Bump ytelse i Windows 7 ved å trimme oppstartprogrammer

Minimumskravene (RAM) for Microsoft Windows 7 er 1 GB for 32-bits versjoner og 2 GB for 64-biters versjoner. Imidlertid vet vi alle at operativsystemet kjører bedre med mer RAM. Hvis du for tiden kjører Windows 7 på et system med bare 1 GB eller 2 GB RAM, vet du at systemet til tider kan være tregt - spesielt når du kjører ekstremt minneintensive applikasjoner.

Selvfølgelig vil den ultimate løsningen være å legge til en ny GB RAM til systemet ditt, men hva om det ikke er mulig å gjøre det på dette tidspunktet? Sitter du fast med et tregt system? Heldigvis er du ikke det, da du kan støte opp ytelsen ved å trimme oppstartprogrammer som kanskje ikke alltid trengs. Ved å forhindre at unødvendige programmer starter automatisk, har du mer minne til overs for programmene du ønsker å kjøre.

I denne utgaven av Windows Desktop Report vil jeg vise deg flere metoder du kan bruke for å undersøke programmene som kjøres automatisk ved oppstart. Jeg vil også vise deg hvordan du kan eliminere eller i det minste midlertidig forhindre dem i å starte automatisk.

wmic

Du kan undersøke oppstartprogrammer ved hjelp av en spesielt konfigurert WMIC-kommando (Windows Management Instrumentation Command-line). WMIC (uttales "WeeMek") er innebygd i Windows-operativsystemet og lar deg benytte deg av et bredt utvalg av applikasjonssystemer, maskinvarekomponenter og operativsystemundersystemer. Ved hjelp av en WMIC-kommando kan du enkelt lage en veldig fin HTML-basert rapport om de programmene som automatisk starter opp på systemet ditt. Du kan deretter skrive ut rapporten som skal være tilgjengelig når du undersøker om du trygt kan eliminere noen av disse programmene.

Hvis du vil lage rapporten, åpner du et ledetekstvindu og skriver inn følgende kommando:

 wmic oppstart få /format:hform>startupreport.htm 

Når du gjør det, blir rapporten opprettet i løpet av noen øyeblikk. For å få tilgang til rapporten, skriver du bare følgende i den samme ledeteksten.

 startupreport.htm 
Du vil da se en rapport, lik den som er vist i figur A, vist i nettleseren din.

Figur A

Ved hjelp av en spesielt konfigurert WMIC-kommando kan du lage en pent formatert rapport om oppstartsprogrammer.

Som du ser er rapporten satt opp i en tabell og bruker farger for å gjøre den veldig enkel å lese.

Ressurs- og ytelsesovervåker

Du kan også undersøke oppstartprogrammer ved hjelp av ressurs- og ytelsesovervåkning. Klikk på Start-knappen og skriv ytelse i søkeboksen. Når resultatene vises, velger du Resultatinformasjon og verktøy . Når vinduet Ytelsesinformasjon og verktøy vises, velger du Avanserte verktøy . Når vinduet Avanserte verktøy vises, blar du til bunnen og velger Generer en systemhelserapport.

Når vinduet Ressurs- og ytelsesovervåkning åpnes, begynner verktøyet å samle rapporten, som vil ta omtrent 2-3 minutter. Når rapporten er samlet, utvider du programvarekonfigurasjonsdelen og blar ned til oppstartsprogrammene, som vist i figur B.

Figur B

Ressurs- og ytelsesmonitoren lager en mye mer kortfattet rapport om oppstartprogrammene.

Systemkonfigurasjon

Du kan undersøke og deaktivere oppstartsprogrammer ved hjelp av systemkonfigurasjon. Klikk på Start-knappen og skriv System i søkeboksen. Når resultatene vises, velger du System Configuration . Når dialogboksen Systemkonfigurasjon vises, velger du Start- fanen, som vist i figur C. Som du kan se, gir Oppstart-fanen en enkel liste over programmene som automatisk starter opp på systemet ditt.

Figur C

Du kan se på og enkelt deaktivere oppstartsprogrammer på Start-fanen i systemkonfigurasjonsverktøyet.
Du kan deaktivere et oppstartprogram ved å tømme den tilstøtende tekstboksen. Som du kan se, gjør Oppstart-fanen det enkelt å holde rede på programmene du har deaktivert ved å registrere dato og klokkeslett da de ble deaktivert. Når du klikker OK, blir du bedt om å starte systemet på nytt for å aktivere endringene, som vist i figur D.

Figur D

Når du klikker OK, blir du bedt om å starte systemet på nytt for å aktivere endringene.

Autoruns

Hvis du virkelig, virkelig vil fordype deg i en dyp undersøkelse av oppstartprogrammer, er det ingen bedre applikasjon enn Autoruns fra Windows Sysinternals og Mark Russinovich. Dette verktøyet, vist i figur E, gir et veldig omfattende blikk på alle stedene i operativsystemet som et program kan konfigureres til å kjøre automatisk fra.

Figur E

Autoruns gir en veldig omfattende undersøkelse av oppstartprogrammer.

Du kan lære mer om Autoruns på Windows Sysinternals-nettstedet. Programmet kommer også med en detaljert hjelpefil.

Hva tar du?

Har du brukt noen av disse metodene for å undersøke og deaktivere visse oppstartsprogrammer? I så fall, så du et løft i ytelsen? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Les også:

  • Bruk Resource Monitor for å overvåke CPU-ytelse
  • Finjuster Windows 7-søkeindeksen for bedre ytelse
  • Bruk Windows 7 Event Viewer til å spore opp problemer som forårsaker langsommere starttider

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com