Cheat Sheet: Augmented reality

Utvidet virkelighet? Er dette et annet navn på Apple CEO Steve Jobs 'beryktede virkelighetsforvrengningsfelt?
Hyggelig forsøk, men nei. Augmented reality (AR) betyr overlegg av datastyrte elementer, for eksempel grafikk eller tekst, på toppen av en sanntidsvideo eller annen skjerm i den virkelige verden med det formål å gi tilleggsinformasjon til betrakteren.

Det høres ganske abstrakt ut - har du noen eksempler?
De mest grunnleggende eksemplene på AR kan sees på TV-kortspill, der score er lagt på kampopptak, eller digitale merknader legges til for å vise banen til ballen eller fremheve en bestemt spiller.

Mer avansert AR er utviklet av militæret - for eksempel å overlegge informasjon på en flycockpit eller en pilots visir for å gi målinformasjon eller andre relevante data.

Data eller gjenstander kan også projiseres på gjennomsiktige hjelmmonterte skjermer for bruk i troppsøvingsøvelser - slik at soldater kan utføre øvelser i ekte landskap forsterket med skildringer av fiendtlige tropper eller stridsvogner, for eksempel. Ved å bruke AR på denne måten kan hæren sette soliders gjennom et bredere spekter av scenarier enn det som normalt ville vært mulig, uten behov for ekstra maskinvare eller arbeidskraft.

De tingene har eksistert i mange år. Hvorfor det store oppstyret nå?
Kort sagt smarttelefoner. Mens analytikerehuset ABI Research konstaterer at AR-teknologien har vært med oss ​​i mer enn 15 år, spår selskapet dramatisk vekst i utnyttelsen av teknologien de neste fem årene - drevet av mobile applikasjoner av teknologien.

I følge ABI har et helt nytt massemarked for AR åpnet seg i mobilverdenen, takket være den økende tilgjengeligheten av teknologi som videokameraer, GPS, kompasser og akselerometre på smarttelefoner.

I en fersk rapport, spådde selskapet inntekter knyttet til augmented reality vil vokse fra beskjedne $ 6 millioner i 2008 til mer enn $ 350 millioner i 2014 - en økning på mer enn 5 700 prosent - largley på grunn av mobile apper og markedsføring. Den valgte også Android og iPhone som de to plattformene der AR, brukt til personlige navigasjonsapplikasjoner, ser sterkest tidlig opptak.

Fortell meg mer…
Den første mobile enheten som kjørte Googles Android OS - G1 - kom med GPS og et innebygd kompass som ga apputviklere et spennende verktøysett fra et forsterket virkelighetssynspunkt - slik at de virkelige stedene til objekter kan presiseres. Notasjoner kan da bli lagt på telefonens kameravisning for å gi et utvidet virkelighetssyn på verden.

Wikitude-appen (bildet under) laget av Mobilizy var blant de første som utnyttet AR i smarttelefonverdenen - den brukte G1s maskinvare kombinert med data fra webtjenestene Panoramio, Qype og Wikipedia for å identifisere bygninger og landemerker og deretter legge over kommentarer på kameravisning.


Wikitude utvidet reality-appen som kjører på en G1
(Fotokreditt: Mobilizy / Wikitude)

Andre utviklere har siden sluttet seg til festen og tatt AR utover Android.

Den siste iterasjonen av Apples iPhone - 3G S - har GPS, et kompass og er også i stand til å overføre data over kameravisningen.

En AR iPhone-app i rørledningen - kalt WorkSnug - vil tilby mobile arbeidere i London og San Francisco en løsning på deres wi-fi-funnende blues, som videoen nedenfor viser:

Det er mange andre AR-apper som også skvetter - enten det hjelper brukere med å finne en god restaurant i nærheten, eller lede dem til nærmeste bank- eller transportknutepunkt, eller til og med legge Twitter-brukernes tweets på kameraet for å gi et at-a- øyeblikksbilde av hvem som sier hva på et bestemt sted. Det kan være nyttig på en fotballkamp, ​​si.

Men kan du ikke bare gjøre det ved å mase opp geomerkede tweets med Google Maps?
Ja, det kan du og du kan hevde at AR bare er vindusdressing for eksisterende funksjonalitet.

Men, ideen er at den også gjør opplevelsen mer oppslukende og intuitiv: tweets på et kart krever fortsatt at du mentalt skal forestille stedene som tweets kommer fra. AR omgår det laget av mental prosessering.

Høres imponerende ut. Men jeg føler en men…
Men selvfølgelig - dette er tross alt teknologi. Selv om det ikke er noen tvil om at det er en lastebil med hype rundt AR for øyeblikket, er det spørsmål om nytten av den på grunn av nøyaktigheten - eller mangelen på dem - av GPS-posisjonsdata.

Hvis AR skal være virkelig nyttig, trenger det en ryggrad av utrolig presise stedsdata. Det er veldig bra å fortelle en bruker at de er utenfor den fineste restauranten i verden - men ikke hvis de faktisk står ved siden av burgerbaren og to dører nede ...

Jeg ser poenget ditt.
ABI Research bemerker at GPS-nøyaktigheten for øyeblikket ikke er tilstrekkelig for mange potensielle applikasjoner av AR som shopping eller spill.

Analytikeren mener det vil være nødvendig med ytterligere teknikker for å avgrense beliggenhetpresisjon og innlede denne modige nye utvidede virkelighetsverdenen - med ett forslag som er en global database med geomerket informasjon, samlet bygget av myndigheter, bedrifter og sluttbrukere.

Jeg vil ikke kaste bort guidebøkene mine ennå.
Sannsynligvis lurt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com