Bangalores tekniske startkultur: Syv barrierer som står i veien for suksess

Det kan være bomtid i Bangalore, men teknologiske startups må møte noen testutfordringer før de selv kan åpne sine dører for virksomhet, sier Saritha Rai.

Innovasjon blomstrer i India - og i hjertet av subkontinentets oppstartkultur ligger Bangalore. Etter hvert som innovasjonsøkosystemet utvikler seg, vender teknikere som forlot landet for å studere og jobbe utenlands, hjem for å bli gründere.

Selv nyutdannede fra topp globale ingeniør- og handelshøyskoler velger å starte selskaper i Bangalore, som blir sett på som det viktigste reisemålet for hjemvendte.

Å skape et selskap i byen har tydelige fordeler. Bangalore oppfattes som en base for innovasjon. Historisk har suksessen til Bangalore-baserte teknologitjenester outsourcing-selskaper som Wipro og Infosys, samt de nyere verdivurderingene av nettforhandler FlipKart og mobilannonsenettverket InMobi, forsterket dette bildet.

Bangalores infrastrukturveier er godt dokumentert, men gründere har lært å jobbe rundt disse utfordringene. Foto: Shutterstock

Bangalore har det mest aktive finansierings- og mentoringnettverket blant indiske byer, og forbindelsene med Silicon Valley er sterke. Indias programvarahub har også den sterkeste teknologiske talentpuljen blant indiske byer.

Men når oppstartaktiviteten akselererer, oppdager gründere at det er vanskelig å finne talent - en sentral ingrediens for å starte opp. Noen av ansettelsesutfordringene er vanlige for andre indiske byer, men Bangalore har mange egenheter.

Oppstartutfordring 1. Konkurranse om ferdigheter fra etablerte firmaer

Å ansette for startups er utfordrende ettersom unge indiske nyutdannede foretrekker multinasjonale selskaper og merker. Kandidatene jobber også lenge med å jobbe, håndtere situasjoner som skifter raskt og bruker flere hatter ved oppstart.

Multinasjonale selskaper, indiske outsourcing-selskaper og startups, alle kjemper for det samme talentet. "Det er utfordrende å sikre ønsket kvalitet på nye ansettelser, " sier Bangjore-baserte Raj Chinai, hovedpartner, som fokuserer på investeringer i tidlig stadium hos IndoUS Venture Partners.

Noen oppstarter har funnet måter å omgå dette på. Northwestern University-alumnen Debabrata Bagchi som grunnla virtuelle simuleringsbaserte utdanningsproduktprodusent Sparsha Learning Technologies, i Bangalore i midten av 2010, sier oppstartere i økende grad ønsker å lag to indiske ingeniørhøyskoler for å fylle ansettelsesgap.

"Disse nyutdannede er sultne, villige til å ta sjanser og er mer tilgjengelige for oppstart av arbeidsforhold, " sier Bagchi som har ansatt og trent noen få.

Oppstartutfordring 2. Finne ikke-teknisk talent

Selv om teknologisk talent er av god kvalitet, har oppstart ofte vanskeligere å finne førsteklasses fagpersoner i tilstøtende felt.

"Det mangler profesjonelle av høy kvalitet innen fagområder som juridisk, og spesielt regnskap, som har jobbet for nystartede selskaper og forstår hva det handler om, " sier Anshuman Bapna, grunnlegger av oppstarten Mygola.com, en personlig online reiseplanlegger. Salg og markedsføring er et annet område med knapt talent.

Oppstartutfordring 3. Bangalores infrastruktur er vanskelig

Bangalore sine infrastrukturveier er godt dokumentert. Forferdelig trafikk, strømbrudd og dårlig tilkobling har lenge vært dens bane. Men gründere har lært å jobbe rundt disse utfordringene ved ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com