Store banker åpner seg for iPhones når IT-forbruker marsjerer

I kampen om forbruk av IT - ansatte som bruker egne enheter og applikasjoner til arbeidsoppgaver - har det ofte vært det som ble ansett som noen få trygge tilfluktssteder: Regjering, finansielle tjenester og helsehjelp. Sikkerhets- og etterlevelsesrisikoen var rett og slett for stor i de bransjene til at forbrukere kunne få mye fotfeste.

En ny rapport antyder imidlertid at to store banker ikke bare lar Apple iPhones og Android-enheter komme inn døra i stedet for standardutgaven BlackBerrys, men også ser på å støtte ansatte-eide enheter.

Ifølge Bloomberg gjør IT-avdelingene på både JP Morgan Chase og UBS alvorlige tester for å forberede seg på muligheten for å la bankfolk bruke en iPhone eller en Android-enhet i stedet for en BlackBerry. Bloomberg-rapporten uttalte:

"JPMorgan tester for sikkerhet i partier av noen hundre enheter med en avgjørelse som forventes senere i år, sa en av personene som er kjent med saken. JPMorgan ville ikke kjøpe iPhones eller Android-telefoner til ansatte, slik det nå gjør med BlackBerrys. Snarere, vil banken tillate ansatte å bruke enhetene til å sende og motta bedriftens e-post hvis de foretar kjøpet selv, sa den andre personen. "

JPMorgan Chase har 220 000 ansatte over hele verden. I mellomtiden er Sveits-baserte UBS, som som 63.000 ansatte, i samme båt, ifølge Bloomberg:

"UBS planlegger ikke å bytte ut BlackBerrys som den utsteder med iPhones når som helst snart, sa talsmann Jean-Raphael Fontannaz på telefon fra Zürich. Snarere tester UBS muligheten for å la ansatte bruke en iPhone eller annen smarttelefon for å koble seg til UBSs e -mailsystem uten å begrense den private bruken av enheten, sa han. "

Overgangen til iPhone ville ikke være enestående i finanssektoren. I mai kunngjorde Standard Chartered Bank at den migrerte 15 000 av sine ansatte fra BlackBerry til iPhone.

Og i sommer uttalte Apple at 80% av Fortune 100-selskapene enten hadde offisiell sanksjonert iPhone eller gjennomført tester.

Med disse to store bankene på grensen til å åpne seg for forbrukereide iPhone- og Android-håndsett, kan det markere en annen milepæl i den økende utbredelsen av IT-forbruk. Hvis banker som Chase og UBS er fornøyde med sikkerheten og etterlevelsen av brukereide enheter, kan praktisk talt de fleste organisasjoner varme opp til ideen, annet enn de som håndterer de mest sensitive forretningshemmelighetene eller klassifisert informasjon som omhandler nasjonal sikkerhet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com