Big Brother ser DU

Dette gjesteposten ble skrevet av TR-medlemmet Todd Fluhr.
"Vi har møtt fienden, og han er oss." - Walt Kelly, Pogo

Selve ordene "Big Brother" inspirerer frykt og avsky. Bare omtale av George Orwells bok 1984 fremkaller en fremtid med regjeringskontroll gjennom allestedsnær overvåking og mental slaveri gjennom desinformasjon og revisjonisme. Det har blitt en inngrodd del av vår kollektive sosiale bevissthet til en slik grad at til og med forfatterens navn har blitt synonymt med totalitær dystopi og tap av personvern. Vi frykter fremveksten av en orwellsk superregjering som er i stand til å spore hver eneste bevegelse og kontrollere våre tanker og meninger.

Hver dag er det nye tegn som "Big Brother" blir stadig nærmere. Samfunnsfrihetsgrupper og konspirasjonsteoretikere høres alarmen med hver ny overvåkningsteknologi, nettleserfunksjon, mobiltelefonapplikasjon eller online-bekvemmelighet. De som frykter for fremtiden blir ofte sett på som luddites eller vrangforestillede kyllinglytter som roper: "Himmelen faller! Himmelen faller!" Advarslene deres blir ofte møtt med skikkelig underholdning av den gjennomsnittlige personen eller rå panikk av survivalists og Coast to Coast AM-lyttere.

Slike frykt virker latterlig. Orwells 1984 fremstilte en regjering av gjennomgripende, evig overvåking i full kontroll over alle medier og informasjon. Hvis Oceana var i krig med Eurasia, men neste dag med tilbakevirkende kraft kunngjorde at de to alltid hadde vært allierte, måtte en borger akseptere den nye virkeligheten som sann. Å gjøre noe annet er en tankeforbrytelse mot regjeringen. Slik er kraften til absolutt kontroll over all nyhet og informasjon. Men hvordan kunne noen ærlig tro en slik fantasi mulig i dag? Vi har hundrevis av kabel-TV-kanaler og nyhetsutsalg å velge mellom. Det ville være umulig å kontrollere all informasjon, ikke sant?

Ifølge Dr. Michio Kaku, har internett ødelagt muligheten for at Orwells advarselsfortelling blir noen gang. Hvis noe, lever vi nå i en kultur nærmere Huxleys futurisme av rikelig teknologi, kloning og sosial hedonisme. Vi lever i en tid med uendelige muligheter. Oh Brave New World Wide Web, som har slike mennesker på seg.

Men kan Orwell så lett avskjediges? Gjør det en forskjell hvis den gjennomsnittlige personen ikke har tilgang til pålitelige nyheter eller er oversvømmet med så mye upålitelige nyheter at det hele blir ubrukelig hvit støy? Gjør det en forskjell hvis befolkningen holdes føyelig av narkotika i regjeringen i maten eller blir distrahert av et opiat fra MTV, Reality TV og SUV-er? Reklame, underholdning og politikk har dannet en unik blanding av klassifiseringsdrevet propaganda som alt annet enn erstattet nyhetsprioritet. Vi lever i en tid med feilinformasjon og "nyinnhold."

Den gode nyheten er at du kan slutte å bekymre deg for 1984 . Det er ikke i ferd med å skje eller komme til å skje. Det er fordi den allerede er her, blandet med like deler Brave New World og Monty Python .

Den dårlige nyheten er at vi er Big Brother. Big Brother er ikke Big Government eller en illuminatisk konspirasjon som i all hemmelighet kontrollerer menneskeheten. For å parafrasere Voltaire, eksisterte ikke Big Brother, så det ble nødvendig å oppfinne ham. Vi gjorde det. Vi folket, for folket og folket, har brakt 1984 til liv.

I dag samles mer informasjon om deg enn noen gang før. I morgen blir det enda mer. Vurder informasjonen som er tilgjengelig via kreditt- og minibankkortene dine. Hvor handler du? Hva kjøpte du? Brukte du et kort til å fylle opp bensintanken din? Hvor og hvor mye? Hvilke andre kjøp har du gjort? Filmbilletter? Online shopping? Middag ute? Hvor kjøpte du dagligvarene dine, når og hvilke varer? Alle disse tingene er tilgjengelige for å "trende" vanene dine av banker, annonsører og mer. Big Brother var bare amatør sammenlignet med dagens National Security Agency og Homeland Security.

Når det gjelder gjennomgripende offentlig overvåking, er det i dag kameraer overalt. Det er automatiserte trafikkbillettkameraer, politikameraer på gatehjørnene, til og med kameraer i de fleste butikker, bensinstasjoner og minibankmaskiner. Tilsynelatende, utålmodig etter et Oceanic-kamera i TV-apparatene våre i stuen, legger vi dem i bærbare datamaskiner for å følge oss overalt i eller ut av hjemmet. Men det var ikke nok. Nå stiller folk i alle aldre seg opp for å kjøpe det siste innen personlig overvåking, mobiltelefoner og videokameraer. Mengden personlige videoer som deles via internett og YouTube er virkelig svimlende.

Vi må imidlertid huske å holde disse kameraene trent bare på oss selv. I mange stater er det ulovlig å spille inn en offentlig politibetjent på noen som helst måte, form eller form. Du kan bli arrestert (og noen ganger slått) for å ha stått i din egen innkjørsel og videoopptatt politiet over gaten. Det er til og med tilfeller av politi som bruker Facebook for å samle informasjon om personer med utestående billetter. Nylig har det blitt avslørt at politiet kan få tilgang til en persons mobiltelefon ved et rutinemessig trafikkstopp for å se gjennom tidligere anrop og lokasjoner.

Mengden informasjon folk gir gratis til publikum er betagende intim og omfattende. Nettsteder på sosiale nettverk som Facebook blir åpne dagbøker for verden å lese. Profilsidene foretrekkes både av annonsører og offentlige etater.

Hva med din online tilstedeværelse? Hvilke smuler etterlater informasjonskapslene dine? Hvilken IP får du tilgang til fra? Hvilke nettsteder besøker du og hvor lenge? Hvem andre kan se på den bærbare datamaskinen din? Vi stoler på søkemotorer og nettlesere som samler vanene våre som fluer fanget i et nett. Vi lager elektroniske stier og oppdaterer lokasjonene våre for alle å se.

La oss innse det. Personvern er død. Vi stormet som gale lemminger over spisskanten til en teknologisk klippe for å drepe den. Vi har gitt bort fritt det ingen regjering i menneskehetens historie har våget håp om å ta så fullstendig.

Men vi har en gratis presse og internett for nyhetene våre. Så lenge vi har det, kan ikke 1984 skje, ikke sant? Dessverre trenger ikke en regjering å kontrollere alle nyhetene. Det trenger bare å tilsløre den virkelige nyheten i en sump av desinformasjon. Sannheten blir meningsløs når den ikke kan skilles fra reklame og underholdning.

"Men vent!" noen vil kanskje si. "Vi har ytringsfrihet! Så lenge vi har det, vil det ikke være noen tankeforbrytelse i vår levetid."

Vi lever i en kultur som har redigert Mark Twain for politisk korrekthet. Revisjonisme i skolebøker har blitt vanlig. Mennesker blir bøtelagt eller tiltalt daglig, ikke bare for fysiske forbrytelser og handlinger, men for ord og tanker som anses som hatytringer eller uønsket. Å erkjenne disse som tankeforbrytelser har i seg selv blitt en tankeforbrytelse.

Big Brother har ankommet - ikke med et smell, men med våre egne innfall for mer. Vi har bestukket nettleserne våre med informasjonskapsler for å lokke Big Brother inn i hverdagen vår. Vi har betalt annonsører for privilegiet å bli manipulert til selvtilfredshet. Og vi har elsket hvert minutt av det.

Helt sannelig er det ingen å skylde på enn oss selv. Det er ingen diktatorer eller konspirasjoner bak vår elskede Big Brother, bare vårt behov for å gi opp kontrollen og bli underholdt. Big Brother er her, alt servert og klar på et gyllent fat. Alt vi trenger nå er en leder som aksepterer det vi er så ivrige etter å gi.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com