Cal Henderson: Slack CTO. Forfatter. Science fiction fan.

Noen ganger, ser det ut til, eksisterer livet i en serie mønstre. Ofte, i oppstartens grunnlegger av livets liv, blir stor suksess født av fiasko.

Bilde: Talia Herman / Slack

Hvis en grunnlegger er heldig, kan han eller hun slå gull sånn en gang. I sjeldne tilfeller kan imidlertid et individ eller team gjøre en feil eller omdirigering til noe som forstyrrer og bransjen og endrer måten brukerne ser plassen på.

Cal Henderson, administrerende direktør i det populære meldingsappselskapet Slack, er en av grunnleggerne av et team som har klart å gjøre et sideprosjekt om til en virksomhet to ganger. Det begynte i 2003 da han begynte å samarbeide med Stewart Butterfield, Eric Costello og Serguei Mourachov. Henderson jobbet på fotodelingssiden Flickr som et sideprosjekt for å finansiere utviklingen av et nettbasert spill kalt Game Neverending.

"Jeg ville virkelig jobbe med spillet, men de hadde egentlig ingen penger til å finansiere utviklingen av spillet, " sa Henderson.

Så han ble med på laget for å jobbe på Flickr mens resten av teamet jobbet med spillet, med ideen om at han til slutt ville være i stand til å jobbe med spillet. Flickr eksploderte i popularitet og fokus skiftet til bildedeling nettstedet. I 2005 solgte de Flickr til Yahoo og flyttet ned til San Francisco for å jobbe for Yahoo.

Fire år senere forlot de alle Yahoo og startet et nytt selskap for å prøve å bygge et spill igjen. Spillet mislyktes, men ut av den fiaskoen kom Slack. Verktøyet ble utviklet for å forbedre den interne kommunikasjonen blant teammedlemmene som jobber med spillet, og det fungerte så bra for dem at de bestemte seg for å bygge en virksomhet rundt det.

Selskapet eksploderte i popularitet og spredte det meste av jungeltelegrafen. Verktøyet har hundretusenvis av aktive daglige brukere og mottok nettopp en verdi over en milliard dollar tidligere i år.

Det er ikke helt vanlig at det samme teamet skal vokse et selskap som det to ganger med de samme menneskene.

Det er interessant at Henderson og Slack-teamet bygde en vellykket bedriftsapp, fordi deres bakgrunn hovedsakelig ligger på forbrukernettet. Det gjør dem imidlertid til en arketypisk casestudie om forbrukerisering i bedriften.

I det siste var det færre valg i bedriftsprogramvare og kvaliteten var dårlig, sa Henderson. Det pleide også å være veldig dyrt å utvikle programvare, så det var mindre av en konkurranse i kvalitet, og mer om hvem som kunne selge.

"Hvis du ser på forretningsverktøy fra 10 år siden, er de forferdelig når det gjelder å bruke dem fordi du ikke solgte dem til enkeltbrukere, " sa Henderson.

Alle som bruker programvare på jobben har nå en smarttelefon eller nettbrett, slik at det angir baren for hvordan de forventer å oppleve programvareverktøy på jobben. Og det skal ikke komme som en overraskelse at verktøyet Henderson er avhengig av mest for å få gjort ting, er Slack selv.

Når det gjelder antall meldinger per bruker per dag, er Slack-teamet faktisk de største brukerne av verktøyet. De er ikke det største teamet som bruker det på noen måte, men de bruker det på et veldig høyt volum. I tillegg sa Henderson at de bruker AWS for å være vert for Slack, og de er avhengige av Google Docs, ZenDesk og andre interne verktøy de har bygget.

Når han nærmet seg produktet, sa Henderson at han er fokusert på kvalitet, men det er viktigere å sende.

"En sterk kjernefilosofi er at vi skal fullføre ting i rimelig grad og så få dem der ute, " sa han. "Det er alltid en intern kamp mellom perfeksjon og frakt av ting i tide eller frakt av ting raskt."

Som en del av et selskap som har opplevd en høy verdsettelse, sa Henderson at det er mye penger tilgjengelig for startups, og det er et godt tidspunkt å starte et selskap, men det garanterer ikke suksess. Men, sa han, de lavere kostnadene ved å bygge et selskap kombinert med tilgjengelige ressurser betyr at inngangsbarrierer er lavere.

"Vi vil se flere og flere mennesker starte ting, og de fleste av dem vil mislykkes, " sa Henderson. "Men vi kommer til å se massevis av mer interessante ting som vi ikke ville ha sett for fem år siden."

Med hans egne ord ...

Hva gjør du for å koble fra?

"Jeg har en sønn på syv måneder gammel nå. Min kone og jeg fikk en baby i fjor, så det har vært et veldig stort skifte for oss når det gjelder hva vi gjør når vi ikke jobber. Så, bruk mest tid med min sønn, men det er en ganske ny utvikling. Mer historisk sett prøver jeg å lese mye. I løpet av de siste 15 årene har jeg prøvd å lese en bok i uken, og har mest klart. Jeg har lest massevis. tøft å holde det gående med både Slack og en baby.

"I 2006 skrev jeg en bok om ingeniør-apper - det handlet stort sett om Flickr. Det som var interessant der var at i 2006 var det ikke smarttelefoner, og jeg gjorde en daglig pendel ned til dalen for å jobbe hos Yahoo. Så jeg ville hatt en times uavbrutt offline tid som jeg kunne skrive, som ikke eksisterer lenger. Så jeg er ikke sikker på at jeg noen gang kunne skrevet en annen bok, fordi jeg alltid er online og alltid tilgjengelig.

Hva er det beste du har lest i det siste?

"For det meste leste jeg forferdelig science fiction, så det er generelt lite nyttig. Når det gjelder ting som er nyttige å lese, har jeg lest, og jeg prøver hele tiden å lese, Facebooks ingeniørblogg. Ser på tingene de har Jeg har måttet takle at de har vokst som en organisasjon er veldig interessant.

"Et av de store skiftene, som gikk litt tilbake, mellom Web 1.0 og Web 2.0, var at i første runde av dot-com-boom, trodde alle at hvordan de bygde programvare og hvordan programvare ble satt sammen, var hemmelig saus. Web 2.0, mange flere ting ble bygget på åpen kildekode, og det var mye mer som ble delt om hvordan man kan gjøre om den tekniske infrastrukturen for å bygge ting. Jeg tror noe som Facebook forkjemper for å snakke om prosessen med å prosjektere noe med en mange mennesker, noe som ellers er ganske hemmelighetsfullt. De har skrevet mange interessante ting om hvordan de skalerer opp driften til å ha tusenvis av utviklere som jobber med den samme biten programvare, og det er virkelig interessant. "

Hvis du ikke jobbet i teknologi, hvilket annet yrke vil du elske å prøve?

"Det er veldig vanskelig å forestille seg på dette tidspunktet, men da jeg var tenåring, var min andre interesse fysikk. Så jeg var som 'kanskje jeg burde være fysiker eller kanskje jeg skulle komme inn i informatikk.' Det er litt vanskelig å se for meg å ikke gjøre det jeg gjør nå, men kanskje det ville være det. Ingenting annet har noen gang virkelig fanget fantasien min. Jeg har sannsynligvis ønsket å bli jagerflyger da jeg var fem år gammel, men jeg er fargeblind, så det er uaktuelt. "

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com