Charlie Sheen kunne ta lærdommer om hva det vil si å "vinne" fra Microsoft

Mitt nylige innlegg om viktigheten av Angry Birds og Chrome OS førte til en sidesamtale i diskusjonstråden angående nettleserintegrasjon i OS og Microsofts historiske stilling i denne saken. TechRepublic-medlem nwallette svarte: "Hva har Microsoft gjort de siste 20 årene annet enn å hvile på laurbærene?" Denne typen irrasjonell mislikning for Microsoft er vanlig i forumene. Faktisk vil jeg hevde at det blir sett oftere enn Linux eller Apple-bashing. Men la oss ta et øyeblikk og virkelig tenke på uttalelsen fra nwallette.

I løpet av de siste 20 årene har Microsoft konsekvent utfordret markedet til å bli bedre. De har investert milliarder av dollar i FoU for å utvikle nye produkter som har holdt markedet innovative, interessante og progressive. OS X, iOS og til og med Linux ville ikke kommet så langt hvis de ikke prøvde å innhente og konkurrere med Microsofts globale dominans av det stasjonære GUI-baserte OS.

Microsoft har også utfordret maskinvareprodusenter og levering av innholdstjenester. De har definert alle aspekter av våre digitale liv. Det er ikke noen, ikke engang den mest dø hard Penguinista, som drikker fra Fountain of the Temple of Linux, som ikke har hatt sin personlige dataopplevelse direkte påvirket av Microsoft.

Jeg antar at jeg får de sure druene, spesielt blant Linux-lojalister. Det er sannsynligvis i det minste noe sannhet for påstandene om at Microsoft aktivt gjorde underhanded ting for å forbli dominerende. Det er ikke bare det faktum at Microsoft konsekvent leverte en bedre forbrukeropplevelse som resulterte i deres astronomiske ledelse over hele konkurransen. Mesteparten? Visst - men ikke alt sammen .

Microsoft har utvilsomt påvirket alle de store teknologiselskapene som kommer ut av San Jose-dalen. Så hvis noen har "hvilt på laurbærene" de siste 20 årene, fortjener Microsoft å - og det er mektige vellykkede laurbær å hvile på.

For å være rettferdig har Microsoft hatt like mange feiltrinn som alle andre teknologiselskaper som har eksistert like lenge. Ingen hevder at ting har kjørt jevnt siden lanseringen av Windows Vista. Men hvor mye av det var faktisk Microsofts feil?

En av de største vanskene Microsoft hadde det siste tiåret var å konkurrere med Apples strålende reklamekampanjer. Jo mer jeg ser på denne perioden i ettertid, jo mer er jeg overbevist om at det var en godt organisert grasrot propagandakampanje for å undergrave innflytelsen, troverdigheten og det generelle omdømmet til Microsoft.

Du trenger ikke å bruke tinnfoliehatter for å se at Microsoft fant seg i å kjempe mot et angrep på * nix propellhoder like etter århundreskiftet. Spesielt var Google en stor talsmann for FOSS og på den tiden nøye innrettet med Apple. Linux-samfunnet trakasserte Microsoft med å gjøre radikale endringer til hele arkitekturen til deres flaggskip OS. Ironien med disse endringene var at de gjorde OS langt mer * nix-aktig, og * nix publikum var godt klar over dette. De visste også at disse endringene ville gjøre Windows-lojalister gale.

Da opprørte Windows-brukere begynte å forlate Windows for OS X i betydelig antall, var * nix-fellesskapet i forkant av å angripe Windows for ting som "Windows Access Control" som "er for chatty" i Vista. Jada, den var ikke perfekt da den ble utgitt, og den trengte finjustering - men alle med personlig integritet må innrømme at den ble modellert direkte etter * nix begrensninger av brukerkontoer og grunnleggende eskaleringsfilosofier.

Microsoft tapte stort sett på oppfatningen de siste 10 årene. Og ved å tape, mener jeg virkelig, "Charlie Sheen kan ta lærdommer om hva det vil si å" vinne "fra Microsoft." Microsoft OS- og programvareplattformer dominerer fremdeles den store delen av sluttbrukerens personlige og bedriftsopplevelser. De eier også det meste av back office. Og for seriøse spillere leder Xbox 360 fremdeles flokken (over Sony PlayStation og Nintendo Wii), til tross for utallige tilbakeslag og utfordringer.

De nevneverdige feilene hos Microsoft har vært Zune, Windows Mobile og Vista. Men igjen var Vista i stor grad en attentasjonsjobb av Apple og FOSS / * nix-samfunnene - mens Zune og Windows Mobile absolutt ikke var konkurransesvikt mot Apple.

På den annen side, som en personlig filosofi, abonnerer jeg på ideen om at visse handlinger som straffer for suksess er motproduktive, og jeg lurer på om Microsoft kan ha mistet veien delvis fordi det så ofte har vært målet for heksejakter og inkvisisjoner. basert nesten utelukkende på hva den har oppnådd.

I stedet for å la markedet ordne opp i ting, har de blitt forhindret fra å gjøre ting som ville ha utfordret konkurransen til å innovere. Innse det, OS X- og iOS-revolusjonene fulgte uavhengig av hva Microsoft gjorde eller ikke gjorde. Jeg tror ikke at de hyppige antitrustundersøkelsene og andre rettslige handlinger mot Microsoft hadde noen vesentlig innvirkning på den eventuelle ankomsten av iOS-smarttelefonen. Og selv om det kanskje ikke hadde vært Apple, ville ideene som kommer til uttrykk i iPhone til slutt ha brutt ut som en offentlig suksess.

Det skjedde en utvikling - og de smarte teknofilene vet hvordan de kan spores fra en opprinnelse i Newton gjennom Palm-enhetene, til WinMo-linjen av PDA-er, og senere telefoner, full sirkel til ankomst og påfølgende dominans av iPhone. Ironien er at en slått og defensiv Microsoft måtte trekke et sviktende Apple tilbake fra randen av konkurs for å sette dem på rett spor for å levere dette. Det var i deres beste interesse å ha en levedyktig konkurrent, selv om søppel og dårlig henrettelse av den konkurrenten hadde presset dem til avgrunnen til selskapets oppløsning. Men det føles helt sikkert bra å skylde på Microsoft.

I mellomtiden har konstante rettslige handlinger og etterforskninger fra regjeringen gjort Microsoft til en nevrotisk bedriftsorganisasjon som kjemper innenfor sine egne vegger av en rekke årsaker som bare ansatte i Redmond-giganten kan synes å forstå. De er knapt i stand til å henrette fordi deres bedriftsidentitet er så dårlig brudd og feiljustert at forskjellige avdelinger aktivt saboterer hverandre.

Og etter alt å dømme ser FOSS-filosofi-støttede bedriftsorganisasjoner som står klare til å overta Microsofts tittel langt mer skremmende i omfanget og ambisjonen enn Redmond noensinne var. To tiår på veien, etter konstant misbruk av Google, Facebook og Apple, kan vi ønske at de gode gamle 1990-årene kommer tilbake, med vårt personlige privatliv og verdighet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com