Fordeler med å bruke Tiny Tiny RSS

I mitt forrige innlegg viste jeg hvordan du installerer Tiny Tiny RSS, et alternativ som er hostet til Google Reader. Som lovet, her skal jeg igjen presentere noen avanserte, eller mindre kjente funksjoner i denne pakken. Før jeg gjør det, vil jeg imidlertid bruke noen få ord for å kommentere noen reaksjoner på det andre innlegget, og gjøre den generelle konteksten tydeligere.

Hvorfor bry seg?

Etter det første innlegget mitt, kommenterte TechRepublic-leseren Nate: "Det ser ut til at du tar til orde for å sette opp din egen RSS-leservert og kjøre programvaren selv" . Vel, selvfølgelig er jeg (* Se merknad på slutten), av minst to (klasser av) grunner. Den første er å kontroll, det vil si å flytte til noe som ikke ville forsvinne, eller begynne å lade mer enn du hadde råd til, uten forvarsel. Jeg leste at mange Google Reader-brukere vil flytte til Feedly. Jeg ønsker alt godt for dem og Feedly, egentlig, men ... bare for å vise poenget mitt: hva om Feedly gikk i magen, eller slutter å være fri neste kvartal? Hva ville du gjort?

Den andre store grunnen, som kan være den viktigste selv om mange ikke klarer å se det i disse dager, er å unngå kontroll. Å bruke din egen installasjon av Tiny Tiny RSS gjennom krypterte (HTTPS) forbindelser betyr at ingen tredjepart vil ha en liste, kontinuerlig oppdatert i sanntid, over alt du faktisk leser online.

Er det virkelig så vanskelig?

Nate skrev også: "Å drive TT selv er alt godt og bra for oss teknikere, men hva med alle andre? Jeg har mange ikke-tekniske venner som ... ikke har ferdigheter til å konfigurere og bruke TT".

Først av alt, vennligst la meg gjenta at en installasjon av TT vil tjene så mange mennesker som administratoren og den underliggende maskinvaren tillater. Så det tar bare én "techie" i hver gruppe for å få alle medlemmene til å bruke TT. Med hensyn til den iboende vanskeligheten, vil jeg la denne advokaten svare for meg: "Det er litt mer avansert enn et skrivebordsapplikasjon du laster ned og installerer, men det krever på ingen måte kraftige programmeringskoteletter. Jeg klarte å laste ned og få Tiny Liten kjøring på cirka 30 minutter på Ubuntu " .

Tilbake til Tiny Tiny RSS

TT har mange måter å organisere og presentere nyheter på. Du kan bla i tag skyen ( figur A ) tilordne etiketter når du vil ( figur B ) eller be om e-postsorteringer.

Figur A

Figur B

Du kan til og med bruke TV-en hvis den er koblet, som i figur C, til et XBMC Free Software Media Center som er konfigurert på denne måten. Brukere kan tilordne score til hver artikkel, og deretter sette opp filtre for å sortere etter poengsum, eller bare se nyheter over en viss terskel.

Figur C

Plugin-konfigurasjonspanelet (figur D) lar deg forenkle hvordan visse innmatinger vises. Andre plugins håndterer viderekoblinger, eller legger til knapper for å dele nyheter via e-post eller tjenester som Flattr, Google+, Pinterest eller Identi.ca. Det er til og med et bokmerke for å legge til RSS-feedene du finner innebygd i websidene til TT-listen.

Figur D

Går flerbrukere

Vi så i det første innlegget hvordan du konfigurerer TT til personlig bruk. Her er minimumssettet av andre variabler du trenger å endre i konfigurasjonsfilen for å dele installasjonen med andre:

  • SINGLE_USER_MODE: dette må åpenbart være usant.
  • ENABLE_REGISTRATION: sett dette til sann for å la folk opprette sin egen konto, hvis du ikke kan opprette dem manuelt, noe som ville være tryggere.
  • REG_MAX_USERS: null betyr her "ubegrensede brukere", ellers vil ikke systemet godta mer enn REG_MAX_USERS kontoer.
  • REG_NOTIFY_ADDRESS: e-postadressen som vil motta varsler om nye registreringer.
  • SMTP_FROM_NAME og SMTP_FROM_ADDRESS: dette er avsendernavnet og e-postadressen som folk vil se i e-postmeldinger fra TT, for eksempel når de ber om tilbakestilling av passord.

Deling

Kanskje handler den største, eller mest interessante funksjonen til Tiny Tiny RSS om deling. Figur E viser at du (eller andre) kan lese nyheter samlet inn fra en TT-konto ... til og med uten å bruke TT i det hele tatt! Når du klikker på det lille RSS-ikonet i øverste høyre hjørne, dukker TT opp et lite vindu med en URL. Enhver RSS-leser kan da bruke den URL-en (som jeg gjorde i figur E med Akregator) som en normal RSS-strøm! Vær oppmerksom på at du bare trenger en konto med passord for å se hva nettadressen er. Som standard er det ikke behov for et passord for å bruke den URL-en i andre programmer. Du kan kontrollere hvilke av feeds som blir tilgjengelige av andre ved å sortere dem, siden TT gir en annen URL for hver kategori.

Figur E

Klikk for å forstørre.
Hvis du vil dele eller migrere din personlige feedliste og andre innstillinger, går du til Innstillinger | Feeds | OPML og klikk på "Eksporter OPML". Den resulterende filen kan importeres av en annen TT-konto (eller annen OPML-kompatibel programvare) som jeg gjorde fra Firefox til Chrome i figur F. På denne måten får den mottakende brukeren alle innmatingene i OPML-filen, uten å konfigurere dem manuelt.

Figur F

Jeg har lagret den kuleste delingsfunksjonen til Tiny Tiny RSS for sist. Åpne config.php-filen i en redigerer, og endre denne linjen:

 definere ('PLUGINS', 'authent_remote, authentic_internal, note'); 
 å definere ('PLUGINS', 'authent_remote, authentic_internal, note, instances'); 

Dette vil legge til i Innstillinger-panelet til administratoren en "koblet" -fane. I den fanen vil du kunne fortelle TT om automatisk å legge til alle andre feeder, de populære (ikke private!) Innmatingene fra andre, uavhengige TT-installasjoner! Les her for å vite hvordan det fungerer.

* Merk : Som jeg allerede sa, den lokale installasjonen som er vist her og i det første innlegget, er bare lokal fordi jeg ikke trenger det online, siden jeg bruker andre løsninger på min egen webserver. Men selvfølgelig er måten å bruke Tiny Tiny RSS å plassere det på nettet et sted (å gjøre de samme tingene som jeg forklarte i disse innleggene, bare på en ekstern server).

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com