BYON er en større trussel mot bedriften enn BYOD, sier administrerende direktør i SysAid

Ta med ditt eget nettverk (BYON) er "muligheten for sluttbrukere til å opprette eller få tilgang til alternative nettverk når de tilgjengelige alternativene ikke er tilfredsstillende for deres formål." Dette høres bra ut hvis du er en sluttbruker eller en leverandør som selger mobil tilgang, men det er ikke så bra hvis du har ansvaret for bedriftens sikkerhet.

Fra et bedriftsperspektiv blir BYON sett på som et derivat av bring your own device (BYOD) -bevegelsen. Siden vi har å gjøre med ansattes opprettede, uautoriserte nettverk, kan imidlertid data som reiser via BYOD-kanaler ikke overvåkes, noe som er en strålende datasikkerhetsrisiko som kan introdusere netttrusler, for eksempel malware, i et selskaps digitale eiendeler.

SysAid-administrerende direktør Sarah Lahav anser BYON som en enda større trussel mot bedriften enn BYOD, og ​​i et fersk telefonintervju med TechRepublic delte hun synspunkter på hvordan hun skulle takle det. SysAid har hovedkontor i Tel Aviv, Israel, og tilbyr en IT-tjenestestyringsløsning (ITSM) -løsning som muliggjør styring av IT-drift, inkludert servicedesk, kapitalforvaltning og mobile enhetsløsninger.

Hun anbefaler bedrifter å omfavne BYOD og engasjere sine ansatte for å proaktivt støtte en effektiv, utviklende politikk før de når "skygge-IT" -stadiet, som er når ansatte ikke føler at de trenger noe fra IT-avdelingen, og lage sin egen nettverk for personlige områder. Uten noe utnyttelse kan IT ikke sikre dataene og få innsikt i hvordan ansatte bruker sine mobile enheter.

Sammen med en solid BYOD-policy, anbefaler Lahav å lage sikker bedrifts-Wi-Fi og tilby en sosial plattform der brukere kan hjelpe hverandre, og IT kan finne ut hva som skjer.

TechRepublic: Hvordan vil du definere BYON og dens nåværende betydning i enterprise IT?

Sarah Lahav: Fra et IT-perspektiv er det mange utfordringer. BYOD er ​​en av dem. Shadow IT er et annet problem som mange mennesker i IT snakker om. BYON tar bare BYOD ett skritt frem.

SysAid administrerende direktør Sarah Lahav

Mange selskaper, enten de og deres IT-avdelinger innrømmer det eller ikke, gjør allerede BYOD. BYON kommer på toppen av BYOD. Hvorfor? Fordi overalt hvor de ansatte går er det Wi-Fi, og de forventer det.

Det eneste som kobler bedriftens IT med BYOD, er det faktum at sluttbrukerne deres trenger Wi-Fi for å kunne bruke BYOD på arbeidsplassen. Hvis ansatte allerede har Wi-Fi, tar det kanten bort fra BYOD, fordi det ikke er behov for engasjement fra sluttbrukeren.

For å implementere en vellykket BYOD-policy, trenger du engasjement og deltakelse fra sluttbrukere. Jeg tror BYON er en stor trussel når sluttbrukeren, som kunde hos IT-avdelingen, ikke trenger noe fra IT, og det ikke blir noe engasjement når det gjelder BYOD. Hvis sluttbrukeren ikke virkelig trenger noe, er det en sjanse for å engasjere dem og oppnå sikkerhet eller noen form for forståelse om hva brukeren gjør med BYON.

TechRepublic: Er BYON annerledes enn BYOD til å fortjene sitt eget navn? Det er en viss skepsis i pressedekningen til BYON. Hvordan ville du adressert det?

Sarah Lahav: Mitt perspektiv er at en organisasjon skal engasjere seg i en BYOD-policy, for hvis de vil vite hva sikkerhetsrisikene de for øyeblikket står overfor virkelig er, må de engasjere seg. For å engasjere seg, må begge sider være involvert: sluttbrukerne og organisasjonen. Hvis du vil engasjere deg med dine interne kunder, trenger du en slags punktavtalesituasjon.

BYON tar BYOD til et annet nivå, fra mitt perspektiv, fordi når det eneste kunden trenger fra IT-avdelingen er Wi-Fi, vil det ikke være noe engasjement. Hva trenger han IT til?

Hvis organisasjonen ønsker å få sluttbrukeren til å engasjere seg i IT, for å forstå hva han gjør med hensyn til BYOD, hvilke apper han har tilgang til, og for å ha noen form for kontroll over informasjonen, må de engasjere seg før du kommer til BYON, før kunden føler at han ikke trenger noe fra IT.

Så BYON er et annet perspektiv, fordi det er en tjeneste - det er det den faktiske sluttbrukeren, eller kunden, trenger.

Jeg tror organisasjonene som ikke kommer til å engasjere seg nå vil ha mange vanskeligheter med å prøve å legge til en MDM-løsning mobile enhetsstyring, eller kontrollere informasjonen som folk bruker på sine egne enheter på det stadiet. Fordi de trenger å forstå at enhetene er der, er nettverket allerede gratis, og hvis du jobbet i den slags organisasjoner, hvorfor skulle du trenge å engasjere deg i noen form for MDM-løsning hvis det ikke er noe du trenger?

TechRepublic: Hva er de viktigste datasikkerhets- og forretningsrisikoen med BYON?

Sarah Lahav: Jeg tror det er det samme som BYOD - det faktum at en person kan gå av med all informasjon fra organisasjonen. På grunn av nettverkene kan de gjøre hva de vil. Det er ikke regulert lenger, som e-post. Hvis du samarbeider med BYOD, vet du hva som blir lagret på enhetene deres. Hvis du allerede har BYON, har du ingen kontroll over det.

TechRepublic: Hva er hovedelementene i en effektiv BYON / BYOD-policy? Hvilke teknologiske løsninger støtter dem best?

Sarah Lahav: Det er tre måter du kan gjøre en BYOD-policy på.

Det er ingen støtte, noe som betyr at IT-avdelingen ikke støtter eller engasjerer seg i den.

Så er det sosial støtte, der du vil implementere en type programvare eller samarbeidsrom der folk kan hjelpe hverandre. Alle elsker telefonen sin, og noen ganger kan personen ved siden av deg tilby støtte som IT ikke har.

Og det er en tredje måte, der du kan kombinere begge disse: Du kan ha IT-støtte til visse enheter og apper, og også tilby sosial støtte. Så hvis du for øyeblikket har å gjøre med BYON, vil jeg anbefale denne tilnærmingen.

Når vi kontakter kundene våre når det gjelder dette spørsmålet, sier vi at selv om du ikke engasjerer deg, i det minste gir generell informasjon om standardene for BYON, slik at ansatte ikke trenger å finne ut av ting selv og IT kan ha en generell følelse av hva folk gjør.

Til mine egne kunder vil jeg si implementere en BYOD-policy, og da vil du ikke ha problemer med nettverkene og BYON, og organisasjonen din vil ha kontroll.

Men la oss si at organisasjonen ikke vil. Da vil jeg si bare gi den sosiale plattformen slik at folk kan hjelpe hverandre. I det minste vil du se en slags diskusjon om nettverkskoblinger, og også få en følelse av hva organisasjonen står overfor. Men min anbefaling ville være å delta i BYOD slik at BYON ikke blir en diskusjon.

Et lysere notat

Sarah delte med meg en av SysAids store prestasjoner for 2014: Å vinne prisen for årets leverandør fra Service Desk Institute IT Service Awards i Storbritannia. Med sin egen lidenskap for å betjene kunden, var det dypt gledelig for administrerende direktør i SysAid: "Fordi jeg endelig forsto at vi jobbet så hardt for å la kundene våre få vite at vi er her for dem, og de begynte å få beskjeden, og forstå at vi mener det. "

Om tildelingen la Lahav til at "kundene våre virkelig supplerer oss."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com