Bryter inn i det digitale rettsmedisinske feltet: Melia Kelleys vei

Nylig løp jeg over følgende stilling.

Wanted:

"Computer Forensic Examiner / MEDEX - Afghanistan"

Krav:

  • % Reise: 100
  • Klaring: Må for tiden ha et minimum Final Secret i JPAS, DIA Access foretrukket.
  • Må kunne passere en SI og POLY.

Innleggingen går videre til liste 17 ferdigheter - spesifikke for digital rettsmedisin - der potensielle kandidater må være dyktige.

Vært der. Gjort det.

Visste du at jobber som det fantes? Det gjorde jeg ikke. Jeg måtte finne ut mer. Søket mitt tok meg med til bloggen: Girl, Unallocated.

Det var der jeg fant den virkelige avtalen, Melia Kelley - alias Girl, Unallocated . Hun møtte alle kvalifikasjoner. Hun har faktisk allerede vært der og gjort det. Den eneste forskjellen; der var Irak, ikke Afghanistan.

Gjorde et løfte

Jeg går bedre tilbake et sekund. Jeg hadde nevnt i en tidligere artikkel at jeg vet akkurat at digital rettsmedisinere er farlige. Noen elever kalte meg på det, særlig en ung dame - noe med at jeg var en fyr og kjenner veldig lite.

Jeg skal til å fikse det.

Jeg tok kontakt med Melia, forklarte vanskeligheten min, og hun sa ja til å hjelpe. Etter å ha utvekslet noen få e-poster, begynte jeg å forstå Melias verden - opptatt. Foruten å jobbe, oppdager Melia og mannen hennes fire barn. Jeg begynte å føle meg som om jeg inntrenger og foreslo at en telefonsamtale kan være enklere. Det var.

Dette er hva Melia hadde å si om veien til digital rettsmedisin.

Kassner : Engelsk litteratur virker som en usannsynlig høyskole hovedfag for en digital rettsmedisinske fagperson. Hva skjedde? Kelley : Jeg vet ikke om det var flaks, skjebne eller kanskje tilfeldig kausalitet som førte meg til digital rettsmedisin. Jeg er bare en av de menneskene som klarte å finne det de elsker å gjøre. På college visste jeg at jeg ville være innenfor det juridiske feltet; Når jeg ser tilbake, må det ha vært første skritt. Kassner : Digital kriminalteknikk er et teknisk krevende felt. Hvordan går en paralegal bare ut av overgangen til digital rettsmedisinske etterforsker? Kelley : Overgangen skjedde ikke over natten. Heldigvis jobbet jeg for et selskap som oppmuntret meg til å få praktisk erfaring. I tillegg var spesialisert trening og rettsmedisinske sertifiseringer en annen måte jeg kunne demonstrere mine økte evner.

Min første sertifisering var Certified Computer Examiner. En selgerneutral sertifikat levert av International Society of Forensic Computer Examiners.

Jeg fulgte opp med to leverandørspesifikke sertifiseringer: EnCase Certified Examiner by Guidance Software og Access Data Certified Examiner by Access Data. Jeg ville vise ferdigheter i hva som uten tvil er de mest anerkjente programvaresuitene i bransjen.

En ting jeg lærte, det er ingen "endelig destinasjon" på dette feltet. Alt vi bruker; kunnskapsbase, systemer, data og verktøy er kontinuerlig i flyt.

Kassner : Ok. Nå er du ansatt som digital kriminaltekniker. Da bestemmer du deg for å tilbringe et år i Irak som en sivil digital rettsmedisinske sensor. Hvordan var det? Kelley : Irak er der jeg finslipte mine ferdigheter. Opplæringen, ressursene og enorme mengder data å undersøke ga mer erfaring i løpet av ett år enn alle de tidligere samlet. Og det å kjenne til liv kan være på linjen er rikelig med motivasjon for å gjøre mitt beste arbeid. Kassner : (Under telefonsamtalen prøvde jeg mitt beste for å få minst en saftig detalj om Irak. Men, nada. Noe med min manglende sikkerhetsklarering.)

Veldig bra, da. Hva kan du fortelle denne undersøkende reporteren om svømmebassenger i Irak?

Kelley : En sikkerhetsklarering er et must for å utføre MEDEX-arbeid. Og det å jobbe med etterretningsmiljøet må ha gnidd på meg. Som du ser, er jeg motvillig til å skille seg ut med informasjon.

Når det gjelder bassenget ... en ting jeg lærte fra min tid i Irak, er at en sans for humor er uvurderlig. Hvis du dveler ved det faktum at du er langt hjemmefra og familie, kan det være utrolig vanskelig hver dag.

Så humor er en god distraksjon.

Dagen ved bassenget kom etter en hard uke. Vår betjent bestemte at det var på tide å ta en pause og slappe av. Som alltid får personen med lavest rangering ribben mest. Det du ser er at vår stakkars Airman blir dunket i den dype enden.

Jeg (Melia) tok det bildet, så jeg festet et annet. Her er vi ved foten av Ziggurat av Ur. Se om du kan få øye på den kvinnelige sivile - sånn som "Where's Waldo".

Kassner : Takk for at du delte erfaringene dine i Irak. Du jobber for tiden for First Advantage Litigation Consulting. Hvordan skiller denne posisjonen seg fra din tid i Irak? Kelley : For en ting er Army Colonels mindre skremmende enn advokater - bare tuller. De er omtrent like. Jeg får ikke lenger USO-pakker eller julekort fra fremmede som sier takk.

Men jeg klager ikke. I Irak var jeg den eneste MEDEX-etterforskeren på basen min, så jeg følte meg litt isolert. Hos First Advantage er jeg en del av et aktivt team som gir utrolig mye profesjonell støtte og kryssopplæring.

I Irak gikk jeg heller ikke "utenfor ledningen" av noen grunn. Derimot har jeg de siste månedene vært i London, München og Tokyo for virksomhet. Lagt til bonus. Jeg har min egen bil her, og trenger ikke å vente på at en konvoi eller Chinook skal komme seg et sted.

Kassner : Jeg har nylig intervjuet Eric Huber, også en digital kriminaltekniker. Han påpekte forskjellen mellom digital rettsmedisin og eDiscovery. Du nevnte å håndtere noe annet som heter MEDEX (MEDia Exploitation). Hva er MEDEX? Kelley : MEDEX ligner på digital kriminalteknikk. Den bruker mange av de samme verktøyene, følger den samme metodikken og krever samme sett med ferdigheter. For noen er de utskiftbare.

Forskjellen ligger i sluttmålet:

  • Digital kriminalteknikk er prosessen med å avdekke og tolke data for bruk i en domstol.
  • Media Exploitation er prosessen med å avdekke og tolke data som skal brukes som handlingsfull intelligens.
Kassner : De neste spørsmålene er basert på spørsmål jeg får fra studenter.

Hvis du husker, under telefonsamtalen vår, nevnte jeg en bekymring studentene har. Det er ingen tydelig vei som studentene kan følge for å bli profesjonell innen digital rettsmedisin. De ser det som et reelt problem.

Jeg vil gjerne starte med noe du påpekte, "Folk graviterer til digital rettsmedisin med forskjellig bakgrunn."

Vil du forklare hva du mente?

Kelley : Ut fra det jeg har observert, ser det ut til at det digitale rettsmedisinske fagfeltet har gått gjennom tre generasjoner fagfolk. Den "første generasjonen" - grunnleggerne til yrket - har kanskje ikke vurdert det de gjorde utpreget unikt. De var programmerere, IT-fagfolk og politifolk som kom med løsninger på nye tekniske problemer.

"Andre generasjon" kom inn da digital kriminalteknikk ble anerkjent som et felt og betydningen av den ble tydelig på tvister og rettshåndhevelsesarenaer. Fagfolk med variert bakgrunn begynte å bli med og sertifiseringer og kommersielle verktøy begynte å dukke opp.

Jeg tror vi nå er i "tredje generasjon". Digital rettsmedisin er i ferd med å bli kjent. Det er nå universiteter som tilbyr grader spesifikt innen digital rettsmedisin.

Det beste rådet jeg kan tenke på for noen som ønsker å bryte seg inn i feltet, er å gjøre digital rettsmedisin. Du trenger ikke bedriftsstøtting for å avlegge eksamen, og du trenger heller ikke bruke store mengder penger.

Kjør også praksis for rettsmedisinske undersøkelser ved bruk av åpen kildekode eller evalueringsprogramvare. Det er praksisbilder online for dette formålet. Jeg vil også anbefale å bli involvert i det elektroniske rettskretsfellesskapet på nettet. Noen av de største navnene i bransjen er aktive, og det er en fin måte å få navnet ditt der ute.

Kassner : Hva ville du fortalt et klasserom fullt av studenter som er interessert i digital rettsmedisin som en karriere fra alt du har lært og opplevd? Kelley : For det første er digital kriminalteknikk ingenting som det du ser på TV. Det handler ikke om å trykke på en knapp og informasjon dukker opp på en skinnende holografisk skjerm. Det blir brukt mye tid på å forske, undersøke detaljer og skrive rapporter. Det er ikke alltid glamorøst.

Jeg ville være remiss hvis jeg ikke nevnte noe. Sannsynligheten er stor for at du vil komme over ubehagelige komponenter mens du etterforsker, spesielt hvis lovhåndhevelse er involvert. For å hjelpe til med å takle, har mange selskaper obligatorisk rådgivning for etterforskere som jobber med den type saker.

Det er fantastiske aspekter ved jobben, og de overgår langt det dårlige. Jobbtilfredshet er en. Og det er et godt felt for folk som liker en utfordring og fortsatt læring.

Kassner : Informasjonsteknologi sies å være et mannsdominert yrke. Digital forensics, en undergruppe av IT, ser ut til å være det også. For eksempel har LinkedIn-gruppen, "Kvinner i digital rettsmedisin" bare åtte medlemmer. Vil du dele om og hvordan det påvirker deg? Kelley : Personlig har det aldri vært til skade for karrieren å være kvinne. Sannheten er sagt, det er fordeler og ulemper med å være et mindretall. Jeg og flere andre kvinnelige forskere i digital rettsmedisinske spørsmål snakket om dem under en rettsmedisinsk 4cast-paneldiskusjon. Kassner : I den rettsmedisinske 4cast-podcasten sverger jeg at jeg hørte uttrykket "forensicator". Er det et ord? Kelley : Forensicator ... Det er ikke et ord, selv om jeg kanskje begjærer Webster's Dictionary neste år. Jeg tror det ble startet som en forfalskning av noen medlemmer av SANS. Og det gikk viralt - eller så viralt som noe kan gå i et nisjesamfunn på nettet. Kassner : Siste spørsmål. Nettstedet ditt heter Girl, Unallocated. Hva handler det om? Kelley : Til å begynne med skulle bloggen min påpeke hvordan digital rettsmedisinske ble feilaktig fremstilt i filmer og TV-serier. Og jeg ønsket at et navn skulle gjenspeile det. Jeg vurderte å bruke "Boondock Satas" eller "Inglorious Writ Blockers."

Til slutt vant Girl, Unallocated. Ikke tildelt plass refererer til klyngene på digitale medier som er utpekt av systemet som ikke inneholder aktive data. Ikke tildelt plass kan, og ofte inneholder informasjon som ikke er overskrevet. For kriminalteknikere er det en gullgruve av informasjon.

Siste tanker

Dette var mitt andre intervju med en digital kriminalteknisk etterforsker. Dette yrket er definitivt mangesidig, og krever alvorlige IT-ferdigheter, kunnskap om rettshåndhevelsesprosedyrer og intuisjonen til Sherlock Holmes. Hatten min er tippet med respekt.

Takk, Melia, for at du delte historien din.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com