Bokanmeldelse: Datatilgangshåndboken tilbyr resultatene for databaseytelse

Den første tingen som fascinerte meg om Prentice Halls datatilgangshåndbok: Oppnå optimal databaseapplikasjonsytelse og skalerbarhet av John Goodson og Robert A. Steward, er at bokutviklingen bare er rettet mot applikasjonsutviklere. Det er den eneste gangen jeg har sett en database- / datateoribokbeskrivelse skrevet spesielt for dette publikummet.

premiss

I løpet av de siste ti årene eller så har det store flertallet av nedgangen i applikasjoner som bruker databaser, skiftet fra nedgang på selve databaseserveren til nedgang på (eller forårsaket av) applikasjonsserveren. Problemene på applikasjonsnivå inkluderer problemer med databasedriveren, sammenkoblingsfeilkonfigurasjoner, for "chatty", og så videre.

Mens mange organisasjoner har en databaseekspert, tar en titt på SQL-koden eller selve databasen, har mange applikasjoner alle slags ineffektivitet som ikke kan adresseres på databasenivå. Datatilgangshåndboken adresserer disse nøyaktige typene problemer, slik at applikasjonen din kan yte sitt beste. (Last ned et eksempel på et kapittel om en bok, som beskriver hvordan du designer applikasjonsdatabasen for ytelse.)

treff

Boken er fylt med mye flott informasjon. Jeg lærte mer om "under panseret" slutten av databasetilkobling i det andre kapittelet enn det jeg har gjort de siste årene. Det gikk inngående i emner som dokumentasjon jeg har blitt utsatt for gjorde en dårlig jobb med å forklare. Når jeg for eksempel jobbet med Java, sa kollegene mine til meg, "bruk tilkoblingssammenslåing - det vil få ting til å gå raskere", men ingen visste helt hvorfor, og ingen nevnte farene ved å ha for mange forbindelser i bassenget . Og du kan glemme å få noen på laget (inkludert meg) til å vite hvordan du konfigurerer det tilkoblingsbassenget for optimal ytelse; uten å forstå prinsippene og teorien bak, hvordan kunne vi det? Ved å lese denne boken, kan du lukke denne typen kunnskapsløp.

Forfatterne bruker mye tid på å snakke om detaljer om databasedriver. Jeg visste ærlig aldri at det var alternativer; Jeg trodde du brukte hva DB-produsenten ga deg til plattformen og språket ditt, koblet til et servernavn, brukernavn og passord, og det "fungerte bare." Etter å ha lest denne boken, vil jeg aldri se på en databasesjåfør på samme måte igjen. Jeg vil heller aldri se på å koble en applikasjon til en database på samme måte.

En ting som stakk seg ut er at det er separate kapitler som tar for seg bekymringene til utviklere som bruker ODBC, JDBC og ADO.NET for å få tilgang til databasen. Alle tre kapitlene er vesentlig like, og deler til og med identiske avsnitt; dette er ikke et problem, siden den delte informasjonen ikke er teknologispesifikk. Selv om det føles som om ADO.NET-kapittelet har litt mer informasjon i seg enn de to andre kapitlene.

Det er to virkelig gode kapitler nær slutten av boken: Det ene handler om hvordan du kan benchmarke søknaden din, og den andre er hvordan du kan finne ut hvor flaskehalsen er. Begge kapitlene fokuserer på informasjon som, selv om den er intuitiv for noen utviklere, er god å stave ut. For eksempel inneholder referansekapitlet det "åpenbare" forslaget om at en test kjøres lenger enn noen få sekunder, siden programmets første oppstart, monteringsbelastning osv. Vil påvirke testnumrene. Jeg kjenner utviklere som ikke tar den slags ting i betraktning når de tester applikasjoner, så jeg vet at dette er den nøyaktige typen informasjon som mange mennesker trenger.

Misses

Det er bare et par ting jeg ikke likte med boka. Hovedspørsmålet er repetisjon av mange av de samme punktene; gitt, poengene er viktige, og kanskje noen utviklere virkelig trenger ting for å bli kjørt hardt hjem. Etter et visst punkt, følte jeg at noen ting hadde blitt gjentatt tidligere "sørget for at du husker" og til "Jeg blir følelsesløs."

Det andre mindre problemet er at det er en diskusjon om SOA på slutten av boken som jeg synes er unødvendig.

Det er en vinner

Datatilgangshåndboken er en må-leser hvis du får tilgang til en database i applikasjonen din. På litt over 300 velskrevne sider (som ikke drukner i tette tekniske termer), er det en ganske rask lesning. Hvis noe, skulle jeg ønske det var lengre, selv om jeg tror forfatterne ville ha trengt å overskride deres uttalte omfang for å legge mer til det. Totalt sett vil det gi et enestående tillegg til teknologibiblioteket ditt.

J.Ja

Avsløring av Justin's tilknytning til bransjen: Justin James har en arbeidsordning med Microsoft for å skrive en artikkel for MSDN Magazine . Han har også en kontrakt med Spiceworks for å skrive produktkjøpsguider.

-------------------------------------------------- -------------------------------------

Få ukentlige utviklingstips i innboksen Hold utviklerferdighetene dine skarpe ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev for Web Developer, levert hver tirsdag. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com