Kan CIO-er gjøre en forskjell på to år? Fem tips for å skape ekte endring

Det som en gang tok år nå tar flere uker. Den raske tempoet i teknologisk utvikling, støttet av on-demand databehandling og forbruk av IT, betyr at virksomhetsteknologi nå kan tas i bruk og brukes raskere enn noen gang før. Så hvor lang tid trenger CIO-er for å sette sitt preg på en organisasjon?

Evnen til å holde tidsplanene avhenger av at CIO identifiserer klare IT-relaterte forretningsutfall Kilde: Shutterstock

IT-strategisykluser kjøres tradisjonelt et sted mellom tre og fem år. Denne planen er i samsvar med ansettelser i IT C-suiten, med analytiker Gartner som rapporterer at gjennomsnittlig tid en CIO bruker i stillingen er fire år og fire måneder.

Imidlertid varierer avtalelengdene betydelig mellom sektorer og nasjoner. Regjeringsansvarlighetskontoret rapporterer for eksempel at gjennomsnittlig funksjonstid for CIO-er i myndighetene i USA er så lav som to år. TechRepublic snakket med IT-eksperter og fikk fem topp tips for hvordan CIOs kan opptre strategisk i en digital tidsalder.

1. Bruk mangfold til å handle strategisk

James Greenman, gruppe IT-direktør i Care UK, er skeptisk til behovet for at CIOs flytter jobber rundt hvert annet år: "Kan du virkelig være effektiv hvis du bare gjør to år i en CIO-rolle?" han spør.

"Jeg vil si at din evne til å skape effektive endringer i så kort tidsramme er begrenset, og at det er grunnen til at jeg har vært i min nåværende rolle i åtte år. Bukken stopper opp med meg. Jeg leder fra fronten. Jeg må kunne putt fingeren i forskjellige paier - jeg må være strategisk og operativ. "

Greenman sier fremtidens vellykkede ledere vil ha en lignende mangesidig tilnærming og kunne overskride flere IT- og forretningsspørsmål. Han viser til Care UKs lederteam, der senior interessenter har variert bakgrunn. Administrerende direktør jobbet for eksempel innen logistikk før han flyttet til helsevesenet.

"Vi har sterke mennesker sammen fra forskjellige sektorer, " sier Greenman. "Vi har omfavnet forskjell for å hjelpe virksomheten videre. Større verdi kan genereres ved å omfavne mangfold."

2. Balanserer organisasjonsendring med personlige ambisjoner

Phil Corrin, stedfortreder CIO ved St Helens & Knowsley Health Informatics, er en annen IT-leder som tviler på om to år i en seniorpost er nok tid til at en teknologikonsern kan skape betydelig endring.

"Du må leve gjennom en fullstendig strategisyklus, og ofte er det minst fire til fem år, " sier han. "To år, i mange organisasjoner, er sannsynligvis ikke lenge nok til å tvinge til reell endring."

Corrin erkjenner imidlertid at personlige karrieremål skaper et ekstra lag med kompleksitet: "Mennesker som kan inspirere andre vil naturlig nok være ambisiøse og enhver god leder tenker alltid på neste mulighet, enten det er internt eller eksternt, " sier han.

"Med riktig investeringsnivå kan en god CIO skape betydelige endringsnivåer i riktig posisjon. Og alt avhenger av arv - de rette menneskene legger igjen gode mennesker, uavhengig av hvor lenge de har hatt ansvaret."

3. Identifiser alltid gode løytnanter

Linda Herbert, direktør for IT ved The Crown Office og Procurator Fiscal Service, sier også at enhver CIO som arbeider etter en begrenset tidsplan må sørge for at gode løytnanter er klare og venter på å ta opp mantelen av teknologiledelse.

"Du kan gjøre en veldig stor forskjell på to år, og du kan legge gode grunnlag for videre endring, " sier hun. "Hvis det er noen andre å overlate til, som har vært part i de opprinnelige modifikasjonene, kan en kortere tidsramme fungere. Å få endring på plass og jobbe med noen andre, er mulig."

CIO-er vil gjennomgå en syklus av stadier, for eksempel en tøff avregningsperiode, et løp av utfordrende mål og en periode med refleksjon. Herbert sier at enhver organisasjon til slutt vil måtte se etter ferske innspill, og evnen til å beholde ledelsens tidsangivelser er avhengig av CIOs evne til å identifisere klare IT-relaterte forretningsresultater.

"Hver organisasjon trenger til slutt noen som kommer inn og identifiserer andre områder for endring. To år er en tøff tidsplan for å skape reell endring, men du kan bli målrettet hvis du vet hva du har å gjøre, " sier hun.

4. Vis reelle fordeler veldig raskt

Denis McCauley, direktør for global teknologiforskning ved Economist Intelligence Unit, sier forbruk av IT betyr at teknologiledere nå kan implementere endringer i et raskere tempo. Slik fart betyr at to år kan være mer enn nok tid til at skarpe ledere kan sette sitt preg.

"Digital teknologi betyr at ting skjer så mye raskere nå, " sier han. "Forandringstempoet betyr at det er mulig for CIOs å lage store forretningstransformasjoner raskt."

McCauley viser til anekdotisk EIU-bevis som antyder at IT-implementeringstider har blitt redusert de siste to årene. Prosjekter som kan ha tatt måneder, kan nå fullføres i løpet av uker, selv i tilfelle av store systemer som for eksempel ressursstyring.

"Hvis det virkelig er tilfelle, er kanskje to år mer enn nok tid til å begynne å se virkelige resultater, " sier McCauley. "Men nøkkelen til CIO-suksess, snarere enn rask prosjektgjennomføring, er om virksomheten ser virkelige fordeler ett år etter hvert."

5. Vær synlig og aksepter nye utfordringer

Mark Bramwell, CIO i Wellcome Trust, sier at to år bør være en god tid for IT-ledere til å gjøre en endring. "Hvis du ikke har markert deg da, kan det hende at du ikke kan rettferdiggjøre å fortsette i din rolle, " sier han.

Bramwell tok den øverste IT-stillingen i 2009 og sier at han leverte sin første tre-årige strategi på to år. "Du må være synlig og du må gjøre betydelige endringer de første 100 dagene, enten det er når det gjelder implementering eller engasjement. Som en moderne CIO, må du rett og slett alltid være på fremre fot, " sier han.

Bramwell sier IT-ledere må støtte den bredere organisasjonen i sine forsøk på å ta avgjørende beslutninger. Han sier at IT egentlig nå er en del av virksomheten og at gode CIO-er har en enorm mulighet.

"CIO-rollen kan bli syklisk med mindre du har nye utfordringer, " sier Bramwell. "Nå er det en spennende tid å være CIO på grunn av endringshastigheten. De moderne utfordringene, som sky, forbrukerproduksjon og sosiale medier, føles fortsatt friske."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com