Bad Astronomys Phil Plait på ormhull, Hubble-teleskopet, spaghettifisering og sci-fi

Den 17. oktober 2012 ringte jeg min venn Phil Plait, skaperen av nettstedet Bad Astronomy, forfatter av bloggen Bad Astronomy for Discover Magazine, og forfatter av fantastiske vitenskapsbøker. Jeg var begeistret over å få sjansen til å spørre Phil (@BadAstronomer) om bakgrunnen hans, ormhull, tidsreiser og mer.

TechRepublic: Hvordan bestemte du deg for å være astronom? Var det alltid en hobby at du ble en karriere, eller var det et øyeblikk som virkelig stikker ut for deg? Philip Plait (Foto av D. Scott Frey) Phil Plait: Ja og ja! Ærlig talt er det noe jeg har elsket hele livet. Helt siden jeg var liten. Jeg var en dinosaur og en romnerd, så det var sannsynligvis uunngåelig at jeg ville bli fascinert av asteroider. Dinosaurer ble utslettet av astronomi! Begge mine favoritt ting! Hvis bare Superman hadde vært involvert.

Men bokstavelig talt så lenge jeg kan huske at jeg har elsket disse tingene. Watching Star Trek and Space: 1999 da jeg var litt eldre fikk meg virkelig til å gå. Da jeg begynte å gjøre det på college fant jeg det virkelig støttet min nørdige livsstil. "Ooh, jeg kan lese om dette og så gjøre det!" Å lese Larry Nivens sci - fi-bøker "Å, nøytronstjerner er kule!" og så fikk jeg undersøke dem senere. Hvor sjarmert et liv er det?

Så langt som øyeblikket som virkelig stikker ut for meg, høres det ut som en sammensatt historie, men dette er sant. Og det er morsomt fordi mange astronomer og astronauter har en veldig lignende historie.

Da jeg var rundt fem år, kjøpte foreldrene mine et useriøst teleskop for kjøpesentre og satte det opp på slutten av oppkjørselen. Jeg så på Saturn gjennom det, og det var det, jeg ble hektet. Og det er virkelig morsomt hvor mange astronomer som sier at de ble hektet da de så Saturn, for når du ser på det gjennom et teleskop er det akkurat som et bilde. Disse ringene er så klare som dagen, og det er en utrolig ting å se.

TechRepublic: Er ormehull ekte? Hva er de og hva gjør de? Hvis også romvesener i et ormhull ville kalle deg "Emissary", ville du gjort det? Phil Plait: Nei og nei. Er ormehull ekte? Slik jeg vil svare på det er nøye. Jeg vil si at vi ikke kjenner til noen som faktisk eksisterer. For å svare mer nøye, la meg gi en kort beskrivelse. De kalles ormhull fordi hvis du ser et eple, tygger en orm fra den ene enden til den andre, noe som er mindre avstand enn hvis du går rundt. Så du tar to poeng i et eple, kobler dem sammen, og lager et hull som faktisk er kortere enn å gå rundt. Det er ideen om et ormhull i verdensrommet. En ende her, en ende på, si, Alpha Centauri og å gå gjennom det ville være som å gå gjennom en dør i stedet for å reise lysår for å komme dit.

Det faller faktisk naturlig ut av mye av Einsteins arbeid og litt arbeid foran ham. Men det er vanskelig å bøye plass så alvorlig. Masse bøyer plass, og det var liksom Einsteins store ide, at massen bøyer rom med tyngdekraften. Mengden masse som trengs for å lage et ormehull er så massiv, du må ha et svart hull. Så det var denne ideen om at kanskje et svart hull på ett sted ville koble seg til et annet svart hull på et annet sted. Det viser seg at det er et problem med det fordi du faktisk må falle ned i et svart hull. Så det er problemer med dette ... som å bli ødelagt. Så i den forstand fungerer det ikke.

Det viser seg at det kan være måter å åpne opp for å skape et ormehull på andre måter, men de er utrolig ustabile. Som å bygge en pyramide og hvile den på sitt punkt. Bare det å passere gjennom munnen til et slikt ormhull ville kollapse det. Så til slutt er det en veldig kul idé, og vi elsker den for science fiction, men den er ikke virkelig brukbar i livet.

Hvis disse tingene eksisterer og noen fremmede skulle si til meg: "Hei, her er denne lykttingen med mystiske krefter!" Det første jeg vil si er "Kan det gjøre meg rik og mektig?" Hvis svaret er nei, vil jeg si "Beklager, jeg er opptatt." Len Peralta hadde et lignende spørsmål i mitt intervju med ham, som var, hvis du hadde supermakter, ville du brukt dem til godt eller ondt? Jeg er ganske sikker på at jeg var den eneste som sa "Hello! Evil!" Jeg mener, la oss være ærlige. Vi vil alle bruke det til personlig vinning. Bortsett fra Wil Wheaton fordi han faktisk er så fin. Men i utgangspunktet tror jeg Sisko kunne ha gjort mye bedre med det han fikk.

TechRepublic: Hvordan kom arbeidet ditt med Discover-bloggen til? Var det før eller etter at du skrev de fantastiske bøkene dine? Phil Plait: Det var under bøkene. Det tar meg som 10 år å skrive bøker. Uansett, jeg gjorde mye oppsøkende mens jeg skrev dem, den første var mens jeg jobbet med Hubble. Redaktøren min sa "Du burde lage et nyhetsbrev, " som var i 2000. Da foreslo Fraser Cain på UniverseToday.com at jeg skulle gjøre en blogg, så jeg begynte å blogge. Han og jeg er gode venner og har alltid ansett bloggene våre for å være slags søstersider.

Etter en stund hadde jeg et par tilbud fra de opprinnelige vitenskapsbloggene, men det har aldri ordnet seg av forskjellige grunner. Da ba Henry Donahue, som var redaktør for Discover Magazine på den tiden, om å komme og skrive for dem. Og jeg sa "OK, men jeg skal fortsatt skrive om kreasjonisme og Doctor Who og sånt." Og han sa "Cybermen, Daleks! Ta med det!" og jeg tenkte: "Jeg elsker denne fyren."

Jeg har skrevet for dem i omtrent fem år nå. Jeg passerte nettopp mitt 7000. blogginnlegg. Det er en gal mengde å skrive. Noe av det er bare et bilde, som: "Å se på dette bildet! ​​Eller jeg elsker David Tennant!" men mange av dem er veldig lange og detaljerte, så tusenvis av dem er sprø.

TechRepublic: Er det mulig å gå inn i et svart hull og komme ut i fremtiden ? Phil Plait: Du kan gjøre det! (Merknad fra Jessica: Da han sa dette var jeg som "Å herregud, er du seriøs?!?!" Det var i utgangspunktet Squee Heard Round The World.) Du trenger ikke å gå gjennom det sorte hullet, du har bare å gå i nærheten av det. Vi tror tiden bare tikker sammen, 60 sekunder per minutt osv., Men det fungerer ikke slik. Når du kommer nærmere noe med masse, går tiden saktere for deg enn noen langt borte. Dette var den andre delen av Einsteins store ide, at tiden kan formes, støpes og forvrenges. Så for noen i nærheten av et svart hull går tiden saktere. Når du nærmer deg et svart hull, går det bare sekunder for deg, men universet kunne ha blitt alderen millioner av år basert på hvor nær du kommer.

Når det er sagt, er det ikke så lett, selv om du hadde Enterprise, fordi alvoret i det svarte hullet ville rive deg fra hverandre. Men jo større det sorte hullet er, desto mindre må du bekymre deg for det. Dette har med spaghettifisering å gjøre.

Som du vet, opprettes et svart hull når en stjerne eksploderer og kjernen kollapser. Så mange av disse er bare miles over. Når du faller mot det sorte hullet, er føttene nærmere enn hodet, og hvis du beregner forskjellen i styrken, blir føttene trukket hardere. Som å ha et hangarskip festet til anklene dine. Så når du kommer nærmere den kraften kan strekke deg ut og gjøre deg til, i utgangspunktet, en lang nudler. Jo større hull, desto mindre avstand mellom føtter og hode betyr noe. For eksempel kan jeg stå på jorden og fordi det er så store føttene mine og hodet mitt er omtrent like langt fra jordens sentrum, fordi hvem bryr seg om 6 fot? Men jo mindre det sorte hullet er, for eksempel en kilometer på tvers, 6 fot utgjør en stor forskjell.

Så ... bygg et raskere enn lett skip, kom deg veldig nær uten å bli revet i stykker, og faktisk fysisk, når du kommer tilbake ville år gått og det ville være fremtiden.

Les del to av intervjuet vårt med Phil Plait.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com