Omkjøring av fiberkanalbytte for små lagringsmiljøer

Det er ikke noe mer frustrerende enn å bygge ut en løsning bare for å avgjøre at selv om kostnadene for servere og lagring har blitt tilgodesett, har ikke byttekostnadene det. Jeg personlig tror vi er i en overgangstid der fiberkanal fortsatt gir mening i noen situasjoner der 10 Gigabit Ethernet (10 Gig-E) ikke helt gir mening. For små installasjoner er det en mulighet til å hoppe over fiberkanalbryteren og koble serverne direkte til lagringen. Dette kan til og med være mulig i flere node klyngekonfigurasjoner av to, tre eller flere servere.

I løpet av virtualisering av små arbeidsmengder kan administratorer få muligheten til å konsolidere et antall servere til en liten VMware- eller Hyper-V-klynge. Det mest kritiske designelementet på virtualiserte servere er implementeringen av delt lagring; Det kan imidlertid se ut til å være bortkastet å investere i en fiberkanalomkoblingsinfrastruktur for en liten klynge. Med en liten klynge refererer jeg til en klynge på to eller tre VMware- eller Hyper-V-verter. Avhengig av hvilket som helst antall faktorer, kan det være mellom 10 og 80 virtuelle maskiner i den lille klyngen ved allment aksepterte virtualiseringsdesignstrategier. En typisk konfigurasjon er vist nedenfor i figur A nedenfor:

Figur A

Click image to enlarge.
Dette er en relativt enkel lagringskonfigurasjon, men i en liten konfigurasjon kan det hende at det ikke er behov for å bytte komponenter. For mindre virtualiseringsimplementeringer som har den eneste forbrukeren av lagringen, er Hyper-V- eller ESXi-vertene, kan byttekomponentene fjernes. Den åpenbare fordelen er reduserte kostnader. Fiberkanalbryterpar kan koste USD 30 000 eller mer for et nytt kjøp pluss supportavtaler. Denne reduserte fotavtrykkkonfigurasjonen vil se ut som i figur B nedenfor:

Figur B

Click image to enlarge.

Det er noen få betraktninger som må ut i en design som dette. Primært er mengden havner begrenset og hvor de går er viktig. De fleste lagringsprosessorer i den modulære lagringsplassen tillater fire eller flere fiberkanalporter for tilkobling. Tenk på et dobbeltkontrollsystem uten en bryter som har to fiberkanalporter, to servere kan koble seg direkte til hver kontroller. Dette vil fremdeles gi dual-path-tilkobling til hver kontroller fra hver vert. I tillegg kan lagringsprosessorer ha ytterligere fiberkanalporter lagt til lagringsprosessoren slik at tre, fire eller flere servere kan koble seg direkte i stedet for en bryter.

Det klare problemet her er skalerbarhet. Hvis det er flere forbrukere til lagringsstoffet, kan det hende at du må legge til en bryter. Dette kan omfatte en båndstasjon, flere verter eller flere lagringsprosessorer.

Har du noen gang designet for å unngå bryteren i små miljøer? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com