Blogg mens du er på farten med WordPress for Android

Jeg er avhengig av WordPress, fordi det driver hovednettstedet mitt og mange klientnettsteder. Å være i kontinuerlig kontakt med disse nettstedene (og muligheten til å oppdatere dem mens du er på farten) har blitt stadig viktigere. Fra Android-nettbrettet mitt kan jeg starte opp nettleseren og bruke det fullstendige WordPress Dashboard, men det er enklere og mindre smertefullt å administrere nettsteder med Android WordPress-appen. Med appen får du tilgang til et nettbrettvennlig instrumentpanel, muligheten til å legge ut raske bilder og videoer og mye mer.

Ethvert WordPress 3.0 eller større nettsted kan bruke dette verktøyet. Og du kan bruke denne appen med enten en offisiell WordPress-vert blogg eller en tilpasset WordPress-blogg. Det beste er at det er gratis! Hvis du må administrere en WordPress-basert blogg mens du er på farten, kan denne appen være den perfekte løsningen for deg.

La oss gå gjennom prosessen med å installere og administrere ditt WordPress-nettsted med den offisielle WordPress Android-appen.

Installasjon

Følg disse trinnene for å installere Android WordPress-appen:

 1. Åpne Google Play Store
 2. Søk etter "wordpress" (ingen anførselstegn)
 3. Trykk på Installer
 4. Trykk på Godta og last ned

Når installasjonen er fullført, åpner du appskuffen og klikker på det nyopprettede WordPress-ikonet for å starte appen.

bruk

Når du først starter WordPress-appen, vil hovedskjermen ( figur A ) la deg koble til bloggen din. Figur A

Her ser du WordPress kjører på Verizon-merket Samsung Galaxy Tab.

Du har tre mulige valg:

 • Start en ny blogg på WordPress
 • Legg til WordPress-vert blogg
 • Legg til en WordPress-blogg med egen vert
De to første oppføringene lar deg enten opprette en ny blogg eller koble til den eksisterende bloggen din på www.wordpress.com. Den tredje oppføringen lar deg koble til en WordPress-blogg som er satt opp på en tredjepart-vert. I mitt tilfelle kobler jeg til en tredjepart-vert ( figur B ). Informasjonen jeg trenger for det er:
 • Server adresse
 • Brukernavn
 • Passord

Serveradressen vil være domenet uten administrativ innlogging, wp-admin. For eksempel: Hvis din tredjeparts vert WordPress administrasjonspålogging er http://yourhost.com/wp-admin, vil du bare bruke http://yourhost.com for serveradressen.

Figur B

Knappen Valgfrie innstillinger lar deg oppgi et HTTP-brukernavn / passord dersom admin-delen er beskyttet med passord via htaccess (eller et annet system).

Hvis du kobler til en blogg som er hostet på wordpress.com, er den eneste informasjonen du trenger, ditt WordPress.com brukernavn og passord.

MERKNAD: Du blir ikke bedt om å oppgi en captcha når du logger deg på WordPress-appen, selv om du har aktivert det på WordPress.

Når du har autentisert WordPress-bloggen din, vises hovedvinduet i WordPress ( figur C ). Figur C

Herfra kan du til og med få et nettbrettspesifikt WordPress Dashboard.

Fra hovedvinduet er det eneste verktøyet som ikke vil fungere Stats-verktøyet, men bare når du bruker en tredjepart-vert. Hvis bloggen din er hostet på wordpress.com, vil statusen fungere som forventet.

Fra dette tidspunktet bør det være ganske åpenbart hva du skal gjøre videre:

 • Legg til et nytt innlegg ved å trykke på knappen Ny innlegg
 • Legg til en ny side ved å trykke på knappen Ny side
 • Se og administrer alle innlegg ved å trykke på Innlegg-knappen
 • Se og administrer alle sidene ved å trykke på Sider-knappen
 • Se og administrer alle kommentarer ved å trykke på Kommentarer-knappen
 • Legg til et bilde (ved å bruke enhetskameraet) ved å trykke på hurtigfoto-knappen
 • Legg til en video (ved hjelp av enhetskameraet) ved å trykke på Hurtigvideoknappen
 • Administrer innstillingene for WordPress-appen (ikke nettstedet ditt) ved å trykke på Innstillinger-knappen
 • Vis dashbordet til nettstedet ditt ved å trykke på Dashboard-knappen
 • Vis nettstedstatistikk (bare WordPress-vert nettsteder) ved å trykke på Stats-knappen
Innlegget / sideditoren ( figur D ) er ikke fullt så robust som den vanlige WordPress-redigereren, men det gjør fortsatt å legge til nye innlegg / sider ganske enkelt. Figur D

Hvis du klikker på rullegardinmenyen Innleggsformat, kan du velge mellom en rekke typer innlegg (for eksempel lyd, standard, status, sitat, lenke og mer).

For å administrere WordPress-bloggen din mens du er på farten (spesielt når den eneste nettverkstilkoblingen din er via nettbrettet), er WordPress Android-appen en av de beste, mest effektive virkningene for dette. Har du brukt WordPress-appen på Android-nettbrettet ditt? Del opplevelsen din i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com