bet365 gjenoppbygger sin plattform for en serverkjernen på 1000 sider

Nettspillfirma bet365 starter om sin plattform for å se den frem til 2020 og utover.

Med inspirasjon fra nettbehemoths som Amazon og Google, vil bet365 bygge denne nye plattformen fra bunnen av - et "komplett rent ark", sier CTO Martin Davies, for å skalere i løpet av de neste 10 årene og forbedre effektiviteten og hastigheten, redusere infrastrukturkostnadene - som i fjor utgjorde £ 60 millioner - og sikrer at systemene blir mer distribuert for å håndtere kravene som stilles til dem.

bet365 rekrutterer et nytt forsknings- og utviklingsteam for å fremtidsbeskytte sin nettplattform Photo: bet365

"Hastighet og latenstid er de største problemene vi har å gjøre med, " sier Davies til silicon.com.

"På en typisk dag vil vi gjøre mange titalls millioner endringer på nettstedet, og ... i alle systemene våre har vi godt over en million brukere samtidig - vi må få endringene til disse kunder så raskt som mulig fordi hvis de vil komme inn og kjøpe en innsats fra oss og de ikke ser dagens priser på systemene sine, er det et problem. "

Ansvarlig for omstart av plattformen vil være et nytt FoU-team som ikke vil bli bundet til bestemte produktlanseringer eller tidsfrister som bet365s andre FoU-ansatte er. I stedet vil teamet få i oppgave å utvikle neste generasjons plattform for å sikre at forretningsinfrastrukturen kan håndtere kravene i det neste tiåret av online pengespill.

Maskinvare utvikler seg etter hvert som programvare forsinkes

En viktig driver for å starte plattformen på nytt er en ny generasjon servere med stadig flere flerkjerneprosessorer: mens maskinvare kan utvikle seg, har ikke programvaren holdt følge parallelt. For bet365 kommer problemet på spissen fordi det allerede distribuerer servere som inneholder 80 kjerner - og har til og med planer om å implementere 160-kjerneservere neste år, ifølge Davies.

"Alt i snakk er at servere bare vil få flere og flere kjerner, og det er til og med snakk om å gå opp til tusenvis og tusenvis av kjerner på et tidspunkt i individuelle maskiner, " sier han. "Likevel har ikke programvare holdt tritt - noe som betyr at systemer som ikke er designet med flerkjerner i tankene, ender opp med å bruke mer og mer tid på å gjøre operasjoner sekvensielt, snarere enn samtidig som vil gjøre effektiv bruk av alle multikjerner.

Davies sier at selskapet er ute etter å "planlegge nøkkelsystemene våre for å prøve å dra nytte av de nye, kraftigere maskinene med disse enorme mengder CPUer", samt "gjøre det mulig for systemene våre å bli mer distribuert slik at vi kan spre belastning over mange flere systemer og dra nytte av skysystemene vi allerede har fått inn ".

"Ved å gjøre det, er det vi ser etter å fortsette å skalere i løpet av de neste ti årene og også prøve å se på å gjøre systemene våre mer effektive slik at vi kan spare på strøm og kostnader - spare på mengden penger vi bruker på infrastruktur, legger han til.

Daggryet for samtidig programmering

For å best kunne dra nytte av de massivt flerkjernede serverne på vei nedover linjen, må bet365 gå over til samtidig programmering, sier Davies, som bemerker at nye programmeringsspråk blir designet for å benytte seg av denne neste generasjonen serverhardware.

"Microsoft, innenfor .NET-rammeverket, har introdusert noen nye funksjoner innenfor det som gjør det mulig for deg å kjøre millioner og millioner av ting på samme tid, " sier han og legger merke til at også Java beveger seg med flerkjæretidene med sin Typesafe-stack plus programmeringsspråkene Scala og Akka.

"Disse systemene selv igjen kan kjøre mange, mange millioner samtidig operasjoner, " sier Davies. "Stasjonen går mot samtidig programmering."

Samtidig programmering kan være ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com