Sjekkliste: Er din CV klar for prime time?

Her er en ikke-nesten komplett-men-nær-sjekkliste du kan bruke på CV-en før du sender den ut.

Førsteinntrykk

 • Er navnet og kontaktinformasjonen din i en overskrift? I så fall, endre det. Siden de fleste applikasjonssporingssystemer (ATS) ikke er i stand til å analysere informasjon fra overskriften, betyr det at CVen din blir lastet uten navn og kontaktinformasjon.
 • Er skrifttypen din konsistent? Du vil ikke blande og matche skrifttypene dine. Å bruke Times Roman, Arial og Calibri forskjellige steder for vektlegging fungerer ikke; det distraherer bare. Å bruke forskjellige skrifttyper (fet, kursiv) er OK, så lenge du ikke overdriv. Du vil ikke at din CV skal være den som induserer svimmelhet.
 • Bruker du godt hvit plass? Ingenting er mer skremmende enn et tekstpakket dokument, som du kan se i figur A. Jeg er klar over at hvitt rom noen ganger ofres for å få plass i alle ens kvalifikasjoner, men du vil heller ikke at en rekrutterer skal oppløses i tårer på det første stedet i det havet av ord. Hvitt rom bryter opp biter av tekst i lett fordøyelige biter. Så gjør punktum.

Figur A (klikk figur for å forstørre)

 • Er avstanden din jevn? Hvis jeg går inn i et rom som har en vegg full av bilder, vil øyet mitt gå rett til bildet som er litt skjevt eller med andre steder avstand fra hverandre. Når du snakker på vegne av analtretensive ledere over hele verden, gjør deg selv en tjeneste og gjør mellomrommene mellom informasjonstykker konsistente og ikke som figur B

Figur B (klikk på figuren for å forstørre)

 • Ser CV-en original ut? For enhver rekrutterer eller ansettelsesansvarlig som står overfor et hav av gjenopptar begynner Word-maler å se veldig kjent ut (og foreldet) etter hvert. Du må skille deg ut med noe annet. (Men ikke med utklipp eller bilder. For Guds kjærlighet, ikke med utklipp og bilder.)

Varene

 • Har du en overskrift på påfølgende sider av CVen? Hvis du har en CV som er lenger enn en side, bør du gjenta overskriften på de påfølgende sider. Og et sted i denne overskriften skal navnet ditt vises.
 • Hvis du inkluderer en objektiv uttalelse i CVen, sier den hva du vil ut av livet, eller hva du kan gjøre for selskapet du søker? Det skal gjøre det siste. Ikke gjør dette: "For å få en stilling som Help Desk-profesjonell i et voksende selskap." Gjør dette: For å få en stilling som Help Desk-profesjonell i teamet ditt som benytter mine tekniske ferdigheter, arbeidsmoral og evne til å tydelig forklare tekniske detaljer til sluttbrukere.
 • Lister CV-en over dine prestasjoner fremfor dine plikter? Det er fint at du overvåket nettverksytelsen, men det er mye mer interessant å høre at du sporet nettverksbåndbredde for feilsøking og kuttet nedetid med 25%. Bruk konkrete tiltak for å lykkes.
 • Er din CV rik på nøkkelord for ditt felt og jobben du søker på?
 • Er din CV relevant for den aktuelle jobben? (Med andre ord, ikke bruk den samme CV-en for hele stillingen du søker på.)
 • Er din CV fri for skrivefeil og grammatiske feil? (Her er et par triks for å fange skrivefeil: Ta en pause etter at du har skrevet CV-en din og kom tilbake senere for å se et nytt blikk. For det andre, med det siste avsnittet, kan du lese CVen ord for ord omvendt. Når du les normalt, noen ganger aksepterer sinnet ord for hva de skal være i stedet for hva som faktisk vises på siden. For det tredje, få en annen part til å lese din CV, gjerne noen som har god grammatikk.)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com