Atferdsmålretting: Er åpenhet mulig?

Jeg har skrevet mye om farene ved atferdsmålretting (BT) og hvordan reklamebransjen prøvde (fremdeles å prøve ala flash cookies) å snike BT inn under radaren. En forfattervenn av meg, som kjente min interesse, i dette emnet ba meg sjekke ut Privacychoice. Verdsetter hennes mening, så jeg på den.

Jim Brock

Jeg er glad jeg gjorde det. Jim Brock, administrerende direktør for Privacychoice tok seg tid til å returnere samtalen på en søndag ikke mindre. Mr. Brock anser seg som en teknologi-gründer; Jeg må være enig. Hans liste over prestasjoner er imponerende:

 • JD-grad fra University of Chicago Law School
 • Tidligere partner i Venture Law Group og Amicus Capital
 • Tidligere Senior Vice President, Communications and Consumer Services at Yahoo
 • Grunnlegger og nåværende administrerende direktør for Attributor og Privacychoice

Å vite Mr. Brocks legitimasjon er viktig. Han har lite å bevise. Likevel er han full av begeistring for sitt nye selskap, Privacychoice. Brock har tatt en bevisst beslutning om å prøve å få advokater for sikkerhet / personvern som meg selv og reklamebransjen til å spille fint når det gjelder atferdsmålretting.

Annonsenettverk

Brock føler at hvis det gjøres riktig, kan atferdsmålretting være en god ting. Å forbedre vår erfaring på nettet, samt gi nødvendig produkteksponering for bedrifter. Brock, en realist tror også denne teknologien vil kreve full åpenhet fra alle parter, ellers vil den mislykkes.

Jeg er enig. Min klage på atferdsmålretting er at det har vært alt annet enn gjennomsiktig. For eksempel var jeg under forutsetning av at webverter og annonsebyråer er involvert i atferdsmålretting. Mr. Brock klarerte det for meg:

"Atferdsmålretting er riket for annonseringsnettverk."

Da jeg ikke visste hva et annonseringsnettverk var, henviste jeg til Wikipedia. Wikien delte annonsenettverk i de tre følgende typene:

 • Representative nettverk : De representerer publikasjonene i porteføljen deres, med full åpenhet for annonsøren om hvor annonsene deres skal vises. De fremmer typisk trafikk av høy kvalitet til markedspriser og brukes sterkt av merkevaremarkører.
 • Blind Networks : Disse selskapene tilbyr lave priser til direkte markedsførere i bytte for at markedsførerne gir fra seg kontroll over hvor annonsene deres vil vises.
 • Målrettede nettverk : Disse fokuserer på spesifikke målrettingsteknologier som atferdsmessige eller kontekstuelle. Målrettede nettverk spesialiserer seg på å bruke forbrukerklikkstrømdata for å forbedre verdien på varelageret de kjøper.

Et perfekt eksempel på manglende åpenhet ville være hendelsen med New York Times nettsted. NYT-verten var ikke klar over at malware (drive-by droppers) ble introdusert til nettstedet via et annonseringsnettverk før leserne begynte å klage.

Personvern kan hjelpe

Mr. Brock og personene på Privacychoice har opprettet et nettstedsnettsted som lar alle aktive på nettet se hva som skjer bak scenen på nettstedet deres, eller det de besøker. For å imøtekomme denne typen synlighet, bruker Privacychoice følgende websider:

Hvem ser på : Denne siden viser populære nettsteder, annonseringsnettverkene som leverer innhold til nettstedet, og om noen av nettverkene samler inn data om besøkende.

Ditt valg : Denne websiden er der du går for å installere et enkelt tillegg for å velge bort flere annonseringsnettverk.

Tidligere i dette stykket nevnte jeg Flash-informasjonskapsler, og ga en lenke til en artikkel der jeg beskriver hvordan Flash-informasjonskapsler blir et problem. Jeg snakket med Mr. Brock om dette, og han nevnte:

"Den neste versjonen av Privacychoice opt-out verktøyet vil inkorporere integrert kontroll av Flash-informasjonskapsler. Vi har utviklet interne verktøy for å begynne å overvåke forekomsten av bruk av Flash-informasjonskapsler ved å spore selskaper."

Jeg lover å gi deg beskjed så snart det nye opt-out-verktøyet er tilgjengelig.

Sjekk nettstedet ditt : Dette nettstedet lar deg sjekke ethvert nettsted; inkludert ditt for å se hvilke annonseringsnettverk, om noen er involvert.

Trackerwatcher

For de som bruker Firefox, har Privacychoice utviklet Trackerwatcher som et alternativ til "Sjekk nettstedet ditt" -siden. Tillegget lar deg se hvilke annonseringsnettverk som tilbyr annonseinnhold til nettstedet du for øyeblikket besøker.

Trackerwatcher gir en kobling til personvernreglene for hvert annonseringsnettverk som de finner, samt hvordan du melder deg bort. Tillegget viser også følgende informasjon om hvert av annonseringsnettverkene:

 • Anonymitet : Samler annonsenettverket personlig informasjon. Hvis nettverket gjør det, hvordan brukes informasjonen.
 • Deling : Deler nettverket anonym individuell informasjon. Hvis nettverket gjør det, blir informasjonen delt som en individuell profil eller samlet.
 • Out-of Bounds : Lover nettverket å ikke samle sensitiv informasjon, for eksempel helseproblemer eller økonomiske forhold.
 • Sletting : Lover nettverket om å slette informasjon samlet inn om en enkelt bruker i løpet av 12 måneder.

Følgende skjermbilde viser noen av annonseringsnettverkene som viser innhold på Techrepublics nettsted:

Merk : Trackerwatcher-ikonet må kanskje legges til i nettleserens navigasjonsverktøylinje manuelt. Gå til Vis / Verktøylinjer / Tilpass for å gjøre det. Se etter TrackerWatcher-ikonet og dra det til verktøylinjen. Siste tanker

Brock er overbevist om at atferdsmålretting er nyttig. Jeg tar en vent-og-se-holdning. Det avhenger av om prosessen tillater full avsløring. Hvorfor for eksempel gjøre oss fravalg? Hva skal skjule? Hvis atferdsmålretting er nyttig, forklar hvorfor og la brukeren velge å melde seg inn.

Jeg vil takke Mr. Brock for hans tid, nettsted og Firefox-tillegg. Tjenesten de tilbyr hjelper oss å gjenvinne litt viktig åpenhet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com