BA går Dragons 'Den på jakt etter ferske IT-ideer

Da British Airways var på jakt etter smarte nye IT-prosjekter til grønt lys, vendte det seg til Dragon's Den for inspirasjon.

Tidligere i år lanserte flyselskapet Eureka - en intern kampanje som har som mål å hjelpe flyselskapets IT-avdeling oppfylle sitt forretningsmessige mål om å fremme innovasjon.

Eureka-kampanjen plukket opp hjernen til ansatte fra BAs serviceenhet - som inkluderer IT, eiendom og delte tjenester - som ba dem komme med teknologibaserte prosjekter som skulle hjelpe passasjerer.

British Airways spør personalet hvilke teknologiprosjekter som skal få støtte fra IT-avdelingen
(Fotokreditt: Shutterstock)

Ideene ble pisket ned med et utvalg valgt for å bli fremmet for en rekke BA-ledere, inkludert selskapets CIO Paul Coby, dets CTO Gordon Penfold og Chris Davies, flyselskapets leder for digital markedsføring.

Trudie Lee, Eurekas arrangør, sa til silicon.com: "BA Services Leadership Team var opptatt av å ha et Dragon's Den -style-panel og Paul Coby hadde gjort noe lignende for silicon.com. Vi følte det var en fin måte å lage dialog mellom beslutningstakerne og menneskene med ideer om innovasjonene. "

Eksekutivene vurderte fordelene ved prosjektene før de bestemte seg for hvilke som ville være grønne lys og fikk støtte fra teknologiteamet for å hjelpe ideen til å bli virkelighet.

Fire prosjekter ble lagt opp under Eureka-sesjonen, fortalte Coby til silicon.com på det nylige Sita Airline IT-toppmøtet, med ett av tonene valgt for utvikling.

Ideen som fikk godkjenning av BAs drager "innebar å flytte rikemediefordeler til skyen selv i stedet for at et byrå skulle gjøre det for oss, fjerne eventuelle båndbreddeproblemer og redusere kostnadene for selskapet, samtidig som kundeopplevelsen forbedres", ifølge Lee. "Dette ble øyeblikkelig grønt opplyst og har allerede båret frukt."

Etter suksessen med den første Dragons 'Den -style-utlysningen om IT-prosjekter som fant sted i februar, hadde selskapet opprinnelig planlagt å gjenta prosjektet i de påfølgende månedene.

Mens årets industrielle aksjon og vulkansk aske forstyrret planene, sa Coby at BA fremdeles tar sikte på å kjøre en annen Eureka-sesjon i fremtiden som vil bli filmet og satt på selskapets intranett.

Også ideen om ideer vil sannsynligvis bli åpnet i faser for hele selskapet i fremtiden, la Lee til.

Flyselskapet har noe av en historie med å støtte spontane IT-prosjekter drømt om av personalet.

BAs opprinnelige iPhone-app ble bygget av ansatte etter at en BA-arbeider sa at han hadde hørt Apple var i ferd med å gi ut programvareutviklingssettet og foreslo at han kunne lage en applikasjon for at flyselskapet skulle kjøre på enheten.

"Det var litt av et autorisert skunkworks, og det er hva du prøver å gjøre med innovasjon på noen måter, " sa Coby til silicon.com.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com