Chiny Driscoll: Exec-vendte-gründer. Big data guru. Håpende reisebyrå.

En dag så Chiny Driscoll i speilet og sa til seg selv: "Du blir selvtilfreds." Hun var fornøyd med livet, sin utøvende tittel hos IBM, lønnen og fleksibiliteten - men hun visste at hun ikke maksimerte sitt fulle potensial.

Hun ville ikke reise seg og se på seg selv i speilet igjen og si det, og hun ville ikke unngå noe fordi hun var redd.

"Jeg kunne leve med å mislykkes hvis oppstarten min ikke fungerte, men jeg kunne ikke leve med å ikke prøve, " sa Driscoll.

Bilde: Chiny Driscoll

Tidligere i år grunnla Driscoll Metistream, en DC-basert oppstart som lar kundene strategisere, planlegge og implementere big data-løsninger ved bruk av open source-teknologi. Selskapet er også ledende i Apache Spark open source-prosjektet og er vert for mange populære møter i DC / Virginia-området.

Før dette var Driscoll verdensledende leder av profesjonelle big data-tjenester hos IBM. Der ledet hun alle profesjonelle tjenester som implementerte og støttet IBMs big data-produkter og løsninger på tvers av bransjer som finans, kommunikasjon og detaljhandel.

Selv om hun elsket jobben sin hos IBM, sa Driscoll at hun visste at hun ikke var ment å klatre på bedriftsstigen - det var ikke en stor nok utfordring. Og hun har alltid oppsøkt utfordringer.

Driscoll ble født i Sør-Korea og flyttet til USA da hun var fem år gammel, sammen med moren, broren og søsteren. Hun vokste opp i Virginia og dro til Virginia Polytechnic Institute for college, hvor hun studerte forretningsadministrasjon og økonomi. Utenfor college jobbet hun som finansanalytiker.

Hun forlot den jobben for å jobbe ved Electronic Data Systems (EDS, som senere ble anskaffet av HP), hvor hun måtte delta i et system- og ingeniørprogram. Det, sa hun, var det som førte henne til teknologi. I gjennomsnitt varte programmet cirka tre år, men hun tok eksamen tidlig etter å ha lært COBOL-programmering. Hun elsket å lære å kode og bedre forstå den tekniske siden av det, men hun var bare ikke begeistret for det.

"Jeg synes tech er fantastisk, og folk som kan utvikle og kode er fantastiske, men det var ikke meg, " sa hun. "Jeg liker å dyrke ting og se det store bildet, se på ting helhetlig - hvordan utfører vi og får gjort noe? Jeg er flink til det og elsker å samhandle med mennesker og elsker å strategisere med mennesker."

Fra da av har Driscoll fokusert på prosjektledelse. Hun jobbet i Idea Integration i flere år, og utviklet sin telekommunikasjonspraksis, deretter på TIBCO-programvare, hvor hun drev østkysten service region. Hun tok et friår da hun fikk sitt andre barn og ville ha litt tid til å tilbringe med familien og finne ut sitt neste trinn.

Hun begynte fersk hos Netezza, som ble kjøpt opp av IBM noen måneder senere. Driscoll påtok seg flere roller og ble etter hvert sjef for IBMs profesjonelle tjenester.

En identitetskrise slo henne etter tre år med selskapet, og hun visste at det var på tide med en forandring.

"Å etablere endring, vokse noe raskt og kunne gjøre ting annerledes er en lidenskap for meg. Så stor et selskap det er, gikk det ikke med kjerneverdiene mine som individ og utøvende. Det tok en stund å mønstre nok mot, til å gjøre noe jeg aldri har gjort, "sa hun.

Hun startet Metistream 1. april, og har siden prøvd å skape en bedriftskultur sentrert rundt innovasjon, gjennomslagskraft og fart. Det er det vanskeligste hun noen gang har gjort i livet sitt, sa hun.

Å starte et selskap fra bunnen av er den store utjevneren. Det er stadig ydmykende. Og det var vanskelig å justere, spesielt fordi hun har en fireåring og 13-åring hjemme, og jobber nesten 24/7 nå.

Men det meste, sa hun, er det ekstra givende på mange forskjellige måter.

"Jeg bruker ferdigheter jeg ikke utnyttet fordi selskapet var så stort. Jeg føler at jeg virkelig strekker meg og det er ekstremt forfriskende, " sa Driscoll. "Jeg kommer tilbake til røttene med å starte og anvende grunnleggende om hvordan man bygger en virksomhet, er befriende."

Da hun forlot IBM, fortalte folk Driscoll lykke til, og noen nevnte til og med at de alltid hadde ønsket å starte et selskap og aldri hatt motet, så bra for henne.

"Jeg ville fortelle dem, men det kan du, du må bare komme deg over det hinderet for å være redd, " sa hun.

I hennes egne ord ...

Hva liker du å lage mat?

"Jeg liker å tilberede forskjellige ... fransk og italiensk. Jeg har dristet meg og gjort litt indisk. Merkelig nok koker jeg ikke mye koreansk. Jeg skal fortelle deg grunnen til at jeg lagde koreansk BBQ til mannen min og han sa, 'mm ... men ikke så god som moren din, ' så siden den gang kan han holde seg til andre kjøkken! "

Hva er noen av hobbyene dine?

"Jeg elsker å reise. Jeg spøker med at jeg en dag blir et luksuriøst reisebyrå. Jeg elsker å dra til Maldivene, Asia-Stillehavsregionen. Jeg elsker Afrika også. Vi drar til Karibia ganske mye, jeg elsker eksotiske steder. Dubai var virkelig fantastisk. Steder utenfor kysten av Afrika og Det indiske hav. Jeg elsker Australia også. "

Hva er noen råd du skulle ønske du fikk i begynnelsen av karrieren?

"Det er tøft, det er mange ting. Jeg skulle ønske jeg visste hvor kritisk det var å ha nettverk tidligere i karrieren. Jeg var god, men kunne ha vært bedre. Jeg skulle ønske jeg ville ha kjent viktigheten av nettverk og forhold."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com