CIO av FCO går til privat sektor

Tony Mather har forlatt sin stilling som CIO for Foreign and Commonwealth Office (FCO) for å komme tilbake til privat sektor.

En talskvinne fra FCO sa til silicon.com at regjeringsavdelingen er i ferd med å rekruttere Mathers erstatter og håper å utnevne noen "veldig snart".

Mather, som ble FCO CIO i 2007, har blitt utnevnt til CIO i det utendørs medievisningsfirmaet Clear Channel Outdoor, med ansvar for alle aspekter av IT-infrastruktur på tvers av sin internasjonale virksomhet. Selskapet eier og driver mer enn 973 000 annonseringsskjermer i mer enn 50 land, inkludert reklamevirksomheter for flyplass, jernbane, taxi og kjøpesenter.

Tidligere FCO CIO Tony Mather
(Fotokreditt: FCO)

Mather erstatter Clear Channel Outdoors tidligere CIO Mark Reid og vil rapportere til selskapets COO Jonathan Bevan, som sa i en uttalelse: "Jeg er glad for å ønske Tony velkommen til selskapet og ser frem til å samarbeide med ham om å levere integrerte IT-løsninger for å effektivisere og gi verdi til vårt globale nettverk. "

Mather er ikke fremmed for privat sektor. Før han jobbet i IT-regjeringen, tilbrakte han fire år som global tjenesteleveringsdirektør i industrigasselskapet BOC, og før det hadde han roller i Safeway Stores, Pepsi og British Airways.

"Jeg gleder meg veldig til denne nye rollen i en veldig spennende sektor, " sa Mather til silicon.com. "Jeg håper også at dette trekket viser at du kan bruke tid i en offentlig rolle som en del av normal karriereprogresjon."

I et intervju med silicon.com i fjor sa Mather at mange aspekter av CIO-rollen er de samme, uansett om han jobber i en offentlig eller privat sektor-rolle, men bemerket at anskaffelsesprosessen er et område der en offentlig CIO-jobb kan være mer utfordrende.

"Du har ganske store kostnader når det gjelder hva du må gjennom, " sa han og la til: "Det er noe som har påvirket noen av beslutningene jeg har vært i stand til å ta i FCO. Jeg ville hatt mange flere alternativene som var åpne for meg hadde jeg vært i privat sektor. "

Mather ble i forrige uke kåret til en av de mest innflytelsesrike og nyskapende CIOene i Storbritannia, etter å ha blitt plassert som syvende i årets silicon.com CIO50.

Den fullstendige listen over Storbritannias 50 øverste CIO-er finner du her.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com