Bangalore tilbake fra lavkonjunktur med jobb-hopping boom

Mens Vesten fremdeles er forankret i lavkonjunktur, ser India outsourcingssenter Bangalore allerede bevis på at den verste av den økonomiske nedgangen er bak den, sier Saritha Rai.

I Bangalore kjemper teknologi og outsourcing-selskaper som administrerer flokker av ansatte, enten så få som et dusin eller så mange som 100 000, med den samme haug med problemer.

Denne gangen i fjor var de opptatt med å parere lønn, permittere arbeidere og krympe sine 'benker', eller folk i beredskap. For øyeblikket jobber de selv med å svette over de jobbhoppende ansatte.

Bølgen i jobb-hopping har blitt brakt videre av den nylige uptick i outsourcing-bransjen. Indias økonomi har forvitret nedgangen bedre enn Vesten, der massen av outsourcing-firmaers kunder befinner seg. Outsourcing til India akselererer allerede, etter en kort pause, og skaper en økende etterspørsel etter talent.

Pramod Fernandes, direktør for menneskelige ressurser for Logica India, sier: "For øyeblikket er utmattelse bare en bekymring, men hvis trenden fortsetter, vil det bli en bekymring." Logica India har 4000 ansatte, hvorav en stor del ligger i Bangalore.

Unge teknologarbeidere liker å henge på kjøpesentre som dette på Mysore Road i Bangalore. Se flere bilder av Bangalore her.
Fotokreditt: Saritha Rai / silicon.com

Selv den mest høye profilen til arbeidsgivere er ikke immun. Meglerfirmaet CLSA sa for eksempel i en nylig merknad at 4000 arbeidere hadde sluttet med utkontrakteringsfirmaet Infosys Technologies i Bangalore med hovedkontor i februar alene. Det er nær rundt fire prosent av den 110.000-sterke arbeidsstyrken.

Infosys har holdt oversikt over saken. En talskvinne sa til meg at selskapet ikke kunne kommentere ettersom det var i den "stille" perioden før kvartalet. De ansatte i Infosys har hatt to lønnsøkninger de siste månedene.

En fersk kvartalsundersøkelse av den internasjonale leverandøren av HR-tjenester Ma Foi Randstad rangerte India først blant 23 land når det gjelder arbeidernes beredskap til å skifte jobb. Bangalore ble utpekt som den indiske byen med de mest vanskelige ansatte, med arbeidere som var mest åpne for jobbskifte det neste halvåret.

Høye årlige avslutningsrater, rundt 25 prosent i serviceselskaper til så høye som 100 prosent i noen BPO-er, har lenge vært bane for Bangalore outsourcing-selskaper. En konstant churn øker rekruttering og opplæringskostnader for selskaper og øker produktivitetskostnadene ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com