Backupify synker lønnsmuren; tar sikkerhetskopi av dataene dine fra Twitter, Facebook og Gmail

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert i ZDNet-bloggen Between the Lines.

En av de beste delene med å holde dataene i skyen er at du ikke trenger å bekymre deg så mye for å gjøre dine egne sikkerhetskopier. Hvis datamaskinen krasjer eller harddisken din dør, mister du ikke alle meldingene fra Gmail-kontoen din eller alle bildene du har lagret på Flickr.

Ikke desto mindre raser mange brukere og selskaper med å stole på mange private data til en tredjepartsleverandør på nettet, spesielt når verdifulle data lagres i en gratis tjeneste som ikke har noen servicenivåavtale (SLA). Det har allerede vært skrekkhistorier om at Gmail tilfeldigvis slettet innbokser, så vel som brukerkontoer ble hacket og innboksene ble tørket rene.

Det er der Backupify håper å fylle en ny nisje ved å tilby sikkerhetskopiering av online-kontoer. Her er tjenestene som Backupify for øyeblikket kan sikkerhetskopiere:

 • Gmail
 • Twitter
 • Facebook
 • Flickr
 • Photobucket
 • google Dokumenter
 • Zoho
 • Basecamp
 • Wordpress
 • Blogger
 • Hotmail
 • Nydelig
 • Friendfeed

Backupify er også i ferd med å legge til YouTube- og Linkedin-sikkerhetskopier, og planlegger å lansere flere tjenester i fremtiden.

Selskapets offentlige lansering var i juni. Det gikk live med et lagdelt betalingssystem. Det tillot deg å ta sikkerhetskopi av Twitter-kontoen din gratis for å prøve ut tjenesten, men tilbød deretter forskjellige lagringsnivåer for en månedlig avgift for å gjøre andre nettkontoer fra listen deres.

Backupify-president Rob May har nå kunngjort at Backupify vil sikkerhetskopiere alle nettkontoer gratis og med ubegrenset lagring. Tilbudet vil være åpent til 31. januar 2010. Flyttingen er et forsøk på å tiltrekke seg mange flere brukere. May bemerket at lagring er billig mens kjøp av kunder er veldig dyre, og derfor ønsker han og selskapet å gi flere brukere en sjanse til å prøve ut full service.

I 2010 vil Backupify kunngjøre sin nye prisstruktur for massene, som May sa vil sannsynligvis flytte til en "freemium" -modell, med en gratis konto som håndterer en grunnleggende lagringsmengde og deretter lagdelt priser hvis du trenger mer plass. Imidlertid vil de som melder seg på under denne rettssaken få en åpen gratis konto for å komme tidlig inn.

"Hvis du registrerer deg i løpet av denne tidsperioden, får du ubegrenset lagring, gratis. Du får en konto som ikke er en gratis prøveperiode, ikke gratis i en begrenset periode, gratis for alltid, " uttalte Mai.

Backupify har for tiden rundt 3000 abonnenter og legger til rundt 400 brukere per uke. Åpning av hele tjenesten gratis vil trolig stimulere brukerveksten, og May sier at han og hans team med 11 medlemmer er forberedt på å håndtere den siden selskapet er avhengig av Amazons skalerbare AWS og S3-tjenester som backend-plattform.

May sa at Twitter er den mest populære tjenesten som den sikkerhetskopierer, etterfulgt av Gmail, og deretter Flickr. Backupify vil vise frem alle tjenestene som den kan ta sikkerhetskopi på CES 2010 i Las Vegas 7. og 10. januar, da selskapet vil stille ut i Intel-messen som en del av Intels lansering av en ny app-butikk for netbooks. Backupify vil være en av de aktuelle appene.

En av de kuleste funksjonene som Backupify tilbyr, er muligheten til å eksportere hele Twitter-kontoen din (statusoppdateringer, omtaler, direktemeldinger og mer) til en PDF. Dette er spesielt nyttig siden Twitter ikke har en arkivfunksjon som lar deg gå tilbake og se på de gamle dataene dine.

En ulempe med Backupify er at den ikke kan gjøre en automatisk gjenoppretting. Det gir deg ganske enkelt en privat kopi av dataene dine. Det fører meg til den andre ulempen. Siden Backupify tar tak i dataene dine via APIer og HTML-skraping, er sikkerhetskopifilene dine alle i XML-format (bortsett fra Twitter PDF), noe som kan være litt skremmende å sortere gjennom for noen brukere.

Når det er sagt, er det definitivt en trygghet involvert i å ha en kopi av verdifulle nettdata og lagre dem i et online hvelv som du kan kontrollere. Dette er en idé med veldig god timing, og så langt ser utførelsen ganske bra ut i testene mine med Twitter, Gmail, Facebook og Flickr.

Som May sa det: "Det handler om frigjøring av data. Dataene mine er overalt. Jeg vil bare kunne kontrollere det."

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com