Endre roller: Finn ut om IT-jobben din er i ferd med å bli foreldet

11 mest populære IT-sertifiseringer som tjener mest penger Finn ut hvilke som etterspørres over hele verden, og hvilke kryssertifiseringer som er fordelaktige.

Arbeidsstyrken er i ferd med å gjennomgå en teknologisk revolusjon: I løpet av de neste 10 årene vil 1, 2 milliarder ansatte over hele verden bli påvirket av automatisering og kunstig intelligens (AI), der 50% av jobbene blir endret av teknologien og 5% blir eliminert, iht. World Economic Forum.

Mens mange bransjer vil endre seg i løpet av det neste tiåret - 82% av HR-lederne spår at deres rolle vil være ugjenkjennelig om 10 år - vil IT-fagfolk se noen av de største skiftene i stillingsfunksjon, ledet av voksende teknologiske innovasjoner, sa Michael Solomon, co- grunnlegger og administrerende partner på 10x Ascend.

Tips for å bygge og fremme din lederkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)

Året 2020 alene vil være vertskap for mange teknologiske nyvinninger. For eksempel spås 5G å dominere, noe som gir alle nye muligheter for tilkoblede enheter. Dette året vil også bringe avanserte brukstilfeller for AI og maskinlæringssystemer.

Disse endringene vil ikke bare påvirke folks liv, men også jobbene deres. IT-fagfolk må forberede seg, eller bli liggende igjen, sa Dave Denaro, visepresident i Keystone Associates.

"Folk må våkne alvor og lukte effin 'roser, " sa Salomo.

Hvordan jobber vil endre seg

Selv om ikke alle endringer kan spås, er her noen av de mest sannsynlige endringene IT-fagfolk vil se.

1. IT-proffe vil fungere som rådgivere

Etter hvert som teknologiske investeringer sprer alle virksomhetsområder, inkludert markedsførings- eller salgsoperasjoner, vil rollene til IT-fagfolk i de mindre tekniske områdene omformes til pålitelige rådgivere, sa Shawn Dickerson, senior vice president for markedsføring hos programvareselskapet Keyedin Solutions.

"I stedet for utelukkende å fokusere på nøttene og boltene til teknologi, vil IT-team bli sentre for dyktighet som hjelper virksomheten i alt fra valg av leverandør til kartlegging av arbeidsflyt og prosess, " sa Dickerson.

2. Noen jobbfunksjoner blir automatisert

"AI og maskinlæring har kanskje den største innvirkningen, ved å eliminere konfigurasjons-, kartleggings- og integreringsansvaret IT tradisjonelt har fått i oppgave å gjøre, " sa Dickerson.

Ved å eliminere noen rutineoppgaver gjennom automatisering, blir IT-fagfolk deretter frigjort til å jobbe med mer komplekse, kreative prosjekter, sa Denaro.

Mange IT-fagfolk vil også se effekten av denne teknologien i prosjektporteføljestyring (PPM). "Med en nesten uendelig liste over digitale prosjekter IT kunne delta i, blir det en stadig viktigere del av IT-driften å bestemme hvilken innsats som vil gi mest verdi, " sa Dickerson.

"I stedet for bare å utføre basert på en første inn, første ut tilnærming, utnytter IT-team fremskritt i PPM for å analysere og prioritere alle forespørsler de mottar, " la Dickerson til.

3. Tekniske roller vil bli mer tekniske

Mens tekniske roller i ikke-tekniske rom vil bli rådgivere, som nevnt i det første punktet, vil tekniske roller i tekniske selskaper bli enda mer kompliserte, sa Solomon.

Solomon omtalte svært tekniske, lidenskapelige medarbeidere som 10Xere, eller "utviklere som produserer 10 ganger mer output enn en vanlig utvikler."

Etter hvert som teknologien blir mer komplisert, vil 10Xerne og andre teknologiske eksperter være enda mer verdifulle for organisasjoner, sa Solomon.

Evnen til å holde seg oppdatert om ferdigheter og flittig med teknologitrender kommer imidlertid ikke naturlig for alle teknologer. Fordi høyt tekniske individer vil bli stadig viktigere, vil det danne seg en avgrensning mellom den gjennomsnittlige teknologien og tech-eksperten, bemerket Solomon.

"Når teknologien utvikler seg, blir gapet mellom gjennomsnittlig person og 10Xer enda større, " sa Solomon. "De menneskene som er fantastiske på hva de gjør og sultne på hva de gjør, kommer til å få et enda større kvantesprang over den gjennomsnittlige personen som dro til en kodende boot camp og er flink til å gjøre grunnleggende ting - det er en veldig stor skille mellom disse to."

Hvordan forberede deg på endring

For å unngå å sitte igjen i støvet, trenger IT-fagfolk å være proaktive i å styre karrieren, sa Denaro.

Å være proaktiv er ikke bare begrenset til å holde ferdighetene oppdatert, men det betyr også at de ansatte må tenke fremover om sin karrierebane, bemerket Denaro.

Opplæring og omskolering er en stor del av å holde tritt. Teknologer må følge med på teknologitrender, identifisere hvilke ferdigheter som etterspørres nå og hvilke som vil være i fremtiden, og deretter investere i seg selv for å få disse ferdighetene, sa Denaro.

"Folk kommer til å trenge å opplære seg på måter de ikke gjorde før og ikke vente til de treffer den absolutte blindvei for å gjøre det, " sa Salomo.

Denaro sa at å holde ferdighetene oppdatert er det som gjør en teknisk profesjonell ansettbar. For eksempel, hvis du sitter fast med et selskap som lovet å gjøre deg til en teamleder en dag, men ikke har oppdatert programmeringsevnen på mange år, vil du til slutt være arbeidsledig når tiden kommer til overgang, sa Denaro.

Dette rådet er spesielt viktig for unge teknikere, som vil være vitner til de kommende årene med endring og digitale transformasjoner, la Denaro til.

For mer, sjekk ut 11 populære IT-sertifiseringer som tjener mest penger på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
  • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)
  • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (TechRepublic Premium)
  • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)
  • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com