Merkevare: Amazon bryter 220 milliarder dollar merke, Google på andreplass til 160 milliarder dollar

Amazon: Verdens mest innovative tech-selskap Fra Alexa Skills Blueprints til AWS til Prime, Larry Dignan og Bill Detwiler gjør saken for Amazon som det mest innovative tech-selskapet på planeten.


Amazon har gjort historien og brutt det hittil uoppnåelige merkeverdimerket på $ 200 milliarder dollar, ifølge den siste Brand Finance Global 500-rapporten. Dette er tredje året på rad Amazon ble kåret til verdens mest verdifulle merke av Brand Finance, et uavhengig konsulentfirma for verdivurdering. Den elektroniske markedsgiganten opplevde 18% vekst fra nesten 189 milliarder dollar i 2019 til 220, 8 milliarder dollar.

Amazons merkeverdi er over 60 milliarder dollar mer enn Googles merkeverdi på 159, 7 milliarder dollar og 80 milliarder dollar mer enn Apples til 140, 5 milliarder dollar, heter det i Brand Finance-rapporten.

De ti mest innflytelsesrike teknologiledere i tiåret (gratis PDF) (TechRepublic)

Merkelig er også at Nokia, opp 1% til 9, 9 milliarder dollar, er den eneste finske kandidaten blant verdens 500 mest verdifulle merker, og klatrer opp til 182. plassering fra 188. i fjor, ifølge Brand Finance. I løpet av det siste året har Nokia hatt et løft i merkeverdien som serverer verdens beste leverandører av kommunikasjonstjenester, bedrifter og forbrukere - i tillegg til å implementere den nyeste 5G-teknologien, sier konsulentvirksomheten.

"Investeringer forventes å lønne seg i løpet av de kommende årene, noe som setter Nokia i en førsteklasses posisjon til å fortsette å konkurrere med jevnaldrende, særlig i å rulle ut 5G-nettverk rundt om i verden, " sier David Haigh, administrerende direktør i Brand Finance, i en uttalelse.

Most valuable brands per region 2020.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Mest verdifulle merker per region 2020.

Utfordringer til Amazons merkevaredominans

Verdens største online markedsplass, Amazon har også forgrenet seg til cloud computing, kunstig intelligens, forbrukerelektronikk, digital streaming, logistikk, og er ute etter å komme inn i andre bransjer, sier konsulentvirksomheten. Mens selskapet har en mangfoldig produkt- og tjenesteportefølje og fortsetter å investere i hurtigvoksende sektorer og innovative teknologier, kommer fortsatt flertallet av Amazons inntekter fra detaljhandel, og utfordringer til veksten av selskapets kjernevirksomhet kan føre til stagnasjon av merkevaren i fremtiden, sa Brand Finance.

Et eksempel er Nike, som kunngjorde i november 2019 at den ikke lenger vil selge varene sine på plattformen, for å utvikle egne direkte salgskanaler. "Amazon kan være nødt til å kjempe med andre store merker etter Nike som leder, noe som vil undergrave omdømmet sitt som 'alt-butikken', " sa Brand Finance.

Et annet potensielt festepunkt er fremtiden til Amazons internasjonale virksomhet, sa Brand Finance. "Fra miljøvennlig opposisjon i Europa, til tilbakeslag fra lokale forhandlere i India, til metning av Kinas netthandelsmarked av Alibaba og datterselskapene - noe som globalt samsvarer med statusen som Amazon har i USA, kan være vanskelig, '" opplyser firmaet.

"Forstyrrelsen av hele detaljhandelsøkosystemet, merket som kan skryte av den høyeste merkeverdien noensinne, fortsetter Amazon å imponere på tvers av umiskelige forbrukersannheter: Verdi, bekvemmelighet og valg, " sa Haigh. "I dag virker Amazons situasjon mer enn behagelig, men hva vil de brølende tjueårene ha i vente?"

Butikkmerker øker i verdi

Førtifire detaljhandelsmerker er omtalt i årets rangering sammen med Amazon, med en samlet verdi på nesten 800 milliarder dollar, noe som gjør sektoren til den tredje mest verdifulle bak tech og bank. "Ettersom løftet fra nyheten med teknologiske oppstarter svimler ut, har noen nettbutikker begynt å miste merkeverdien, mens murstein og mørtelkjeder, som har lært seg å integrere tech og vellykket tilpasse seg den skiftende markedsplassen, dermed gir gevinster, '' Sa Brand Finance.

eBays merkeverdi har fortsatt å erodere og falt 9% til 8, 2 milliarder dollar, opplyser firmaet. Til tross for at antallet aktive kjøpere har økt jevnlig det siste året og nå ligger på 183 millioner, "eBay klarer ikke å opprettholde relevansen i en stadig mer monopolisert sektor, " sier konsulentvirksomheten. Imidlertid forsøker den å diversifisere og introdusere nye inntektsstrømmer gjennom eBay-betalinger og promoterte oppføringer, noe som kan bety at merkevarene går bedre det kommende året, sa Brand Finance.

Walmart (opp 14% til 77, 5 milliarder dollar) har sett merkevareverdien på nytt, hoppet opp tre plasser og kommet inn på topp 10 igjen, ifølge rapporten. "I tillegg til å forplikte seg til utvidelsesprogrammet i viktige markeder, har Walmart fokusert på et innovativt digitalt forslag, gjennom et samarbeid med Microsoft og med lanseringen av Alphabot – roboter som plukker og pakker online dagligvarebestillinger i høye hastigheter, '' firmaet bemerket.

Hilton Hotels & Resorts er fortsatt det fremste merkevaren for gjestfriheten og et av de raskest voksende merkevarene i rangeringen totalt sett, og forbedrer merkeverdien 35% til 10, 8 milliarder dollar, ifølge Brand Finance. Selv om det fremdeles ligger etter Hilton, har Marriott også hatt en betydelig vekst det siste året, og har en oppgang på 20% til 6 milliarder dollar, opplyser firmaet.

AT&T er det raskest fallende telekommerket i år, ned 32% til 59, 1 milliarder dollar, ifølge Brand Finance. Akkurat som den største rivalen Verizon, finner AT&T seg utenfor de 10 beste verdifulle merkevarene i verden for første gang på nesten et tiår, sier konsulentvirksomheten.

Baidus, Ubers merkeverdi synker

Til tross for mange suksesshistorier, er det også tydelige tegn på en avmatning, sa konsulentvirksomheten. Den samlede verdien av Brand Finance Global 500 har økt med mindre enn 2% fra år til år, og mens 244 merker har økt merkeverdien, er ytterligere 212 nede, inkludert 95 med 10% eller mer, sa Brand Finance.

For eksempel registrerte den kinesiske programvaregiganten Baidu det største fallet i merkeverdien, ned 54% til 8, 9 milliarder dollar, opplyser konsulentfirmaet.
Ubers merkeverdi falt med en tredjedel, ned 32% til 15, 3 milliarder dollar, og tvang den til å dele turen med fem raskest fallende merkevarer i rangeringen. Selskapet ble offentlig i år, men med skuffende resultater, avsluttet den første handelsdagen med 7, 6% reduksjon i verdsettelsen.

Tesla, Instagram på vei oppover

I motsetning til dette er Tesla "racing fremover som det raskest voksende merket med en merkeverdi på 12, 4 milliarder dollar, opp 65% fra fjorårets verdsettelse, " sa Brand Finance. "Innovatøren til elektrisk kjøretøy startet salget til kundene i lenger rekkevidde enn noensinne før, inkludert Kina, Australia, Storbritannia og flere markeder i Øst-Europa. "

Instagram sikret seg den nest høyeste merkeverdiøkningen i år, opp 58% til 26, 4 milliarder dollar, ifølge Brand Finance.
Etter den største børsnoteringen i historien, er Saudi Aramco den mest verdifulle nybegynneren til rangeringen i 2020, og hevdet den 24. plassen globalt, med en merkeverdi på 46, 8 milliarder dollar, sier Brand Finance.

Ferrari beholder sin posisjon som verdens sterkeste merkevare med Brand Strength Index (BSI) poengsum på 94, 1 av 100, ifølge konsulentfirmaet.

Fastest growing brands per region 2020.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Raskest voksende merkevarer per region 2020.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com