Cars-as-a-Service vil sannsynligvis drive bilbruk innen 2030

Mobilitet som en tjeneste kan konvertere bilførere til bussryttere En studie av 21 000 forbrukere viser at MaaS kan endre pendlingsvaner og redusere trafikkstopp. Folk trenger alternativer utover Uber for å komme dit de skal.

Bileiere vil være blant mindretallet om ti år, ifølge 68% av de spurte i en ny mobilitetsundersøkelse av mennesker i Europa og Asia av Avis Budget Group.

I The Road Ahead: The Future of Mobility sa 32% av de spurte at bileierskap fremdeles vil være den vanligste måten å bruke en bil i 2030. Imidlertid sa 34% at on-demand bildeling eller bilabonnementstjenester vil være den vanligste tilnærmingen da. Mange kaller dette Cars-as-a-Service, eller CaaS. Ride-hailing (15%), bilutleie (10%) og carpooling (9%) er de andre tjenestene som kan erstatte å eie en bil.

Avis mobilitetsrapporten er basert på en undersøkelse av 14 286 personer i Hong Kong, Malaysia, Singapore og 13 land i Europa i løpet av juli og august 2019.

Disse funnene er gode nyheter for mobilitetsstartere av alle slag fra scootere til bilbassenger på forespørsel, til abonnementsplaner for mobilitet-som-som-tjeneste: "Kunder forventer at teknologi skal fungere og være brukervennlig og er villige til å prøve nye ting ."

Avis-studien fant også at forbrukerne, "forventer at biler skal være en del av en slags blandings- og matchbuffé med transportalternativer som du får tilgang til via apper, og at reiser vil bli planlagt ved bruk av teknologi."

Tekniske forutsigelser for 2020: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Respondentene i undersøkelsen vurderte tilgang på forespørsel som det øverste kravet til en leiebil- eller abonnementstjeneste, mens 78% av dem anser det som den avgjørende faktoren.

De tre neste kravene var:

  • Reparasjoner og vedlikehold ivaretatt
  • Kostnader som kan sammenlignes med bileierskap
  • 24/7 kundeservice

Avis kjøpte ZipCar i 2013 og bildelingsselskapet traff 1 million medlemmer i 2016. Abonnementstjenesten lar kundene bruke en bil i en time eller opptil 14 dager. Kunder melder seg på nettet, reserver en bil via en app og bruker et zip-kort for å låse og låse opp bilen.

Christopher Cerruto, visepresident for global arkitektur og analyse i Avis, sa at selskapet har tre mål for innovasjon:

  • Gjengi leieopplevelsen på nytt
  • Digitalisering av virksomheten vår
  • Utvikling av nye modeller

Cerruto sa at å treffe disse målene innebar å utvikle selskapets teknologiplattform fra stordammer til API-er.

Mike Ramsey, senior forskningsdirektør, bilindustri og smart mobilitet i Gartner, sa at Avis er et av de mer avanserte mobilitetsselskapene når det gjelder implementering av ny teknologi.

"Generelt er bilutleiefirmaene veldig godt posisjonert til å dra nytte av forskjellige eiendeler og bruke modeller, sannsynligvis bedre enn noen andre i verdistrømmen, " sa han.

Smarte byer: En bedriftsleders guide (gratis PDF)

Ramsey sa at selskaper som Avis forstår utfordringen med lønnsomhet i virksomheten, kunnskap som nytilkomne ikke har.

"Det krever en pivot fra deres side, men generelt når jeg ser på fremtiden til hvem som eier og driver eiendeler, har leiebilselskaper og organisasjoner som har store flåter en god posisjon, " sa han.

Ramsey sa at en fordel Avis har er et datasett som inkluderer ytelsesinformasjon fra flere bilmerker.

"På noen måter har de muligheten til å utføre bruk av data på en måte som det er vanskelig for en enkelt bilprodusent å gjøre, " sa han.

Femtifem prosent av respondentene spurte at de ville gi opp eller vurdere å gi opp en bil hvis alternativet var enkelt og praktisk. Det var mest sannsynlig at italienerne vendte inn bilnøklene, med 25% som sa at de ville gjøre det. Og 22% av innbyggerne i Singapore sa de ville gjøre det. Tyskere og østerrikere hadde minst sannsynlighet for å gi opp å eie en bil på henholdsvis 10% og 9%.

Folk mente å spare penger og bedre kollektivtransport som de to kraftigste motivasjonene for å velge en alternativ transportform.

Respondentene ble delt om spørsmål om personvern: 54% hadde det bra med mobilitetsdataene sine som ble brukt til å forbedre infrastrukturtjenester, mens 48% var ganske eller veldig ukomfortable med den ideen.

I rapporten antyder Avis at "indre byer har gått fra å bli sett på som unntak fra den bileierende regelen til harbingers for en fremtid der privat bileierskap ikke lenger er normen."

Apper som gjør det enkelt å planlegge en tur som inkluderer flere transportformer - en buss, en scooter og en biltur - er nøkkelen til denne overgangen. I følge Avis-mobilitetsrapporten foretok omtrent 35% av reisende daglige reiser som krevde to eller flere transportformer.

Rundt 60% av de spurte sa at smart infrastruktur var en god ide som ville gjøre byen bedre. Seksten prosent av de spurte trodde ikke det ville forbedre bylivet.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com