Automator: Tips for tre vanlige oppgaver

Som databruker er det alltid oppgaver som krever vår oppmerksomhet for å bli utført. Enkle, men repeterende oppgaver som vi har vant til å utføre som å tømme papirkurven, batchbehandle bilder for å endre størrelse på eller endre filtypen, eller til og med kjøre komplekse skript som utfører visse kommandoer. Å legge inn alle disse kommandoene eller huske å faktisk utføre oppgavene kan ta bort dyrebare minutter fra arbeidet ditt, og over tid utgjør de timer, kanskje dager, uker (eller til og med måneder) med tapt produktivitet!

Gå inn i Automator. Innebygd i hver versjon av OS X siden 10.4 (Tiger), er Automator Apples svar på systemautomatisering, best beskrevet som et verktøy som hjelper "å utføre tidkrevende, repeterende manuelle oppgaver raskt, effektivt og uten problemer" . Automator tar ut noe av det harde arbeidet med å lage egendefinerte bash-kommandoer eller Applescripts ved å bryte ned hver handling som skal utføres som en modul som du deler sammen via dra og slipp, sammen med andre handlinger for å lage en arbeidsflyt som, hvis den er lenket sammen riktig, vil kjøre ønskede kommando (er) og oppnå ønsket effekt.

Nedenfor er noen få virkelige bruksområder for å hjelpe deg og sluttbrukere å bruke mer tid på å jobbe smartere, ikke vanskeligere.

Rens valgte bildefiler fra en mappe mens du lar alle andre filer bli urørt.

 1. Åpne Automator og velg "Arbeidsflyt" som dokumenttype.
 2. Under Bibliotekseksjonen, klikk på Filer og mapper og velg Få spesifiserte Finder-elementer fra listen. Som et alternativ kan man ganske enkelt dra og slippe filer (eller mapper) fra Finder-vinduet til handlingsruten Automator, som automatisk vil legge til den angitte handlingen for finderobjekter. (Se figur A )
 3. Når alle elementene er valgt, drar og slipper du Flytt Finder-elementene til papirkurven, og plasser dem under forrige handling ( figur B ).
 4. Før du lagrer arbeidsflyten, klikker du på "Kjør" -knappen øverst til høyre for å utføre en test av handlingene i arbeidsflyten.
 5. Etter å ha forsikret deg om at det fungerer som ønsket, velger du Fil> Lagre og gir arbeidsflyten et navn; angi et sted der du vil lagre filen.

Figur A

Klikk for å forstørre.

Figur B

Klikk for å forstørre.

Nå som arbeidsflyten er lagret med .workflow-utvidelsen, dobbeltklikker du bare på filen for å åpne den i Automator og klikker på "Kjør" -knappen som utført i trinn 4 når du ønsker å utføre handlingene.

Monter delte mapper fra en server (eller ekstern datamaskin) som en nettverksstasjon

Figur C

Klikk for å forstørre.
 1. Åpne Automator og velg Arbeidsflyt som dokumenttype.
 2. Under Bibliotekseksjonen, klikk på Filer og mapper og velg Få spesifiserte servere fra listen ( figur C ).
 3. Dra og slipp utvalget til høyre der det står "Dra handlinger eller filer hit for å bygge arbeidsflyten din".
 4. Klikk på Legg til-knappen og skriv inn serveradressen i boksen. (Husk at når du velger Apple-aksjer, prefikserer du IP-adressen eller URL-en med afp: // og for Windows-baserte aksjer, smb: // ). Når du er ferdig, klikker du OK. (Portnummer kan legges ved behov, men er ikke nødvendig).
 5. Deretter går du tilbake og drar og slipper handlingen Koble til servere, og plasser den under forrige handling.
 6. Når du er ferdig med å legge til aksjer, går du til Fil> Lagre og gir arbeidsflyten et navn; angi et sted der du vil lagre filen, og endelig, endre filformatet til Application, og klikk deretter "Lagre".

Du har nå opprettet en arbeidsflyt som vil opprette en forbindelse med de valgte serverne og opprette en montert deling på skrivebordet ganske enkelt ved å utføre arbeidsflytappen.

* Tips: Vil du fullstendig automatisere denne prosessen? Legg til MapDrives.app-filen du opprettet i Automator, til påloggingselementene for brukerkontoen din ( figur D ). Husk å oppgi legitimasjonsbeskrivelsen og merk av for "husk dette passordet i nøkkelringa mi" ved første tilkobling. Nå når appen er logget på, kjører appen i bakgrunnen og kartlegger stasjonene automatisk uten brukerinput.

Figur D

"Se meg gjøre" arbeidsflyt

Arbeidsflyten "Se meg gjøre" er uten tvil den kraftigste og allsidige handlingen som er tilgjengelig for brukeren gjennom Automator. Denne handlingen kjenner virkelig ingen grenser da den er i stand til å "lære" måten man jobber på, og kan trinn for trinn kopiere de eksakte bevegelsene som er tatt for å utføre en oppgave (eller forskjellige oppgaver). Vær oppmerksom på at så mye kraft ikke er uten ulemper, dessverre. Siden det vil etterligne handlingene dine, hvis handlingene som er utført er gale, vil den resulterende arbeidsflyten produsere en feil, ikke fungere som tiltenkt eller verre, kan føre til uopprettelig skade på systemfilene (spesielt hvis terminalkommandoer eller skripting påberopes). Som det er den beste praksis når du arbeider med et testmiljø, ikke kjør tester på produksjonsmaskiner!

Figur E

 1. Åpne Automator og velg typen arbeidsflyt du ønsker å opprette.
 2. Klikk på "Record" -knappen, som ligger i øverste høyre hjørne ( figur E ).
 3. Arbeidsflytskjermen til Automator skjuler seg. Ikke bekymre deg fordi dette er normal oppførsel. Vinduet vil bli erstattet med en liten Automator-boks som lar en se skrivebordet for å utføre de ønskede kommandoene, mens Automator-programmet registrerer alle trinnene, tastetrykk osv. Som er involvert i å utføre handlingen ( figurene ).
 4. Når du er ferdig, klikker du på "Stopp" -knappen i Automator-boksen, og alle innspilte handlinger vises i rekkefølge i handlingsruten i Automator-vinduet.
 5. Fra dette tidspunktet kan du gjerne legge til eller endre handlinger for å få arbeidsflyten helt riktig.
 6. Når du er redigert, går du til Fil> Lagre og gir arbeidsflyten (eller tjenesten) et navn; angi et sted der du vil lagre filen.

Figur F

Klikk for å forstørre.

Arbeidsflyter kan settes opp som. Arbeidsflytfiler som kan endres etter behov. De kan også opprinnelig settes opp som en systemtjeneste og gjøres tilgjengelig for andre applikasjoner via kontekstmenyen "Tjenester", tilgjengelig fra en applikasjons nedtrekksmeny. De kan stilles inn som triggere for kalenderalarmer i iCal- eller mappehandlinger, som deretter kan tilordnes bestemte mapper for å utføre en rekke tilpassede handlinger som passer dine behov. Automator kan til og med eksportere en arbeidsflyt som en fullverdig app for å kjøre de spesifiserte kommandoene når de kjøres. Eksporterte filer kan hostes på servere eller distribueres som alle andre applikasjoner, noe som gjør det virkelig bærbart. Grensen er fantasien din (og applikasjonene installert) siden visse apper (dvs. Apple Remote Desktop ) inkluderer tilleggsfunksjonalitet til Automator.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com