Den blødende kanten på gadgeten vil føre til en økonomisk bakrus

Bank- / finansnæringen og eiendomsmarkedet har tatt mye misbruk for å være roten til den økonomiske ustabiliteten i USA. Det er ingen tvil om at når du ser på boligboblen, kan du se at milliarder av dollar i egenkapital ganske enkelt fordampet det siste tiåret. Men en tanke kom meg da jeg leste en fersk artikkel om Gizmodo om faren ved å kjøpe Apple-produkter. I stedet for å anklage finans-, bank- eller eiendomsbransjen for vår nåværende økonomiske morass, synes jeg vi burde skylde på Steve Jobs.

La meg utdype. Hele mitt liv, med oppvekst, redskap og nørder, visste en ting var en konstant truisme. "Kjøp aldri blødende teknologi." De eneste menneskene som noensinne har hatt de nyeste og beste PC-ene på pultene sine, var uunngåelig de mest clueless individer i en organisasjon. Faktisk hadde noen spisshårede sjefer mer krefter på skrivebordet enn hele avdelingen under seg, og de brukte alle disse syklusene bare for å lage PowerPoint-lysbildefremvisning og Excel-regneark.

De virkelige nerdene maksimerte fremdeles 286 / AT-ene når 386 kom ut og ammet 386DX40 sammen med 486, som var den hotteste billetten i byen. Det var et poeng av stolthet å prøve å få det nye spillet til å kjøre på siste generasjons prosessor, selv om den blotte minimumsanbefalingen var "SX" -versjonen av den nyeste modellen.

Ekte gadget geeks visste at premien for blødningskanten ganske enkelt ikke var verdt de få tingene som faktisk kunne utnytte den økte ytelsen. De visste også at den blødende kanten raskt kunne bli dyre papirvekter, som RAM-BUS-minne i P4-tiden.

Folkemengder venter på iPad i Apple Store i San Francisco. (Kreditt: James Martin / CNET)

Virkelig, Cult of Apple har kastet denne konvensjonelle visdommen ut av vinduet. Jeg skjønte dette da jeg tenkte på hvor lenge jeg ønsket å hente en Mac Mini - og når jeg faktisk gjorde det. Jeg hadde brukt et gammelt G4 800 MHz Quick Silver en god stund. Da Google kunngjorde at Chrome for Mac bare skulle være Intel, visste jeg at G4 min var nær slutten av løpet.

Det var en enorm premie på Mac Mini for hva en hvilken som helst mini- eller mikroatx-PC kunne levere for langt mindre penger. Så jeg så og ventet. Etter hvert hadde Micro Center - Midtvestens versjon av Fry's - en avtale om ny, siste generasjon, Intel Architecture Mac Minis. Det var ikke før Mini var "foreldet" av Mac-standarder at det ga noen økonomisk mening for meg å kjøpe den.

Et sted rundt den tiden gikk verden nøtt. Jeg har tenkt på dette, og da jeg var yngre var gadgets til statusbevisste personsøkere og mobiltelefoner. Med ankomsten av pay-as-you go-planer på WalMart, ble en vanlig mobiltelefon omtrent like prestisjetung som å drive en rustspist senmodell innenlandsk bil. Og for en stund, blant bedriftseliten, hadde Palm Pilots og PDA-er en viss "C-Level Status Symbol" -kvalitet. Men generelt har det vært et vakuum i den lettblinkede statussymbolet for de ledige rike.

Fremveksten av smarttelefonen - og spesielt iPhone - revolusjonerte denne plassen. Nå, helt klart, har iPhone mistet nesten all den eksklusive cachetten den en gang likte. Men underveis gned glansen på iPhone borti nesten hva som helst med den bitte fruktlogoen. Folk nøyer seg ikke med å ha noen versjon av et Apple-produkt. De venter i påvente av omtrent hvert halvår for å finne ut hvordan det nyeste og beste Apple-produktet gjør deres tidligere topplager-Apple-produkt omtrent like interessant som fuktig papp.

Hver artikkel jeg har lest om hvorfor du ikke skal kjøpe et Apple-produkt akkurat nå, har hatt et entall fokus, "Hvis du kjøper nå, vil noe nytt komme ut snart, og du vil angre på at du ikke har det." Den snart utgitte iPad 2 vil ha en A5-prosessor, et innebygd gyroskop, pluss kameraer foran og bakovervendt. Videre har verdien av den originale iPad sunket med $ 100. Leger, advokater og andre vellykkede fagpersoner over hele verden vil gysse av å forestille seg å trekke ut en siste generasjons Apple-enhet foran klienter eller venner.

Linje for iPad i Londons kjøpesenter i Westfield. (Fotokreditt: Karen Friar)

Jeg kan ikke tenke på noe annet tidspunkt i historien til "PC-revolusjonen" når så mange mennesker var så ivrige etter å være på den raskt svekkende forkant av teknologibølgen. Mengden personlig egenkapital som må ha forsvunnet i løpet av de siste årene på teknologi, kan kanskje bare få boligbobleens utbrudd til å se triviell ut.

Å kjøpe et Apple-produkt med blødning som en MacBook Air er omtrent det samme som å kjøpe en rimeligere, men like kapabel enhet fra Acer, for så å ta noen hundre dollar regninger og tenne deg en Swisher Sweet og bruke kontanter som en kamp. Det er mange mennesker som gjør dette, og de gjør det om og om igjen, hver gang det kommer ut noe nytt som de må ha.

Da netbooks var en må-ha-gadget, ventet jeg til jeg kunne handle en gammel IBM Server og en iPaq PDA for en 199 dollar Eee PC 701. Verdiproposisjonen var bare ikke fornuftig for meg. Men siden den gang har jeg blitt fanget opp i det samme hysteriet som resten av verden. Da iPad-en kom ut, fanget jeg nettbrettet og kunne ikke vente. Jeg har blandede følelser, fordi jeg har fått god kjørelengde ut av iPad, men det var mye penger og avskrivningen, hvis jeg solgte den i dag, ville utgjort en betydelig prosentandel av den opprinnelige prisen.

Apple likte et helt år med å være det eneste showet i byen, men jeg tror at Android-nettbrett vil bidra til å gjøre tavle-PC-en mer av en vare og mindre av et statussymbol. 800 dollar for en Xoom eller $ 500 for en Galaxy kommer ikke til å fungere, og jeg er heller ikke interessert i subsidierte priser gjennom nødvendige trådløse kontrakter. Rimelige Android-nettbrett betyr at nesten hvem som helst kan ha en relativt "iPad-lignende" opplevelse - vel, bortsett fra det gapende hullet på bankkontoen deres.

Linje for iPad vikles rundt Apple Store i Shanghai, Kina. (Fotokreditt: Apple)

Jeg kan ikke finne ut hvordan vi kom til dette punktet. Jeg har blitt kynisk når det gjelder den kollektive intelligensen til forbrukerne. Jeg vil ikke bli sjokkert hvis det er linjer som pakker seg rundt Apple-butikken når iPad 2 treffer gatene, selv om mange av disse menneskene knapt har lagt på seg den originale iPad-en.

Kommentarene mine om tapt egenkapital er bare partisarkastisk. Jeg tror virkelig at vi er på en gadget binge som til slutt kommer til å forlate oss med en episk økonomisk bakrus. Jeg lurer på hvor mange som ødelegger deres fremtidige egenkapital for å følge med de nyeste og beste dingsene i dag. Kanskje det vi trenger er et inngrep i gadgeten - bare legg Atrix ned, gå bort fra Xoom og sett Kinect ut av tankene dine.

La meg få vite hva du synes i forumene. Har jeg rett? Har vi helt mistet kontakten med fornuftige oppgraderingssykluser, eller er vår gadgetavhengighet for det meste ufarlig i det lange løp?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com