Blockchain transformerer allerede matteknologibransjen

Blockchain er allerede i ferd med å transformere food tech-bransjen Foodshed.io administrerende direktør Daniel Beckmann forklarer hvordan blockchain brukes til å overvåke avlingsproduksjon, og kan forbedre kvaliteten på vår globale matforsyning kraftig.

Blockchain kan forbedre verdens matforsyning, da den forvandler matindustrien, sier CEO for Foodshed.io, Daniel Beckmann, til Dan Patterson for TechRepublic, fordi den brukes til å overvåke avlingsproduksjonen. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Dan Patterson: Blockchain, har du kanskje hørt om det, har mange teoretiske formål. Når det gjelder næringskjeden, har blockchain tech mange praktiske formål.

Innovasjon må leses

  • Slanger, geparder og monstre: Noe av den sprøeste robotteknikken i verden
  • Bilder: DARPA Robotics Challenge slipper løs den neste bølgen av humanoide roboter
  • Hvorfor du ikke skal bekymre deg for at en robot stjeler jobben din

Hvordan kan blockchain hjelpe med digital transformasjon av hele næringskjeden og spesielt lokalmat og lokalt solgt mat?

Daniel Beckmann: Blockchain er faktisk veldig nyttig på dette rommet. Jeg forstår at det er noen rom der det kan være noen spørsmål om det, men når det gjelder logistikk, vil dette være veldig nyttig for oss og for verden. Akkurat nå er det vi prøver å gjøre på Foodshed å bringe lokal mat på nettet.

Den nåværende næringskjeden er bygget på 1960-tallet, da de prøvde å gi alle den billigste maten til den laveste prisen, som ville ligge lengst på sokkelen uten å ødelegge det. Det er et system som er designet for å flytte veldig massive ting til veldig massive steder, til store mengder mennesker.

Det blockchain vil tillate oss å gjøre, er å bringe mindre og uavhengige bønder inn i næringskjeden, slik at du kan få ting som er lokale. Du kan også få mer variasjon i dagligvarebutikkene og restaurantene.

Og hva er nøkkelen her, spesielt med blockchain. Vi kan ta flere inn i næringskjeden for å levere det uten at postene blir rotete. Og i mange tilfeller bruker de fremdeles utklippstavler, kontrakter og slike ting. Men den andre virkelig store fordelen er at hvis det er forurensning, kan vi finne ut kilden til den forurensningen med selvtillit, fordi det er virkelig viktig, og fjerne den umiddelbart der den er. Du husker kanskje den nylige skremselen fra Roma-salat. Når noe sånt skjer, påvirker det all rominesalat på vestkysten. Det er fordi de ikke vet hvor forurensningen er, og det kan gjøre folk syke ved å få noe slikt til å skje.

Den kaster bort mye mat og drar den ned. Det skader også selskapenes omdømme. Det er mange forurensninger vi ikke bryr oss om, og det er de de finner raskt. Blockchain lar oss bringe en mer komplisert kjede sammen. Det får oss til å føle oss trygge når vi drar maten ned, at flere ikke blir syke, mens de sparer mye avfall.

Dan Patterson: Dette kan virke som innsydere, som et retorisk spørsmål, men ta oss inn, hjelpe oss å forstå hvordan mat logges og trykkes på blockchain.

Daniel Beckmann: Vel, i utgangspunktet kommer vi til å ha en QR-kode som følger den gjennom prosessen.

Det mange kanskje ikke er klar over, er at til og med deres løse grønnsaker og frukt ofte kommer i en pakke, eller kanskje har et klistremerke på seg. Begynn å lete etter disse tingene når du er i dagligvarebutikkene. Vi har snakket med noen mennesker om å faktisk ha QR-koder på selve maten. Ikke sikker på at vi trenger å være der helt ennå, men å ha noen skanning som på hvert trinn i prosessen også lar oss vite hvor maten kommer fra, og hvis du er i butikken, eller det kan være på en meny, kan du finne ute når maten ble plukket, noe som er noe folk er spent på nå. Når du begynner å leve i den verdenen, er det vanskelig å gå tilbake. Det er ganske kult.

Dan Patterson: Hva med kjedene selv? Bruker du bitcoin blockchain? Lager du din egen blockchain eller er det en spesielt for mat?

Daniel Beckmann: Det er noen få store aktører der ute som jobber på dette stedet. IBM er trolig ledende. De har gjort noen tester med noen store kjeder der ute.

Vi utvikler en egen versjon, men vi må bruke noen av plattformene der ute. Hvis vi blir veldig tekniske om det, har vi jobbet i Stellar, til å begynne med. Vi er spente på mulighetene for IOS. Vi håper det er en enklere plattform for mange flere å delta med og komme opp i fart. Dette er noe vi bygger, og vi begynner å ta med på nettet.

Edge computing research report 2018: Implementering og investeringer som vokser på tvers av bransjer (Tech Pro Research)

Dan Patterson: Så gi oss en tidslinje, prosjekt kanskje 18 til 36 måneder, hvor det ikke bare er teknologien din, men blockchain-teknologien med den eksisterende næringskjeden?

Daniel Beckmann: Vi får se hva som skjer, fordi vi kommer til å forstyrre noen få ting på dette rommet. Generelt sett er mat litt tregere å endre på. Det er ikke mennesker som naturlig innoverer seg i dette rommet. Det er ikke motivasjonen for å gjøre det. Det vil være spillere som vil prøve dette innen den tidsrammen. Vi kommer til å være en av de store aktørene som bruker det, men det er liksom tilfelle, vi bygger et nytt hus i år, i motsetning til på 1950- og 1960-tallet. Vi har fordelen av å bygge noe fra bunnen av akkurat nå. Mens mange steder som eier sine egne flåter og har sine egne måter å gjøre ting på mange, mange forskjellige lager og investeringer som det, er de ikke nødvendigvis interessert i å gjøre dette.

Det er vanskelig å si når de kommer på nettet, men i økende grad ber kundene våre om dette, fordi det får dem til å føle seg bra. Det får dem til å føle seg trygge. Og det er en praktisk grunn til dette. Jeg skal være ærlig med deg: hvis vi ikke trengte å bruke blockchain, eller vi ikke trodde det ville være en fordel, ville vi ikke gjort det. Den har en ulempe akkurat nå, der det tar litt lengre tid å laste. Vi trenger litt opplæring for å gi folk opp og ned kjeden, bokstavelig talt, for å gjøre dette. Men jeg tror at om et år til 18 måneder kommer vi til å ha en veldig travel applikasjon av blockchain i Food Chat.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com