Bygg desktop- og webapper med Alpha Five 10.5 Developer

Alpha Five er et utviklingsverktøy som jeg ønsket å lære mer om i noen tid. Hver gang jeg nevnte det på TechRepublic, ville en rekke Alpha Five-brukere kommentere at de elsker verktøyet. Nå som jeg endelig hadde sjansen til å jobbe med Alpha Five, kan jeg se hvorfor de ga det sitt stempel av godkjenning. Alpha Five er absolutt verdt å se om det passer for prosjektet ditt.

Merk: Leverandøren ga meg en fullversjon av Alpha Five 10.5 Developer gratis i forbindelse med denne vurderingen.

Min anmeldelse av Alpha Five 10.5

Alpha Five er i stand til å generere desktop- og webapplikasjoner fra den samme datamodellen, som er et stort pluss. Utviklere kan utnytte verktøyet for å levere sofistikerte applikasjoner; og likevel kan noen uten betydelig programmeringserfaring eller dyktighet (for eksempel en juniorutvikler eller en god forretningsanalytiker) raskt sette sammen enkle, datadrevne applikasjoner. Alpha Five har en unik nisje fordi den gjør mer enn en kodegenerator uten å ta bort en betydelig mengde kontroll fra utvikleren.

Alpha Five er sterkt orientert mot å bygge datadrevne applikasjoner. For eksempel starter oppretting av skjermer for en stasjonær applikasjon med å velge en databasetabell (eller visning) og velge felt som skal inkluderes på skjemaet. Etter at du har fulgt et par trinn i veiviseren (selv om du ikke trenger å bruke veiviseren), opprettes et skjema for å jobbe med tabellen eller visningen. Du kan redigere koden for å håndtere hendelser ved å redigere XBasic-koden direkte (det BASIC-lignende språket som Alpha Five bruker) eller ved å konstruere et kommandotre i Action Script-redigeringsprogrammet (som ikke er ActionScript som Flash bruker) ( figur A ) . Figur A

Action Script-redaktøren (Klikk på bildet for å forstørre.)
Det er litt mer komplisert å jobbe med web-skjermene. I stedet for å sette dataredigeringsprogrammer direkte på websider, konstruerer du komponenter som kapsler logikken rundt å jobbe med data, for eksempel å vise et produkts detaljer eller la en kontorist redigere detaljer. (Disse komponentene ligner konseptet som en Web Part i ASP.NET.) Etter at du har opprettet en komponent, kan du legge den til på en side. Du kan også legge til søkefunksjonalitet og master / detaljvisning i komponenten din (begge er avmerkingsbokser etterfulgt av et grunnleggende utvalg av felt). Jeg har sett noen veldig fine, glatte AJAX-funksjoner laget i Alpha Five-applikasjoner. I webskjemaet og systemene for stasjonære skjemaer er alle skjermbilder representert med XBasic-kode, som du kan endre direkte hvis det er slik du foretrekker å jobbe. Figur B viser hvordan du definerer søkedelen til en komponent. Figur B

Legge til søkefunksjonalitet til en webkomponent (Klikk på bildet for å forstørre.)

Så langt som å definere en grunnleggende, datadrevet applikasjon, kan en teknisk kunnskapsrik person (men ikke nødvendigvis en programmerer) få føttene våte og løpe i løpet av et par timer. I motsetning til noen av kodegenereringsverktøyene som har dukket opp i det siste (for eksempel LightSwitch fra Microsoft), er Alpha Five definitivt ikke "generere en gang, modifiser aldri, " som er et veldig viktig poeng. Siden all kodegenerering bare er et fundament å bygge videre på, vil tillegg av en programmerer (eller en person som er villig til å lære XBasic) gi deg mye mer kilometerstand ut av Alpha Five.

XBasic er et interessant språk. Det er mye enklere enn VB.NET, og det er mye mer på nivå med QBASIC når det gjelder funksjonaliteten og syntaks for språket, men ikke funksjonaliteten den støtter. Selv om QBASIC og andre BASIC-varianter har et dårlig rykte, er språkene enkle å lære. Hvis du er spesielt interessert i "mønstre og praksis", eller er en språklig geek, vil ikke XBasic bli din kopp te. For eksempel ser det ut til å bruke forbipasseringen mye; denne ideen har falt ut av fordel, men den vil føles kjent for folk som går tilbake før den moderne OO-tiden. Med Alpha Five-systemet tror jeg det vil være ganske sjelden at du skriver store mengder XBasic-kode om gangen, så alle filosofiske innvendinger du måtte ha med XBasic-språket, bør være sekundære til enhver rettferdig evaluering av produktet.

Det er fristende å sammenligne Alpha Five med Microsoft Access (leverandøren gjør det til og med på nettstedet sitt), men jeg vil ikke fordi Access har så mange konnotasjoner til den gjennomsnittlige utvikleren bortsett fra å si at Alpha Five er en mye bedre løsning enn Microsoft Access for å løse et veldig vanlig problem. Som sådan føler jeg meg mer komfortabel med å sammenligne Alpha Five med FoxPro, forutsatt at du ser på FoxPros applikasjonsskapingsfunksjonalitet mer enn databasestyrings- og manipulasjonsfunksjonene. Når det er sagt, hvis du liker konseptet med en applikasjon som Access, FoxPro eller PowerBuilder og vil ha det i en gjennomtenkt pakke, rettferdiggjør Alpha Five seriøs evaluering. For hvilke problemer disse produktene løser, løser Alpha Five dem ganske praktisk.

Du kan laste ned en fullt funksjonell 30-dagers gratis prøveversjon av Alpha Five 10.5 Developer. For å kjøpe verktøyet er hele prisen for Alpha Five 10.5 Developer 349 dollar, og oppgraderingsprisen er $ 249.

J.Ja

Avsløring av Justin's tilknytning til industrien: Justin James har en kontrakt med Spiceworks for å skrive produktkjøpsguider; han har en kontrakt med OpenAmplify, som eies av Hapax, for å skrive en serie blogger, opplæringsprogrammer og artikler; og han har en kontrakt med OutSystems om å skrive artikler, eksempelskode, etc.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com