BYOD: Hvorfor er det på tide at administrerende direktører får strategien sin rett

Enterprise mobile enhetsstrategier opplever enorm forstyrrelse takket være ansatte som insisterer på å bruke sine egne enheter for å få tilgang til arbeidssystemer og data som en del av trenden med bring your own device (BYOD).

BYO-trenden er her for å bli, sier analytikereFoto: lululemon athletica

Ovum regner med at BYOD-trenden er her for å holde seg på mellomlang sikt i det minste som forbrukere har vist seg villige til å erstatte mobilsett raskere enn bedrifter har råd til.

Ovums rapport, med tittelen The BYOD Gap: Trends, Strategy and the State of Mobile Device Management, bemerker at IT-avdelingens rolle blir redusert - overlater kontrollen til ansatte som bringer forbrukersett på jobb, og tvinger virksomheter til å stole på mobil enhetsadministrasjonstjenester (MDM) for å plugge gapet og takle enhetsdatasikkerhet og administrasjonsutfordringer.

"I det siste har bedrifter drevet adopsjon av den nyeste datamaskinvaren, etter å ha blitt etterfulgt av enhetsprodusenter og distributører for bestillinger i stor volum. Imidlertid betyr den enorme populariteten til iOS- og Android-enheter i forbrukermarkedene at foretak nå må svare på ansattes krav om å bruke enheter som foretaket ikke har kontroll over, for å få tilgang til bedriftsdata og applikasjoner, "bemerket Richard Absalom, Ovum forbrukernes IT-analytiker og forfatter av rapporten, i en uttalelse.

"Dette skifter virksomheter bort fra den tradisjonelle modellen for IT-avdelingskontroll og tvinger dem til å plugge gapet med en BYOD-strategi. Med Apple og Android som driver BYOD-trenden, vil den enkelte ansatte bli en stadig viktigere primærenhetskanal i bedriften. "

Som et resultat har MDM-selskaper hatt en kraftig oppgang de siste 12 månedene, sier Ovum - og de kommer til å fortsette å rydde opp etter hvert som det spår at BYOD-landskapet vil bli stadig mer komplisert.

Apple dominerer for øyeblikket BYOD-trenden, og dette har gjort livet "relativt enkelt" for bedrifter å holde ansattes eide enheter sikre, ettersom Apple begrenser utgivelsen av nye iOS-enheter til omtrent årlige forfriskninger. Men analytikeren bemerker at økningen av Android og Microsofts push med Windows Phone vil øke kompleksiteten i BYOD - noe som gir økte sikkerhetsproblemer takket være et stadig økende antall enheter.

"Denne innovasjonsgraden betyr at MDM-leverandører er her for å bli, " sa Absalom. "Det er urealistisk for de fleste IT-avdelinger å følge med på hver enhet, plattform og API-oppdatering som er nødvendig for å holde dataene deres sikre."

I relaterte nyheter har analytikerhuset Gartner også diskutert utfordringen som BYOD har presentert og sier at CIO-er må være klare til å omfavne ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com