Slå det tekniske intervjuet!

Redaktørens merknad: Nå for noe helt annet. Benjamin Weiss fra Infusive Solutions, nådde ut til kolleger i HR- og databransjen for å utvikle et "ansettelsesspill." "Spillet" inkluderer nivåer du må "slå" for å komme til en jobb, med HR-intervjuet. Konseptet kan virke som morsomt, men informasjonen Weiss og kollegene gir er uvurderlig.


Prosessen med å få en programvareutviklingsposisjon kan til tider være stressende og innviklet.

Visst, noen ganger er ferdighetene dine så skarpe eller så unike at et ansettelsesfirma vil bevege seg raskere enn vanlig. På samme måte kan firmaet ha et behov så presserende at ledelse blir tvunget til å katalysere tilbudsfasen.

Men mange ganger vil programvareutviklingskandidater befinne seg på en episk sysselsettingsoppdrag som krever kompleks progresjon gjennom forskjellige nivåer av ansettelsesmyndigheter før den aktuelle jobbmuligheten er sikret.

Vent litt ... episk søken? Levels? Høres litt ut som et videospill, ikke sant?

La oss utvide den ideen. Når du tenker på det, ansetter ansettelsesmyndigheter i tekniske intervjuprosesser de "sjefene" som spillere møter når det gjelder høydepunktet i bestemte videospilldeler.

Akkurat som et firmas IT-ansettelsesledere, er disse sjefene generelt kraftige portvakter som må overvinnes før spillets hovedperson (kanskje Mario, Zelda eller Duke Nukem) kan gå videre til neste nivå.

Og siden forskjellige sjefer har forskjellige egenskaper, må hovedpersonene distribuere skreddersydde strategier for å lykkes med å komme forbi dem (selv om det kan være overlapping).

Med det i tankene, la oss gjøre prosessen med å sikre en programvareutviklingsjobb (som for oss vanligvis lander på. NET / C # -siden av ting) morsommere ved å behandle denne ressursen som "juksekoder" til et spill der du ' er hovedpersonen som forbereder seg på å møte opp mot sjefer, inkludert:

  • Human Resources Professional
  • Seniorutvikleren
  • Programvarebehandleren
  • Teknologisjefen

For å gjøre disse juksekodene desto mer nyttige, organiserte teamet ved IT-bemanningsfirmaet Infusive Solutions eksperter på HR, programvareutvikling og IT-ledelse for å forklare hvordan kandidater kan avansere forbi hver sjef og regjere seirende i en drømmeutviklingsjobb.

Klar til å starte? Rått! Legg på spillansiktet ditt og forbered deg på å gå mot Human Resources-sjefen i nivå 1.

Nivå 1: Boss, personalmannen


Av: Jennifer Loftus - nasjonal direktør, Astron Solutions - Tidligere president for New York Citys SHRM Chapter

Alle som noen gang har intervjuet for en programvareutviklingsjobb, kjenner den første personen du sannsynligvis snakker med, er en HR-profesjonell. Han / hun har mange spørsmål å stille, og har nøkkelen til å komme seg videre til de neste nivåene hvor du kan komme til å koble deg med IT-avdelingsledere. Men hvordan kan du mestre dette første nivået i intervjuprosessen, som krever å få søknaden din lagt merke til, få en telefonskjerm og bygge rapport med personell HR-sjefen?

Gjennom årene har HR-fagpersonen blitt stereotyp som politiavdelingen i en organisasjon, noe som hindrer innsatsen til interne ansatte og potensielle kandidater. Husker du Catbert fra Dilbert og Toby fra kontoret? De er ikke de mest flatterende presentasjonene av HR.

Noen ganger kan du være frustrert over HRs tilsynelatende makt over karrieren. Imidlertid er ikke HRs hovedmål å forhindre at du blir ansatt. Snarere er deres ansvar fra ledelse å finne de best egnede kandidatene for en jobbåpning, som kan inkludere hvilken som helst kombinasjon av utdanning, profesjonell / veiledende erfaring og sertifiseringer avhengig av spesifikke krav. Så hva kan du gjøre for å sikre deg at du raskt stiger til toppen av kortlisten? La oss utforske en rekke muligheter for å hjelpe deg med å bygge rapport med HR-sjefen og gå videre til nivå to.

Unngå trekk som får avataren din drept før første runde-intervjuet med HR

Sender en CV med skrivefeil

CVen din er en refleksjon over deg, din oppmerksomhet på detaljer og din entusiasme for en jobbåpning. Å sende en CV med skrivefeil er en sikker måte å si til HR at du ikke bryr deg om organisasjonen eller jobben. Korrekturles og stavekontroller CV-en flere ganger før du sender den. Les den høyt for å fange feil du savner når du leser. Be en venn eller pårørende lese det også. Et friskt sett med øyne kan oppdage noe du savnet.

Sender en for lang cv

Du har oppnådd mange gode ting i løpet av arbeidskarrieren din, og du vil feire dem. HR ønsker å vite at du er et godt potensielt passform for åpningen av jobben, men har likevel begrenset tid til å lese CV. Fokuser og rediger CV-en for å fremheve dine spesifikke ferdigheter og talenter som gjelder denne spesielle stillingsåpningen. CVen din skal være mellom 500 - 1000 ord og maksimalt to sider. Å bruke en liten punktstørrelse, for eksempel 8 eller 9 poeng, er ikke en akseptabel måte å omgå denne saken. Bruk en lettlest font i 12 punkter.

Sende en feil skreddersydd cv og følgebrev

Tilpasning, når du gjør det riktig, er en utmerket måte å vise at du bryr deg. Før du sender inn CV og følgebrev, må du derfor tredoble sjekken for å forsikre deg om at jobben, organisasjonen og bransjen det vises til i dokumentene stemmer overens med jobben du søker på.

Hvis du for eksempel søker på en .NET-utviklingsrolle i en finansiell tjenesterorganisasjon med en CV og følgebrev som uttrykker interesse for en IT-styringsfunksjon på en ideell organisasjon, setter du deg raskt i kategorien "ingen intervju".

En-opping under HR-intervjuet

Gratulerer! Du mottok en samtale fra HR og har et første personintervju på kalenderen din. Her er noen juksekoder som hjelper deg å låse opp porten på slutten av nivå 1 og hjelpe deg med å gå videre til seniorutvikleren i nivå 2.


Ankom forberedt og tidlig

Når du ankommer arbeidsgivers kontor, kan det hende du må fylle ut en rekke papirer, inkludert et søknadsskjema. Bygg i deg nok tid til å fullføre papirene slik at intervjuet kan starte i tide. Det kan være frustrerende å vente 20 minutter på en søker som ikke skjønte at han eller hun måtte fullføre en søknad, spesielt hvis intervjuer er planlagt rygg-til-rygg. Ta også med full kontaktinformasjon for minst fire sannferdige referanser som har sagt ja til å tale på dine vegne.

Kle deg profesjonelt

Som en generell tommelfingerregel er det bedre å være overdressert enn underdressert. Herrer, drakt og slips. Kvinner, dress med skjørt og slange. Bruk mørke, konservative farger og skjorter med lange ermer. Redaktørens merknad: Å kle seg i en konservativ dress kan ikke være passende for mer kreative miljøer med oppstart, så det er alltid best å dobbeltsjekke med HR på forhånd.

Ta vare på hygiene

Din personlige hygiene skal ikke være en distraksjon under et innledende intervju. Før et intervju, sørg for at du ikke lukter på noe sterkt, som løk, hvitløk, kaffe, sigaretter eller parfyme. Kos deg med en mynte eller en pustestripe før du kommer inn i arbeidsgivers lokaler for å starte intervjuet på en fersk lapp.

Fokus!

Under hele intervjuet, gi deg full oppmerksomhet og høflighet til HR og slå av mobilen for å unngå unødvendige distraksjoner.

Nesten på nivå 2!

Riktig klær - sjekk. Frisk pust - sjekk. Fullt oppmerksom - sjekk. Du er i hjemmestrekningen på nivå 1 nå! Forutsatt at du faktisk er kvalifisert for jobben du har søkt på, bør du på kort tid være på vei til å intervjue med IT-avdelingen så lenge du ...

Oppretthold øyekontakt

Å opprettholde øyekontakt viser din interesse for stillingen og organisasjonen. Hold øye med intervjueren - ikke hendene, taket, gulvet eller vinduet.

Gå på offensiven

Mange individer har hull i arbeidserfaringen sin, spesielt etter den økonomiske nedgangen 2008 - 2009. I stedet for å la intervjueren fylle ut feltene til skade, forklar proaktivt eventuelle hull i ansettelsen. Å være forestående og ærlig med slik informasjon setter deg over de som prøver å gi villedende informasjon. "

Vær forberedt på å snakke om tidligere arbeidsgivere

HR vil mest sannsynlig spørre deg hvorfor du forlot de siste jobbene dine, og dine favoritt- og minst favorittdeler av hver rolle. Vær forberedt med dine sannferdige og taktfulle svar, slik at du kan svare raskt. Husk å ikke basere din tidligere sjef eller kolleger, da det reflekterer deg dårlig.

Sikre forståelse

Programvareutviklere bruker mange akronymer: ASP, CAO, GAC, IIS, etc. Når du snakker med en HR-representant (som kan være ikke-teknisk), må du definere et akronym første gang du bruker det for å sikre felles forståelse. For eksempel, "da jeg tjente min PMP eller prosjektledelse-sertifisering, ble jeg forfremmet ...." Hvis HR fremdeles er usikker på begrepet eller forkortelsen, kan vedkommende følge opp med flere spørsmål.

Stille spørsmål

Gjør leksene dine på organisasjonen og forbered minst tre eller fire spørsmål for å stille HR-representanten. Noen effektive spørsmål om standby inkluderer følgende:

  • Hva er din favorittdel av organisasjonen?
  • Hvorfor jobber du her? (Folk elsker å snakke om seg selv!)
  • Hvordan vil IT støtte organisasjonens planer for vekst / sammentrekning?
  • Hva er noen vanlige feil nyansatte gjør?

Si takk"

Hvis intervjuet har gått bra, burde HR-representanten ha tilbrakt alt fra 30 til 60 minutter med deg. I løpet av en dag, takk for tiden ved å sende en håndskrevet takkemelding i tillegg til en e-post takk.

Denne gamle skoleteknikken skiller deg ut fra mengden og blir satt pris på og husket av intervjueren. Ta med kroppen av den håndskrevne lappen et nøkkelpunkt eller to fra intervjuet for å tilpasse innholdet. Redaktørens merknad: Sørg for å ha et ekstra par øyne på takknemmen din, fordi en dårlig kan skille deg på en negativ måte.

Akk, du har unngått landminene i HR-intervjuet og oppdraget ditt fortsetter mens du reiser videre for å møte sjefen på nivå to: Senior Developer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com