CES 2020: Damon og BlackBerry QNX rev opp for utgivelse av motorsykkel

5Gs viktige rolle i autonom bilteknologi På CES 2019 diskuterte Qualcomms Sanjeev Athalye hvordan 5G vil være kritisk for nye teknologier og felt som førerløse kjøretøy og telemedisin.

Mer fra CES 2020

 • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
 • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
 • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
 • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

På CES 2020 avslørte Damon Motorcycles sin begrensede utgave Superbike, Hypersport Pro, utstyrt med sitt avanserte CoPilot advarselssystem drevet av BlackBerry QNX-teknologi.

BlackBerrys sanntidsoperativsystem vil fungere som grunnlaget for CoPilot, ifølge en pressemelding fredag.

Spesiell rapport: Teknikk og fremtidens transport (gratis PDF) (TechRepublic)

Konferansiedeltakere kan prøve ut sykkelen via en virtual reality-stasjon (VR) på BlackBerrys stand # 7515, ifølge utgivelsen.

VR-opplevelsen vil bruke en kvitt stasjonær motorsykkel for å simulere motorsykkelens funksjoner i showet. Ryttere kan teste det avanserte CoPilot-varslingssystemet, som bruker radar, kameraer og ikke-visuelle sensorer for å spore retningen, hastigheten og hastigheten til opptil 64 bevegelige objekter rundt motorsykkelen, Jay Giraud, administrerende direktør i Damon Motorsykler.

CoPilot leverer advarsler om kollisjon fremover ved haptiske vibrasjoner i kjøretøyets grep. Blind flekkvarsler er også utstyrt med gult LED-lys til venstre og høyre kant av frontruten. Rytterne blir varslet om bakkollisjonstrusler via sterkt hvitt LED-lys i frontruten, sa Giraud

"Når du ser på rettsmedisinene til motorsykkel -ulykker i Nord-Amerika, Europa og Asia, overlappet vi alle dataene for å finne at de vanlige parallellene. Vi så at tre fjerdedeler av alle motorsykkelulykker oppstår i kryss og to- tredeler av ulykkene er forårsaket av sjåfører, "sa Giraud. "Selv om ikke-motorsyklister liker å skylde på motorsyklister for hastighet eller å være gale, er syklister ganske tamme, veloppdragne mennesker. Vi blir bare ikke sett."

Antall motorsyklister drept i krasjer har sunket litt med 5% de siste par årene, men utgjorde likevel nesten 5000 dødsfall i 2018, ifølge NHTSA. Fremskritt innen transportteknologi, som CoPilot-advarselssystemet, tar sikte på å holde denne dødstallet nede.

"Vi har 27 ganger flere motorsykkelulykker og 5x flere dødsfall på motorsykkel enn vi gjør biler, " sa Giraud. "Vi har sett tryggere hjelmer; vi har sett kollisjonsjakker; vi har sett folk ha en lysegrønn neonjakke, så du er mer synlig for sjåføren. Ingen av de tingene beveger virkelig nålen i det hele tatt. Det gjør det ikke saken. Sjåfører traff fortsatt motorsykkelen. Vi ønsket å legge sikkerheten i hendene på syklistene. "

Med BlackBerry's system, "all behandling og sanntids beregning, beslutninger og selvhelbredende funksjon for å starte på nytt øyeblikkelig i tilfelle noen form for beregningsfeil. Systemet fungerer feilfritt og usynlig for syklisten, så alt de har å gjøre er å tolke det LED-lyset eller den følelsen i styret, og de kan ta en veldig rask, intuitiv, unnvikende beslutning om nødvendig, "sa Giraud.

Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Deltakere kan også bruke virtual reality-opplevelsen til å teste sykkelens Shift-funksjon, slik at ryttere elektronisk kan justere motorsykkelens kjøreposisjon mens de er i bevegelse, la Giraud til.

"Styret ditt, de teleskoperer opp og ned omtrent fire centimeter. Fotpinnene beveger seg omtrent to og en halv tomme. Setet ditt beveger seg opp og ned halvannen tomme. Og frontruten på superbike endrer vinkelen, " sa Giraud. "Effektivt, hvis du skulle overlappe kroppsstillingene til en stående sykkel, som Ducati Monster, med Yamaha R1, en aggressiv superbike, kan sykkelen vår bevege seg inn og ut av begge deler."

På CES 2020 vil Damon Motorcycles avsløre to versjoner av superbike: Hypersport Premier og Hypersport HS. Premier-sykkelen er et begrenset opplag, med bare 25 sykler av den typen som blir produsert. Hver sykkel har unike malingsjobber, ensidige karbonfiber svingarmer og oppgraderte bremser og fjæring, sa Giraud.

Hypersport HS vil være mainstream-versjonen av sykkelen, med en vanlig svingarm og vanlig maling, la Giraud til, men begge versjonene av Hypersport Pro vil ha CoPilot og Shift-evner.

Prestasjonsspesifikasjonene til Hypersport-syklene vil bli utgitt på CES 2020, og prototyper vil treffe veiene i midten av 2020, ifølge utgivelsen.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
 • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)
 • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (TechRepublic Premium)
 • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)
 • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)
IR_Stone, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com