BYOD face-off: Saken for, og mot

Det er mye surr om hvordan det neste store skiftet i bedriftens databehandling vil være ansatte som bruker sine egne enheter på jobb.

Likevel ser det ut til å være forvirring rundt hva Bring Your Own Device (BYOD) -trenden betyr for IT-avdelingen. Døden av bedriftens bærbare datamaskin? Helpdesk som støtter alle tenkelige dataenheter? Vil implementering av BYOD være en bagatellmessig sak, og er det til og med mulig å velge bort BYOD helt?

For å finne svarene på disse spørsmålene snakket TechRepublic med to fagdirektører for å finne ut hvorfor en implementerer BYOD - og en annen holder tilbake.

Holder ild mot BYOD - Paul Green, CIO i Sheffield bystyre

Paul Green, direktør for Business Information Solutions, i Sheffield byråd. Foto: Sheffield bystyre

For Paul Green, direktør for forretningsinformasjonsløsninger i Sheffield City Council, bør organisasjoner ikke begynne med å spørre om de skulle implementere BYOD. Et bedre første spørsmål, og et spørsmål som Green stiller til Sheffield, er: 'Hvilke enheter er best egnet for å la de ansatte gjøre jobben sin?'.

Den beste enheten - når den vurderes i lys av faktorer som integrasjon med back-end-systemer, informasjonsdeling og sikkerhet - sa han, kan eller ikke kan være en forbruker.

Selv om ansatte instinktivt foretrekker gadgets de har hjemme, sa Green at det ikke betyr at forbrukerens maskinvare alltid vil være det beste verktøyet for hver jobb.

"Hjemme har jeg en Apple iPad og en iPhone. På jobben har jeg en BlackBerry og en bærbar datamaskin. Årsaken til at jeg opererer på den måten er fordi min rolle i bedriften er veldig forskjellig fra hvordan jeg bruker og deler informasjon hjemme, " sa han. sa.

Green forutsetter flere negativer av BYOD for organisasjonen og for den enkelte.

For det første er det spørsmålet om støtte under BYOD. Enkeltpersoner vil måtte ta mer ansvar for feilsøking av personlige enheter, siden det ikke er mulig for helpdesk å tilby samme sikkerhetskopieringsnivå som de gjør for bedriftsenheter.

Green stiller spørsmål om personalet vil kjempe for å fikse enheter på egen hånd, og om produsenter av forbrukerenheter har de relevante støttestrukturene på plass for å hjelpe enkeltpersoner med å løse tekniske problemer raskt.

"Det er mindre kritisk hvis du ikke kan oppdatere Facebook-statusen din, enn at du ikke kan påta deg din jobbrolle, " sa han. "Hvis noen har en iPad og de ikke har fått riktig støtte, kan den personen potensielt være inaktiv i tre til fem dager."

Det er også spørsmålet om ansvar. Green er bekymret for kompleksiteten i å løse problemer som for eksempel om den enkelte eller organisasjonen er ansvarlig for skatter på utstyr og tjenester som er kjøpt i forhold til en BYOD-ordning, eller for lisensiering av programvaren som er tilgang til ved hjelp av en BYOD-enhet.

Og så er det vanskeligheter rundt sikkerhet og administrasjon av enheter. Mens organisasjoner kan begrense støttet BYOD-maskinvare til enheter de vet at kan lappes, sier Green at det allerede er vanskelig å få bedrifts bærbare datamaskiner til å logge seg på utenfor kontoret, slik at vanlige oppdateringer kan brukes.

Disse potensielle problemene, forpliktelsene og tilleggsansvaret er noe enkeltpersoner, så vel som virksomheten, må vurdere, ifølge Green.

"Enkeltpersoner må også være ekstremt godt informert om hvilket ansvar de tar hvis de ønsker å følge en BYOD-rute. De øker sin egen risiko, og de må vurdere om det oppveier en potensiell fordel, " sa han.

Til tross for disse advarslene, sa Green at personalet stiller spørsmål som 'Jeg kan gjøre dette hjemme, hvorfor kan jeg ikke gjøre dette på jobb?'. Men før de skynder seg å implementere BYOD, sa Green, er det bedre for IT-avdelingen å først vurdere hvordan de kan gjøre dataopplevelsen bedre for de ansatte.

"Jeg tror at vi gjennom å utføre denne strategien potensielt reduserer den potensielle fordelen som BYOD-policyen vil innføre, samtidig som vi opprettholder det samme nivået av sikkerhet, sikkerhet og kontroll, og enda viktigere best verdi for organisasjonen, " sa han.

Backing BYOD - Jos Creese, CIO ved Hampshire County Council

Jos Creese, CIO ved Hampshire County Council. Foto: Hampshire County Council

På Hampshire County Council forbereder CIO Jos Creese seg på utrullingen av en BYOD-ordning, som begynner senere i år.

Han ser BYOD som en uimotståelig styrke som IT-avdelingen ville være tåpelig å stå i veien for, av frykt for å holde tilbake virksomheten.

"Det er et visst uunnværlighet rundt Bring Your Own Device, som det var med PC-er på begynnelsen av 1980-tallet, " sa han.

"Du motstår ikke uunngåelige IT-trender, enten de er sky, BYOD, sosiale nettverk - du finner en måte å utnytte dem og bruke dem til å la organisasjonen gjøre det den trenger å gjøre."

Etterspørselen etter BYOD har sluppet fra eksekutører som vil bruke iPhonene og iPadene sine på jobb, og fra ansatte generelt som leter etter flere alternativer for å jobbe fleksibelt, sa han.

"Det er fornuftig av oss å si 'Vi vil finne en måte å gjøre det på, ' fordi det øker personalets produktivitet, " sa han.

Creese mener at mye av motstanden mot BYOD kommer fra formodningen om at det betyr engros erstatning av bedrifts-PC-er med personlige enheter. I stedet ser Creese på BYOD som å gi de ansatte et valg mellom å bruke en personlig eller bedriftens problemutstyr på jobben.

"Det er en utvidelse av hva IT skal gjøre på en måte å støtte mobil og fleksibelt arbeid, " sa han.

"Vi vil fortsatt ha folk som kommer i jobb, de vil ha et skrivebord, de vil fungere på vanlig måte, og vi vil tilby administrerte bærbare datamaskiner og alle slags ting til folk."

Nøkkelen til å holde BYOD håndterbar, slik Creese ser det, er å gi de ansatte det valget mellom personlige og bedriftens enheter på jobben, i stedet for å tvinge dem til å velge en kategori av enheter.

Hvis personalet har dette valget, er det fremdeles mulig å begrense støtten til BYOD uten at trusselen om at personalet er uten arbeidsinnretning.

"Det er en feilplassert antakelse om at ved å la folk ta med sitt eget apparat, støtter du alle mulige enheter kjent for menneskeheten, nå og i fremtiden, og at du vil støtte på samme type teknisk kompetanse som du tidligere hadde da du leverte administrerte enheter, "sa han.

Å bevare de ansattes valg mellom et verk eller personlig enhet løser også spørsmålet om hvilke BYOD-tjenester og utstyr som kan belastes virksomheten. Ingenting kan belastes fordi det fremdeles er ansattes valg om å bruke BYOD-maskinvare i forhold til bedriftsutstedelsesalternativet.

Kostnadene for IT-avdelingen for å ignorere krav til BYOD kan begrense dens evne til å påvirke fremtidige forretningsavgjørelser, sa han.

"Det er helt avgjørende at IT blir sett på som en muliggjøring av forretningsendring og forbedring, ikke en barriere for det, " sa han.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com