Cheat Sheet: Apple iPhone

Denne iPhone-tingen - jeg har hørt om den, men jeg er ikke helt sikker på hva alt oppstyret handler om ... Det er bare en telefon er det ikke?
Her er det magre: iPhone er en mobil enhet laget av iPod-produsenten Apple, den første versjonen ble avduket på Macworld i 2007.

Det er en berøringsskjermenhet med all mobiltelefonfunksjonaliteten du forventer, pluss iPod-funksjoner og en mobil nettleser.

Er det det? Jeg trodde det var en slags livsendrende uber-gadget.
Det er lett å bli overveldet nå, mer enn to år etter debuten, men mobilbransjen er et annerledes dyr post-iPhone.

Det er verdt å fremheve at Apple ikke faktisk fant opp konvergerte mobile enheter - det var mobiltelefoner tilbake på dagen som inkluderte nettlesing, multimediaspillevner og mer.

Sony Ericssons musikkspillende Walkman-telefoner debuterte i 2005, for eksempel, mens Nokias flaggskip N95 - som ble lansert noen måneder før iPhone - inkluderte 3G, GPS, wi-fi, et fem megapikselkamera, multimediaavspilling, surfing på nettet og til og med en akselerometer.

Det er mer enn Apple klarte å klemme inn på sin første enhet - noe som ber spørsmålet: hva er så spesielt med iPhone?

Britene står i kø for å få sine votter på den første iPhone i november 2007 (fotokreditt: Natasha Lomas / silicon.com)

Så hvorfor alt oppstyret?
Med et ord: brukervennlighet. Den første iPhone har kanskje ikke hatt 3G, GPS eller til og med et 5MP-kamera, men den hadde Apples spesielle merke UI-magisk støv.

Problemet med mange mobiltelefoner i før iPhone-æraen var at de ikke var veldig brukervennlige. Mens de siste års avanserte smarttelefoner teknisk allerede kunne gjort alt det iPhone kunne gjøre, var det faktisk ikke veldig morsomt å gjøre det - om ikke helt irriterende.

Som sådan kom iPhone som et pust av frisk luft - om ikke en kraft-10 kuling - ved å gjøre en dyd av det enkle å navigere i brukergrensesnittet.

Med tanke på brukergrensesnittet for iPhone, er det ikke rart at skjermen var et sentralt fokus for Apple - iPhone har en 3, 5-tommers kapasitiv berøringsskjerm, et merkbart hopp opp fra konkurransen (Nokias N95, for eksempel, hadde 2, 6 tommer med svarer ikke TFT).

Mens Apple ikke oppfant berøringsskjermmobiler - både Palm- og Windows Mobile-enheter har hatt berøringsskjerm i årevis - brukte selskapet nok en gang noe av det magiske støvet sitt for å transformere status quo, og unngikk en svak pekepenn til fordel for en taktil kapasitiv teknologi som tillatt brukere å kontrollere enhetene sine ved å tappe og knipe.

Selv om disse kan høres ut som bare detaljer, kan du hevde at Apple gjorde brukervennlighetens morderapp. Ved å revansjere det ydmyke brukergrensesnittet, rystet iPhone mobilverdenen, selv om den teknisk sett ikke hadde de beste spesifikasjonene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com