CES 2020-bilutstilling har solskjermen med flytende krystall, EyeLocks og smarte LiDAR

Samsungs skyv inn i 5G for 2020 og utover. I dette intervjuet fra CES 2020, lær hvordan 5G vil påvirke vår verden i år gjennom mobile enheter, og hva vi kan forvente å se i biler i fremtiden.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Konseptbilene får all oppmerksomhet på CES - Audis AI: ME, Sonys Vision S og Mercedes sin Avatar-inspirerte visjon - men det er teknologien i og utenfor disse bilene som snart kommer til en gate i nærheten av deg.

Programvareselskaper, maskinvareselskaper og bilprodusenter samarbeider tettere enn noen gang for å transformere biler fullstendig. Disse partnerskapene forbedrer sikkerhet, tilkobling og bygger en infrastruktur for smarte kjøretøyer.

CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet)

Sjekk ut denne nyheten om ecockpits, kjøretøy til infrastruktur teknologi og sikkerhet fra CES 2020.

eCockpits

Bilprodusenter og teknologiselskaper fornyer førersetet med stemmeteknologi, irisskanninger og andre nye grensesnitt.

På CES 2020 viste Cerence hvordan stemmegjenkjenning og hodesporing kan brukes sammen for å åpne vinduer og dører. Disse knappefrie kontrollene bruker stemmegjenkjenning, blikkdeteksjon, berøring og gest for å skape en naturlig, menneskeliknende bilopplevelse. Demonstrasjonen inkluderte også intelligente taletrafikkvarsler som utnytter generering av naturlig språk for å hjelpe sjåfører med valg av rute.

Bosch har gjort solskjermen smart med et kamera og en transparent flytende krystallskjerm. Bosch Virtual Visor blokkerer bare den delen av visiret der solen vil slå førers øynene mens han forlater resten av visiret transparent. Dette forbedrer synligheten for sjåføren og automatiserer justeringer av visiret, slik at sjåføren kan fokusere på veien.

Også på CES 2020 kunngjorde EyeLock at SiriusXM vil bruke selskapets irisgodkjenningsteknologi for å ivareta sin nye mobile e-lommebok. Plattformen i bilen lar sjåfører betale bompenger, kjøpe bensin eller stoppe ved gjennomkjøringen uten å strekke seg etter lommeboken.
Drivere bruker stemmekommandoer eller en berøringsskjerm for å starte en e-lommeboktransaksjon og deretter bekrefter en irisskanning forespørselen. Den tilpassede EyeLock-prototypen vil bli plassert i visiret til bilen, noe som muliggjør autentisering av sjåføren og andre passasjerer som er registrert i systemet. Selskapet planlegger å gjøre e-lommeboken tilgjengelig for bilprodusenter som allerede har tatt i bruk eksisterende tilkoblede kjøretøytjenester.

Sikkerhet

Mange programvareselskaper bruker sensorer og maskinlæring for å forbedre sikkerheten for sjåfører og fotgjengere.

RoboSense vant sin andre CES Innovation Award på rad for sin Smart LiDAR-sensor i kategorien Vehicle Intelligence and Self-Driving Technology. Selskapets RS-LiDAR-M1 Smart LiDAR er verdens første MEMS Smart LiDAR-sensor som inkluderer sensormaskinvare, kunstig intelligens (AI) persepsjonsalgoritmer og IC-brikkesett. Dette legger til dataanalysefunksjoner til konvensjonelle LiDAR-sensorer, og gir viktig informasjon for autonome beslutninger om kjøretøy raskere. Selskapet viser frem sin Smart LiDAR-bil utenfor Las Vegas Convention Center daglig i løpet av CES 2020.

Cerence's Emergency Vehicle Detection (EVD) integreres med assistenten i bilen for å varsle sjåfører om å nærme seg utrykningskjøretøy. I en kundeundersøkelse fant Cerence at folk ønsket hjelp under stressende situasjoner. Deltakerne sa at sirene-deteksjon ville være mest verdifull når det er høy lyd i eller utenfor bilen, i tunge trafikksituasjoner og i urbane omgivelser.
Cerence EVD bruker eksisterende mikrofoner som er en del av kjøretøyets interiørdesign. Den bruker den distinkte lydstrukturen til nødsirenesignaler for å bestemme kilden og retningen. Når en sirene er identifisert, senkes volumet til radioen eller andre medier inne i bilen, og føreren blir varslet via bilens visuelle og lydinfotainmentsystem.

Flere og flere biler bruker digitale skjermer for å presentere informasjon for sjåførene. Boschs 3D-skjerm bruker passiv 3D-teknologi, noe som betyr at det ikke er noen briller eller kameraer med øyesporing. I stedet genererer teknologien en realistisk 3D-effekt som kan sees raskere enn en tradisjonell skjerm og fra forskjellige perspektiver og av flere passasjerer samtidig. Fra assistansesystemer til trafikkvarsler kan hasterinformasjon hoppe ut av displayet og fange førerens oppmerksomhet.
Ryggekamerabildet med 3D-skjerm vil også være mer realistisk, noe som tillater tidligere oppdagelse av hindringer og hjelper sjåfører med å forstå plass og nærmer seg vegger.

Kjøretøy-til-alt

Tilkoblede biler trenger avansert teknologi i og utenfor kjøretøyet. Det er her kjøretøy-til-alt (V2X) kommer inn. V2X-teknologien er bindevevet mellom smarte kjøretøyer og infrastruktur, inkludert blant annet RFID-lesere, skilting, kameraer, kjørefelt, gatelys og parkeringsmaskiner. Flere selskaper viste frem ny teknologi på dette stedet på CES 2020.

CIRRUS av Panasonic vant CES 2020 Innovation Awards Honoree i kategorien Vehicle Intelligence & Transportation. Panasonics V2X-system er en tilkoblet kjøretøys dataplattform for deling av data mellom kjøretøyer, infrastruktur, kjørebaner og trafikkoperatører i sanntid. CIRRUS bruker skyanalyse og databehandling for å tilby sanntidsanalyse samt dataoverføring og lagringsfunksjoner for deling og oppdatering av kjøretøyer og kommuner med veiforhold, drift og annen sikkerhetsinformasjon.

På CES 2020 viste Samsung frem 5G Telematics Control Unit, V2X-teknologi som bruker 5G for å levere kjøreinformasjon med lav ventetid. Samsungs V2X-teknologi oppdager andre biler (spesielt utrykningskjøretøy) og fotgjengere og leverer generell trafikkinformasjon til sjåføren. Disse varslene forteller føreren når han skal senke farten.
For flere CES-nyheter, sjekk ut all dekningen av TechRepublic.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com