Kan NASA utløse ny interesse for romutforskning?

I en fersk SmartPlanet-blogg la John Dodge ut synspunktet om NASAs fremtid. (Avsløring: SmartPlanet er et CBS Interactive-merke.) I motsetning til hans medblogger, Dana Blankenhorn, mener Dodge at romutforskning i det minste delvis bør forbli i offentlig sektor og ikke bli totalskrotet og overlevert til privat foretak. Når NASA lider av underfinansiering, overdrevne utfordringer og veldig lite retning, er det ikke rart at Blankenhorn tror det han gjør.

Så hva vil det til for å få oss begeistret for NASA igjen? Jeg tror det vil kreve litt alvorlig energi fra regjeringen, og presse dristige nye planer for leting til månen og utover. Mange amerikanere er ikke interessert i de nylige mønstrene med romferger til den internasjonale romstasjonen (ISS) og Hubble romvandringer. Orion-kapsel som en del av Constellation-programmet kan være i stand til å trekke en omstart ut i verdensrommet, men NASA trenger mer muntlig støtte fra administrasjonen. Hvis den generelle befolkningen kunne se astronauter nå månen en gang til, kan det utløse en ny interesse for romutforskning, noe som kan føre til administrasjonen, men det vil ikke skje før Orion tilbringer litt tid i Low Earth Orbit (LEO). Vi må også se virkelige planer for hva som kommer videre, slik at folk ikke faller tilbake i tankesettet vi har hatt de siste 30 årene, - at NASA bare er opptatt av LEO-operasjoner, og tur til månen er en engangshendelse.

En annen faktor som Dodge skriver om er tilgjengeligheten til private foretak som håndterer LEO-operasjonene til ISS og slikt. Det er kommersielle tjenester som kan håndtere disse oppgavene i nærmeste fremtid, og potensialet for rimeligere turer er mye høyere enn for NASA-opererte oppdrag. Dette vil frigjøre NASA til å fokusere på forskning og utvikling for videre leting til månen, Mars og andre steder i stedet for å opprettholde det som er i relativt lett rekkevidde.

Hva tenker du om NASAs plan om å sende Orion til månen og etter hvert til Mars? Tror du at NASA kan trekke av denne planen i løpet av de neste 20 årene?

Beslektede TechRepublic ressurser

  • Video: Hva er det neste i romutforskningen?
  • Freakonomics of space leting
  • Ben Bova: Romutforskning handler om menneskelig overlevelse
  • Bilder: Hubbles nyeste visjoner om verdensrommet
  • Bilder: Mars orkiters abstrakte inntrykk

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com