Big data: EMC om et marked i fluks og hvorfor globale datacentrer fortsatt er år unna

I løpet av den siste måneden har 'big data' blitt store nyheter. Oracle for one har avduket to apparater - Big Data og Exalytics - som en del av sitt angrep på dette markedet, som lover å la bedrifter ta den ustrukturerte dataen de samler inn - informasjon fra sosiale medier, sensorer eller CCTV, for eksempel - og gruve den for nyttig innsikt.

Lanseringen av paret denne måneden på Oracle's OpenWorld-konferanse, sammen med det nylige kjøpet av Endeca, viser hvordan markedet er i ferd med å varme opp. Men det er ikke bare Oracle som ser nøye på dette markedet - EMC retter seg også mot det samme markedet med sin Bigplum big data-programvare og apparater.

EMCs Pat Gelsinger, som begynte i selskapet i 2009, sier det store datamarkedet fremdeles er relativt ungFoto: EMC

EMCs COO for informasjonsinfrastrukturprodukter Pat Gelsinger kom også til syne i OpenWorld, med EMC som en av Orakles partnere. Så hvordan ser Gelsinger den nye konkurransen, nå er både Oracle og EMC interessert i big data?

"Vi forfølger begge dette store, nye, fremvoksende markedet som big data muliggjør. Det har ikke blitt gjort før. Jeg vet ikke om vi kommer til å være samarbeidsvillige eller konkurransedyktige ennå på det nivået, "La Gelsinger til.

Et marked som ikke var bestemt

Markedet er relativt lite, og følgelig handler mye om det i fluks, ifølge Gelsinger.

"Dette er et stort nytt marked - ingen av EMC og Oracle kunne nødvendigvis se på det og si:" Slik fungerer det ", sa han.

"Det er altfor presumptivt å si at vi har funnet ut at alt ... Det er så mye aktivitet som foregår på plassen, " la Gelsinger til.

Men med et marked som er så høyt oppe i luften, hvordan går det da med noe selskap å jobbe opp produkter, enn si de som bedriftene faktisk trenger?

"Ved å lage en bandwagon og hoppe på den så fort du kan, " sa Clive Longbottom, grunnleggende analytiker hos Quocirca, til silicon.com.

Og den bandwagon er i full gang. Big data-markedet, ifølge Longbottom, ble født ut av olje- og gassmarkedet, der hver eksplosjon et selskap satte i gang ville generere 20 terabyte med informasjon.

I dag blir det levert av leverandører i et langt bredere spekter av bransjer og tydeligvis med en viss suksess - ifølge ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com