Kan en giftig sjef styres?

Hvis du har en giftig sjef, er det siste du vil gjøre å bruke din verdifulle tid på å prøve å få frem det beste i ham eller henne. Men det er akkurat det Dr. Aubrey Daniels, forfatter av OOPS! 13 ledelsespraksiser som kaster bort tid og penger og som bringer frem det beste hos mennesker, antyder.

La meg ta en tid her og si litt om min egen erfaring med denne teknikken. Da min sønn var liten, hadde mannen min og jeg en hval av gangen med atferdsproblemene hans. (Tror Dennis the Menace, men uten impulskontroll.) En av teknikkene vi brukte sammen med ham var å konsentrere oss om positiv forsterkning. Noen ganger måtte vi selvfølgelig vente en god stund på at noe positivt skulle skje som vi kunne forsterke. Og det krevde mye tålmodighet å spille ned noen av de dårlige tingene for å få de gode tingene han gjorde til å skille seg ut i tankene.

Ja, han parkerte plastbilene sine i ovnen en gang - noe jeg ikke fant ut om før en ganske lang forvarming en dag - men han donerte også fritt noen av lekene sine til et ly til kvinner og barn. Til slutt hjalp foreldreteknikken min sønnen min til å se forskjellen mellom god oppførsel og dårlig oppførsel. Kan dette fungere på en voksen sjef?

Ifølge Daniels trenger ikke ansatte å stille opp med misbruk fra en giftig sjef eller slutte i jobben. Ved å forstå vitenskapen om menneskelig atferd og kraften til positiv forsterkning, kan ansatte ta betydningsfulle skritt for å gjøre en dårlig sjef til en god, inkludert:

  1. Forstå kraften i positiv forsterkning: Hvis du tror du får for lite anerkjennelse eller positiv forsterkning for det du gjør på jobben, kan du være trygg på at sjefen din blir mindre.
  2. Se etter noen forbedringer fra sjefen: Ikke se etter store endringer, men for noen små oppførsler som er en forbedring i forhold til det vanlige. Fortell ham eller henne at du setter pris på hvordan de håndterte noe på jobben eller en beslutning de tok.
  3. Si "takk" til sjefen din: Å takke sjefen din for noe som var nyttig for deg på noen måte blir alltid verdsatt. Sjefer hører alltid hva folk ikke liker; det er sjelden at de hører om ting de gjør som folk faktisk liker.
  4. Fortell sjefen din om hva som skjer. Hold sjefen informert om ting som går bra. Gi dem en grunn til å feire det som fungerer.
  5. Hjelp sjefen din med å lykkes. Svar positivt på beslutninger satt av sjefen din, og hjelp andre på teamet ditt til å støtte sjefens initiativer. Hver gang du hjelper sjefen din med å lykkes, vil hans eller hennes atferd sannsynligvis forbedre seg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com