Bedrifter forstår verdien av big data, men ansatte får ikke opplæring i å bruke dem

Hvorfor data er livsnerven i digital transformasjon Michael Hiskey, CMO for Semarchy, forklarer hvordan du kan få handlingsdyktige innsikter fra stordataene dine.

En studie fra Accenture og dataanalysikfirmaet Qlik har oppdaget et enormt problem i big data-verdenen: Et kompetansegap som koster selskaper for milliarder av dollar.

Det er en enorm mengde data i verden, og volumet av den kommer bare til å vokse. Bedrifter av alle typer kan finne verdi i dataanalyse, og deres ansatte er enige i: 87% av de spurte mener at data er et aktivum for deres organisasjon.

Mer om Big Data

  • Datahåndtering: Et jukseark
  • Hvordan integrere robotprosessautomatisering i big data-prosjekter
  • Programmereren Hadley Wickham utpeker mangfoldet av R-samfunnet
  • Hvordan velge riktige dataanalyseverktøy: 5 trinn

Til tross for at folk flest forstår at dataene deres selskap samler inn kan påvirke den organisatoriske fremtiden, er det ikke mange som vet hva de skal gjøre med det - og få prøver til og med.

Bare 25% av de spurte sa at de føler seg forberedt på å bruke data, bare 37% mener at beslutningene deres blir tatt bedre med data, og 74% føler seg overveldet når de i det hele tatt jobber med data.

SE : Spesiell rapport: Gjør store data om til forretningsinnsikt (gratis PDF) ( TechRepublic )

Å legge til data til arbeidsmengden deres har ført til at en tredjedel av arbeidstakerne rapporterer om å ha minst en sykedag på grunn av stress knyttet til å jobbe med den.

Mangel på forberedelser og følelse av stressing rundt data gir ikke godt utbytte for selskaper som ønsker å bruke dem til å ta beslutninger, spesielt når 36% av de spurte rapporterte at de ville søke alternative metoder for å løse et problem uten å bruke data, og 14% sa de ville unngå oppgaven helt.

Hovedpoenget er at data er i fare: Det kan transformere bedrifter til det bedre og bidra til å forbedre organisatoriske beslutninger og planlegging, men bare hvis de blir brukt riktig. Hvis Accenture er riktig, er det ikke det.

Hvordan bygge en datakyndig organisasjon

Data er fremtiden for virksomheten, og organisasjoner som ønsker å forbli konkurransedyktige, trenger å finne en måte å benytte seg av. Det betyr å bygge en datakyndig organisasjon, som Accenture og Qlik har fem tips for.

1: Angi forventninger rundt databruk

Vet hva slags data du har, hva du vil gjøre med det, og hvorfor du vil gjøre det. Når ledelse først vet disse tre tingene, er det lett å begynne å bygge en selskapsmodell om hvem som gjør hva med data.

Ulike grupper vil bruke data på forskjellige måter, og å hjelpe ansatte til å forstå sin rolle kan lindre mye stress - spesielt når de som ikke er dataforskere, skjønner at de ikke trenger å gjøre antallet knusing som forårsaker stress.

2: Bygg et veikart til datamålene dine

Det er ingen enkel oppgave å legge til dataanalyse i en organisasjon - bedriftsledere må begynne på firkant null og få en grunnleggende informasjon om hvor organisasjonen deres er før de selv tenker på hvordan de skal nå mål.

En sentral del av dette, sier rapporten, er ikke å gjøre antagelser om dataferdighetene til ansatte. "Forskningen vår har vist at noen bedriftsledere overvurderer arbeidsstyrkenes evner og deres beredskap til å jobbe med data."

Unngå å gjøre beredskapsfeil ved å: "vurdere individuelle nivåer av datakunnskaper; forstå dagens tilgjengelighet og påkrevd bruk av teknologi og verktøy for å støtte hver type bruker; og definere dataene som brukerne trenger for å få tilgang til for å være produktive og styre styring. "

3: Anskaffe de riktige verktøyene for jobben

Fra programvareplattformer til trening, sørg for at hver ansatt har det de trenger for å benytte seg av data i sin spesielle rolle. Som nevnt ovenfor, varierer hva hver gruppe mennesker gjør med data, så pass på at du bevæpner hver gruppe med det de trenger for å lykkes.

"Å gjøre det mulig for ansatte å jobbe med riktig data vil ikke bare forbedre deres evne til å realisere verdien, men også bidra til å øke tilliten til å ta handlinger fra innsikt - sikre at data blir sett på som en fordel, ikke en belastning."

4: Lukk ferdighetsgapet

"Med bare en femtedel av den globale arbeidsstyrken som rapporterer at de er sikre på sine ferdigheter i datakunnskaper, bør virksomhetsledere vurdere hvordan dataopplæring kan bidra til å forbedre de ansattes bruk av data."

Dette betyr ikke bare å trene ansatte til å gjøre den harde matematikken og analysen, men det krever også å lære ferdighetssamarbeid og gi de ansatte en grunn til å være nysgjerrige på data og resultatene i kan få.

5: Lag en kultur for "samevolusjon"

Data og bruksområder, heter det i rapporten, vil fortsette å utvikle seg. Det betyr at ferdighetene som trengs for å samle inn, kategorisere, vurdere og handle på data også vil trenge å utvikle seg.

Datakunnskaper og opplæringen som trengs for å oppnå det, er en kontinuerlig prosess. Opplæringsprogrammer må evalueres jevnlig for å holde dem oppdatert, og ansatte vil sannsynligvis trenge tilleggsopplæring for å holde dem i forkant av analysen.

"Den mest kraftfulle eiendelen for bedrifter i å skape verdier fra data er deres folk. Utdanning og myndighet vil være de sanne som bestemmer suksessfaktorer i en datakyndig verden, " konkluderer rapporten.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com