Bodhi Linux: E17 og Ubuntu er en flott kombinasjon

Som alle som har lest slingringene mine lenge nok vet, er jeg en stor tilhenger av skrivebordsopplysningen. Jeg har hatt glede av dette tatt på Linux-skrivebordet siden de tidlige E16-dagene. En stund forlot jeg imidlertid E17 til GNOME ganske enkelt fordi kombinasjonen av Ubuntu og GNOME ga perfekt mening. Ikke bare var Ubuntu en veldig stabil distribusjon, GNOME hadde kommet en lang, lang vei.

Du vil også mer enn sannsynlig ha lest min nyeste bekjempelse angående endringene som kommer til Ubuntu-skrivebordet (Unity). Selv om Ubuntu 11.04 vil tilby et tradisjonelt GNOME-skrivebordsvalg ved innlogging, innså jeg at Ubuntu Unity bare ikke er skrivebordet for meg. Så jeg bestemte meg for at det var på tide å dra tilbake til opplysningens land. Men i stedet for å gå gjennom tempoene for å installere E17 på toppen av Ubuntu, bestemte jeg meg for å søke ut en distribusjon som ville kombinere de to.

De gamle standbyene var døde; så jeg la ut i "10 Ubuntu re-spins jeg vil se" at jeg ønsket en E17 / Ubuntu-kombinasjon. Min forespørsel ble besvart i form av Bodhi Linux.Dette tar på seg Linux-distribusjonen hevder å være "et minimalt, opplyst Linux-skrivebord." Og det er nettopp det Bodhi er. Men ikke la den "minimale" monikeren forhindre deg i å prøve dette. Selv om Bodhi bare er installert, inkluderer det bare en minimal mengde brukerplass-applikasjoner (en nettleser, ingen e-postklient, ingen kontorpakke, ingen grafikkprogrammer osv.), Men alle disse appene er bare et klikk unna, takket være Synaptisk pakkesjef.

Når installasjonen var fullført (typisk installasjon fra Live CD til installert desktop), ble jeg møtt med et veldig minimalt E17-skrivebord. Det tok bare 10 minutter å komme seg fra det til skrivebordet du ser til høyre. Dette skrivebordet inkluderte tillegg av forskjellige programvaretitler, konfigurering av komponisten og konfigurering av hyllene etter min smak (og tillegg til zombie bakgrunnsbilde).

Besvare de store spørsmålene

Hvordan klarer Bodhi Linux?

Bodhi Linux har fordelen av å være lett. Fordi det ikke drar nytte av de tyngre stasjonære vektbordene, er Bodhi rask. Det starter raskt, og det fungerer raskere enn de fleste Linux-distribusjoner (kanskje ikke slik som DSL eller Puppy Linux.) Denne uttalelsen stemmer til og med med komponisten som kjører. Hvor fort? En enkel test i den virkelige verden fikk meg til å åpne GIMP på to forskjellige (men like utstyrte) maskiner. Maskin A var min Bodhi Linux-maskin og Maskin B var en standard Ubuntu 10.10-maskin. Her er de gjennomsnittlige starttidene for The GIMP:

  • Maskin A: 4, 7 sekunder
  • Maskin B: 11, 1 sekunder
Disse resultatene snakker ganske mye for seg selv. GIMP er ofte et av de tregere verktøyene å starte på Linux og Bodhi kuttet starttiden med over 50%. Imponerende. Er Bodhi en verdig erstatning for standard Ubuntu?

Dette er et tøffere svar. Er Bodhi Linux en god distribusjon for nye brukere? Sannsynligvis ikke. Fordi det krever litt etter-installasjonsarbeid for å være nyttig, vil jeg si at nye brukere ikke trenger å søke. Men alle som ønsker mer ytelse fra Linux, uten GNOME eller KDE, kunne finne det som den perfekte erstatningen.

Generelt sett synes jeg brukere enten elsker E17 eller hater den. Så om Bodhi er en verdig erstatning for deg, vil avhenge av hvor du faller på E17 kontinuum. Det er ikke å si at E17 har en tøff læringskurve; jeg er ganske enkel å hente, og du bør ikke la et av de mest solgte poengene til distroen vri deg bort (i alle fall ikke fra å prøve det først.)

Bør Bodhi bli en standard Ubuntu-omspinn?

Svaret på dette spørsmålet er enkelt: Ja! Vi har allerede KDE-spinn, men mange andre re-spins klarer ikke å få "offisiell" status (Lubuntu kan ikke se ut til å få dette). Selv om Bodhi mangler det fengende * buntu-navnet, tror jeg det fortjener "offisiell" status. Hvorfor? Når endringen kommer opp til det offisielle Ubuntu-skrivebordet, vil det være brukere som leter etter alternativer. Hvis Ubuntu ønsker å beholde sin brukerbase, bør den absolutt ønske å ha så mange offisielle re-spins som det kan. Dette vil ikke bare gjøre en lang vei for å glede brukerne, det vil også gjøre en like lang vei for å berolige Linux-samfunnet. For øyeblikket er Ubuntu og GNOME midt i en spat, og hvem vet hva resultatet av det blir. Hvis dette spettet blir alvorlig galt, kan Ubuntu finne seg selv på leting etter et nytt standard skrivebord. Selv om sjansene for at det skjer er tynne, ville den mest sannsynlige erstatningen være KDE hvis det skulle skje. Med KDE som det primære skrivebordet må et nytt "offisielt" alternativ komme på plass. Jeg kan ikke se noen grunn til at Bodhi ikke skulle være dette "offisielle" alternativet.

Prøv Bodhi

Hvis du er ute etter en ny Linux-distribusjon å prøve, gi Bodhi en sjanse. Den er rask, den har et solid fundament, og tilbyr en av de fineste stasjonære PC-er tilgjengelig. Når du har prøvd det, kan du rapportere tilbake hit og fortelle oss hva du tar.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com