at det er poenget, spesielt for den generelle brukeren. Som noen relativt ny på Mac, her er min erfaring med Disk Drill.

Filgjenoppretting kontra katastrofeforebygging

Disk Drill gjør en ting veldig, veldig bra ... det holder filer tilgjengelige. Når du konfigurerer den, kan du be applikasjonen beskytte harddisken på Mac-en din, som lar filer du kan slette for å bli gjenopprettet ved en feil ved hjelp av en teknologi som heter Recovery Vault.

Gjenopprettingshvelvet er en måte å slette filer på systemet ditt. Den holder oversikt over hva du har jobbet med, og kan raskt gjenopprette elementer du kan ha slettet ved et uhell. Tenk på dette som et annet lag til papirkurven.

Quick Scan lar brukeren raskt skanne arbeidsstasjonen sin for å finne filer de måtte ønske å gjenopprette. Det er ikke så enkelt som Recovery Vault ved at du trenger å skanne etter filer, og det er mindre presist på måten den lokaliserer filer bare fordi den skanner disken for å gjøre det. Quick Scan-metoden er også bare tilgjengelig på arbeidsdisker.

Deep Scan kan fungere med alle monterbare stasjoner, det være seg en harddisk eller en flash-stasjon, eller kompakt flash, eller til og med harddisken i en iPod. Den ser på filunderskrifter på dette mediet for å se hva som var lagret der og forsøk på å gjenopprette det. Media må bare være monterbare, ikke nødvendigvis fungere. Dette er tydeligvis det mest grundige alternativet, men det tar lang tid avhengig av størrelsen på mediet du skanner, se figur A.

Figur A

Dyp skanning av en 4 GB flash-enhet

Så hvis Disk Drill kan gjenopprette filer fra en fungerende eller skadet stasjon, trenger jeg å vite mye om filen jeg mistet?

Mange ganger når noen mister noe viktig akkurat nå, husker de mange av detaljene om den gjenstanden, men hvis de har feilplassert den eller varen ikke lenger er i hodet, er det kanskje ikke så lett å identifisere dens unike egenskaper. For eksempel er det lettere å gjenopprette et bilde enn et spesifikt bilde av Cousin Roy fra familiegjenforeningen.

Disk Drill kan gjenopprette flere typer elementer:

  • Bilder
  • video
  • Audio
  • dokumenter
  • Arkiv

Eller det kan se gjennom alle filene. Hvis du begrenser søket til bilder, når du ser etter et bilde av fetter Roy, vil du ha mer fokuserte resultater enn hvis du ba Disk Drill om å se gjennom alle filene for det samme bildet.

Å kunne begrense resultatene etter kategori er noe mange tar for gitt, men fordi kategoriene er praktiske for filtyper folk bruker, er det en flott funksjon for meg.

Gjenoppretter en lang mistet fil

Så skanning av filer er en styrke, men når gummien møter veien og en fil må gjenopprettes, hvor ille er det da?

Da jeg forsøkte å dype skanne en flash-stasjon, fant den første dype skanningen ikke noe som var blitt slettet. I interessen for å se hva som kan være annerledes, la jeg noe innhold på flash-stasjonen ventet litt, slettet det og skannet igjen (ved hjelp av hurtigskanningsalternativet).

Gjenstandene jeg slettet (og tømt fra søpla) ble funnet med en gang som vist i figur B.

Figur B

Fant filer for utvinning

Hva om jeg trenger hjelp?

Mange applikasjonsutviklere gjør en mye bedre jobb i dag med å gi hjelp til brukerne enn de gjorde i tidligere utgivelser. Det som slo meg like fint med Hjelp i disk Drill er presentasjonen; Figur C viser blåkopi-tilnærmingen. Tanken her er å holde hjelpen enkel for brukeren å unngå å fraråde dem mer enn de trenger.

Figur C

Hjelp i form av Blueprints

Du trenger litt tålmodighet, eller ha noe annet å gjøre mens du venter på at en dyp skanning skal være ferdig; Selv om skanningen som ble referert til tidligere gjorde det fart mens det gikk siden det var litt ledig plass på stasjonen, var skanningstiden fremdeles rundt 40 minutter.

Tror du Disk Drill ville være et godt tillegg til Mac-verktøyet ditt? Gi oss beskjed i kommentarene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com