Bygge apper som spenner over Android, iPhone og Windows: Leksjoner fra den skarpe enden

Det er slett ikke enkelt å skrive apper som fungerer like bra på widescreen-skjermer som klokker med matchbox-størrelse.

Utover den åpenbare utfordringen med å lage programvare som ser bra ut på skjermer med enormt forskjellig størrelse, må utviklere også takle upålitelig mobiltilkobling og den idiosynkratiske måten folk bruker forskjellige enheter på.

Den europeiske spillportalen Bet365 tilbyr applikasjoner for iPhone, Android og Windows-telefoner, i tillegg til et funksjonsrikt nettsted. Hva er de viktigste leksjonene det har lært?

Skriv bare naturkode der det er nødvendig

I hjertet av Bet365s iPhone, Android og Windows-apper ligger den samme koden som driver nettstedet.

Men etter hvert som tiden har gått, har Bet365 investert krefter i å støtte funksjoner som er innfødt til hver plattform - for eksempel varslinger og innebygd videoavspilling.

Alan Reed, leder for systemutvikling for sport på Bet365 Bilde: Bet365

Alan Reed, leder for systemutvikling for sport på Bet365, sa at firmaet hadde fokusert på å beholde kjernekoden, men å differensiere hver app der den betyr noe.

Det som betyr noe for Bet365, er støtte for funksjoner som brukervarsler og innebygd video. Begge har økt brukerengasjement for firmaet, varsler ved å holde brukernes oppdaterte om sportsbegivenheter de har satset på og innebygd video ved å la streaming video av hendelser vises sammen med informasjon om spill.

Denne tilnærmingen til å bygge en app rundt samme kjerne HTML, CSS og JavaScript - noen ganger løst referert til som HTML5 - og skrive en innpakning med kode ved å bruke programmeringsspråk som er hjemmehørende i hver mobilplattform, har fungert bra for Bet365, sa Reed. Over tid sa han at Bet365 gradvis har samlet ut disse innpakningene for å dra nytte av flere funksjoner som er spesifikke for hver plattform.

"Det vi har prøvd å gjøre er å beholde merkevaren til Bet365, samtidig som vi kan lokalisere hvor vi kan se og føle."

Buffer viktig informasjon for offline bruk

Apper designet for å brukes mens du er på farten må kunne takle at internettforbindelsen dropper.

Bet365s tilnærming har vært å skrive applikasjoner som prøver å cache informasjonen som er viktig for brukeren. Tanken er å la brukerne fortsette å bruke appen i en periode uten tilkobling, samtidig som de gir fersk informasjon så snart forbindelsen kommer tilbake.

"En av tingene du ikke vil at en kunde skal gjøre er å stadig laste inn siden på nytt fordi de føler at dataene er gamle eller ikke er tilgjengelige mer, " sa Reed.

Etter å ha koblet til appen igjen, vil den sjekke tilstanden for å se på hvilket punkt forbindelsen gikk tapt og prøve å sømløst gjenoppta strømmen av data fra dette punktet.

"Vi har jobbet veldig hardt med å prøve å opprettholde tilstand der vi kan i tilfelle avkobling, og også hvordan vi kan gjøre en grasiøs tilkobling til kunden igjen".

Reflekter hva brukerne dine faktisk gjør

Folk pleier å bruke telefoner til forskjellige oppgaver enn sine stasjonære PC-er.

For eksempel når du sammenligner dokumenter, er det sannsynligvis mer sannsynlig at du bruker en PC med en stor skjerm, men når du blar raskt gjennom en RSS-feed, er en berøringsskjermtelefon et sannsynlig valg.

På samme måte vil måten vi bruker en applikasjon på, påvirkes av enheten vi bruker.

For det formål skreddersyr Bet365 utseendet og følelsen til appen og nettstedet slik at de ikke bare passer til forskjellige størrelser, men også handlingene en bruker er mest sannsynlig å gjøre - basert på enheten de bruker.

"Det er nesten som om atferdsaktiviteten til kunden bestemmes av plattformen de har åpnet nettstedet vårt fra, " sa Reed.

"Hvis en kunde ønsker å gjøre noe der de trenger umiddelbar handling, kan de ta telefonen ut av lommen, men hvis de ønsket å studere noe og forske i forkant av arrangementet, finner vi ut at de mer enn sannsynlig vil bruke sin stasjonære PC, " sa han og legger til den gjennomsnittlige brukeren på en mobil enhet vil bruke fem minutter på å bruke appen, mens en stasjonær bruker vil bruke omtrent 60 minutter.

Bet365 gjør det enklere for brukere av mobilappene sine å ta de umiddelbare handlingene, og skreddersy grensesnittet slik at det blir enklere å raskt plassere spill eller utbetale tidlig.

"Når teknologien endrer seg, er det den kundereisen vi er veldig fokusert på og hvordan den skiller våre produkter."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com